Majava - Ähtäri Zoo

Majava

Castor fiber

Euroopanmajavan paluu

Majava metsästettiin monista Euroopan maista sukupuuttoon sen turkin, hajusteaineiden ja lihan vuoksi. Suomen viimeinen majava ammuttiin 1860-luvulla. Nykyinen pieni Euroopanmajavakantamme muodostuu 1930-luvulla istutettujen parinkymmenen majavan jälkeläisistä. Samaan aikaan istutetut Kanadanmajavat lisääntyivät tehokkaammin ja levittäytyivät Euroopanmajavaa laajemmalle.

Majava on suurin jyrsijämme. Sen häntä on litteä ja sillä on takajaloissa uimaräpylät. Majava viihtyy hitaasti virtaavissa vesistöissä, jonne se rakentaa pesänsä puunrungoista, oksista ja mudasta. Majavalle on tärkeää että vedenpinta pysyy samalla tasolla, koska pesän sisääntuloaukon täytyy olla veden alla. Majavapari pysyy yhdessä vuodesta toiseen. Poikaset pysyvät vanhempiensa luona kunnes ne ovat 2 vuoden ikäisiä.

Uhanalaisuusluokitus

LC eli elinvoimainen. Laji on hyvin tunnettu, jonka kanta on runsas tai vakaa. Suomessa laji luokitellaan vaarantuneeksi (VU).

Kuvagalleria

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Saat ensimmäisenä tiedon eläinten kuulumisista, puiston tapahtumista ja tarjouksista!
  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Varausehdot tähän

Varausehdot tähän