Ilves - Ähtäri Zoo

Ilves

Lynx lynx

Ilves on suomen ainoa kissäeläin

Talvella hangelle ilmestyvät isot ja pyöreät tassunjäljet ja kevätöinä kuuluva äänekäs mouruaminen paljastavat ilveksen reviirin. Ilvekset liikkuvat lähes parikymmentä kilometriä yössä ja reviirit voivat olla yli tuhannen neliökilometrin laajuisia.

Ilves on hävitetty sukupuuttoon suurimmasta osasta Keski- Eurooppaa. Laji oli kuolla sukupuuttoon myös meiltä 1950 -luvulla. Uusi ilveskanta muodostui Ruotsista ja Venäjältä vaeltaneiden ilvesten jälkeläisistä.

Ilveksen värimuodot

Erivärisille ilveksille on annettu omat nimityksensä:
Kissailves on pilkullisin.
Kettuilveksellä on pilkkuja vain jaloissa.
Susi-ilveksellä on isoja epäselviä värilaikkuja ja selässä kaksi mustaa juovaa.

Nuoret ilvekset elävät mielellään ryhmässä. Vanhat ilvekset elävät luonnossa yksinään, mutta tarhassa voidaan pitää pariskuntaa yhdessä ympäri vuoden. Ilvesuros ei tee pahaa poikasilleen. Se jopa osallistuu poikasten hoitoon, vaikkei olekaan yhtä ahkera kuin ilvesemo. Vuonna 2012 arvioitu kanta n. 2500 eläintä.

Uhanalaisuusluokitus

LC eli elinvoimainen. Laji on hyvin tunnettu, jonka kanta on runsas tai vakaa. Suomessa laji luokitellaan vaarantuneeksi (VU).

Kuvagalleria

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Saat ensimmäisenä tiedon eläinten kuulumisista, puiston tapahtumista ja tarjouksista!
  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Varausehdot tähän

Varausehdot tähän