Ahma - Ähtäri Zoo

Ahma

Gulo gulo

Ahma on Euroopan suurin näätäeläin. Saalistajana se on vahva, mutta melko kömpelö, joten se hyödyntää mieluusti isompien petojen jättämiä haaskoja. Ahmalla on isot tassut, jotka kannattavat sitä lumen päällä saaliseläimiä paremmin. Upottavien hankien aikaan saalistus onnistuu ja silloin ahma voi tappaa saaliseläimiä varastoon.

Ei vain Lapissa

Ahmaa pidetään Lapin asukkina, mutta vajaa puolet ahmoista asuu etelämpänä Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Suomenselällä. Metsäseutujen ahmat pesivät mieluiten kalliolouhikoissa mäkien ja vaarojen rinteissä. Vaeltelevia ahmoja tavataan etelä-rannikkoa myöten. Ahma voi laukkoa päivässä jopa 50 kilometriä.

Uhanalaisuusluokitus

LC eli elinvoimainen. Laji on hyvin tunnettu, jonka kanta on runsas tai vakaa. Suomessa laji luokitellaan äärimmäisen uhanalaiseksi (CR). Suomessa laji luokitellaan äärimmäisen uhanalaiseksi (CR).

Kuvagalleria

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Saat ensimmäisenä tiedon eläinten kuulumisista, puiston tapahtumista ja tarjouksista!
  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Varausehdot tähän

Varausehdot tähän