Ajankohtaista

Ähtärin eläinpuiston pandoille, Jin Baobaolle ja Hua Baolle, on ollut haasteita löytää karhunkestäviä leluja, joten Kontiolahdella toimiva puusepänyritys Puuartisti Oy tarjoutui tekemään pandoille kovempaakin käsittelyä kestävät, kokopuiset leikkipallot karjalaisesta männystä. Ähtärin eläinpuistossa innostuttiin ajatuksesta. Valmiiden pallojen lahjanantotilaisuus on Ähtäri Zoossa tiistaina 17.4. klo 12.

“Lumi ja Pyry paitsi syövät ja nukkuvat, myös leikkivät jonkin verran. Niille on hankittu erilaisia leluja, kuten hevosille tarkoitettuja kumiseoksesta valmistettuja palloja. Erityisesti Lumi leikkii paljon palloilla ja lumikököillä”, kertoo pandojen hoitaja Anna Palmroth Ähtäri Zoosta.

“Pandat innostuvat leluista, joita voi kantaa tai pyöritellä – ja vielä enemmän, jos niissä on jotain herkkuja sisällä”, Palmroth jatkaa.

Nyt pandat pääsevät pyörittelemään käsinsorvattuja mäntypalloja, jotka on valmistettu kiertotalousajattelun mukaan Stora Enson Uimaharjun sahalla hyödyntämättömistä ylisuurista mäntytukeista, jotka olisivat muuten menneet poltettavaksi. Alunperin materiaalia on käytetty Puuartistin verstasrakennuksen laajennukseen ja siitä yli jääneitä osia pandan palloihin.

“Nämä ovat luonnonmukaisia ja ekologisia leluja. 12-kiloiset pallot sorvataan käsin, joten tunteja tulee, mutta näin hauskoissa projekteissa haluamme ehdottomasti olla mukana. Toivomme, että Lumi ja Pyry kelpuuttavat ne omikseen ja niistä on iloa pitkään”, kertoo Miikka Kotilainen Puuartistilta.

Pandahoitaja Palmroth uskoo, että leluille löytyy käyttöä:

“Uskon, että pandat pitävät palloista, eivätkä ne ole mitenkään ronkeleita lelujen materiaalien suhteen. Pandat myös lähes aina maistelevat ja pureskelevat lelujansa, joten varmasti uudet puupallotkin saavat hammasta jonkin verran!” 

 

 

 

 

 

 

 

Töihin Ähtäri Zoohon

Haluaisitko työskennellä pandoistaan tunnetussa Ähtärin Eläinpuistossa? Onko Sinulla taito hyvän ruoan valmistamiseen? Tai intoa ja osaamista tarjoilijan työhön? Asiakaspalveluosaamista?Etsimme vakituisiin ja kokoaikaisiin työsuhteisiin kokkia ja tarjoilijaa työskentelemään sekä Ähtärin Eläinpuiston uudessa Pandatalon ravintolassa että Hotelli Mesikämmenen ravintolassa.

Etsimme myös toistaiseksi voimassa olevaan, osa-aikaiseen työsuhteeseen yhtä vastaanottovirkailijaa ja yhtä asiakaspalvelun ammattilaista matkamuistomyymälään ja lipunmyyntiin.Työt alkavat sopimuksen mukaan.

Edellytämme hakijoilta haetun tehtävän mukaan • Aiempaa kokemusta haetusta tehtävästä
Positiivista asennetta ja hyvää paineensietokykyä

 • Joustavuutta
 • Kykyä työskennellä sekä itsenäisesti että tiimissä
 • 
Suomen kielen taitoa
 • Hygieniapassia ja salmonellatodistusta
 • Halua ja kykyä palvella asiakkaita hymyssä suin

Tarjoamme sinulle

 • 

Viihtyisän työympäristön keskellä Suomea
 • Vaihtelevat työtehtävät

 • Mukavia työkavereita

 • Vahvan organisaation tueksesi
 • Edullisen majoitusmahdollisuuden pyöräilymatkan päässä

Haemme lisäksi kesätyöntekijöitä eri tehtäviinKesätöitä on tarjolla erilaisissa myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä sekä keittiötehtävissä niin Hotelli Mesikämmenessä kuin Ähtärin Eläinpuistossakin. Ja eläintenhoito- sekä asiakaspalvelutehtävissä eläinpuistossa ja kotieläintilalla. Tarjoamme mielenkiintoisen ja unohtumattoman kesän pandoistaan tunnetussa Ähtärissä!Odotamme sinulta vähintään 16-vuoden ikää. Tartut työhön oma-aloitteisesti reippaalla ja positiivisella asenteella, olet huolellinen myös kiireen keskellä ja voit tehdä vaihtelevaa vuorotyötä.Tuo hakemuksessasi selkeästi esille, mitkä työtehtävät/osastot sinua kiinnostavat. Käsittelemme hakemuksia sitä mukaa kun niitä saapuu ja valitsemme kesätyöntekijöitä tarjolla oleviin tehtäviin jo hakuajan kuluessa. Ilmoitamme valituiksi tulleille henkilökohtaisesti. Mikäli et saa hakemukseesi vastausta 1.6.2018 mennessä, et valitettavasti ole tullut valituksi. Hakuaikaa on 31.5.2018 asti.Kiinnostuitko? Tunnistitko itsesi?

Hae paikkaa lähettämällä hakemuksesi ja mielellään myös ansioluettelosi sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.! Täytämme paikat heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Lisätietoja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ähtäri Zoon pandoilla miljardiyleisö

Viime lauantain Pandatalon avaaminen yleisölle ja pandapariskunta Jīn Bǎobǎon ja Huā Bàon eli Lumin ja Pyryn ensimmäiset lumileikit keräsivät yleisöä maailmanlaajuisesti.

- Tässä voidaan puhua eräästä kaikkien aikojen suurimmasta Suomen saamasta mediajulkisuudesta yhtenä päivänä kautta aikain, toteaa professori Jukka Salo.

Sunnuntain aikana yli 200 kansainvälistä mediaa noin 40 maassa jakoi eri kanavien kautta artikkeleita, kuvia ja videoita Jīn Bǎobǎon ja Huā Bàon eli Lumin ja Pyryn ensimmäisistä lumileikeistä Ähtäri Zoossa. Esimerkiksi BBC:n pandavideo on tavoittanut ensimmäisen vuorokauden aikana n. 2 milj. katsojaa.

Kiinan CCTV kävi kuvaamassa Lumia ja Pyryä sekä Talviuinnin SM –kilpailuja Ähtäri Zoossa. Kiinalaisen uuden vuoden viikonloppuna Ähtärissä kuvattua materiaalia on nähnyt yli miljardi katsojaa Kiinassa ja maailmalla.

Ähtäri Zoon pandoista uutisoivat mm. BBC, New York Times, the Washington Post, The Guardian, The Daily Telegraph, FOX, ABC News, The Independent, Hindustan Times ja monet muut.

Tekemistä talvilomalle

Pandat, eläinpuisto ja kotieläintila ovat suosittu käyntikohde talvilomalla. Lisäksi Ähtärin alueella on yli 100 km:n latuverkosto, josta 80 km on latukoneella hoidettua perinteisen/luistelutyylin hiihtolatua. Matkailukeskuksessa, pandojen ja eläinpuiston läheisyydessä on 5 km:n mittainen valaistu latu, joka sopii myös perheen pienimmille ja kävelijät sekä läskipyöräilijät pääsevät helposti hoidetuille luontoreiteille. Talvilomaviikkojen aikana esitetään Pandatalon vieressä, Ähtäri –hallissa Pieni merenneito –tanssisatu.
- Ähtärissä on majoituskapasiteettia yli 1000 henkilölle, sillä majoittua voi hotellissa, mökeillä, huviloissa, lomahuoneistoissa, maatiloilla ja leirikeskuksessa. Vaikka lipunmyyntimme on kehittynyt hyvin, niin voimme toivottaa matkailijat tervetulleeksi nauttimaan talvisesta lomasta Ähtärissä. Tilaa löytyy, joten tänne vaan, kehottaa Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä.

Ähtäri Zoon Pandatalo avataan yleisölle

Lauantai 17.2. on historiallinen päivä sillä Ähtäri Zoon Pandatalo avataan yleisölle klo 10. Pandapariskunta Jīn Bǎobǎo ja Huā Bào eli Lumi ja Pyry saapuivat Suomeen 18.1. Kuukauden karanteeniaika Ähtärissä on sujunut hyvin ja pandat ovat tottuneet omiin sisätarhoihinsa. Nyt ne pääsevät ulos leikkimään lumiseen maastoon.

Ennätysajassa valmistuneen Pandatalon KVR pääurakoitsijana toimi Lemminkäinen Talo Oy. Rakentaminen aloitettiin vuoden 2017 alussa ja talo valmistui joulukuussa 2017. Pandatalo on kooltaan n. 2400 m², tonttia on reilut 10 000 m² ja ulkotarha noin 4000 neliötä. Pandoille rakennus tarjoaa paitsi omat yksityiset lepotilat, sisä- ja ulkotarhat, myös erilaisia virikkeitä, kuten kiipeilymahdollisuudet ja vesielementit. Viihtyisissä sisätiloista yleisö voi seurata pandojen elämää laajojen lasiseinien läpi. Rakennuksessa on myös kahvila ja isot terassit käytettävissä. Sisätilaolosuhteet vastaavat kasvihuonetyyppistä ilmastoa. Kosteus on tarkasti määritelty ja lämpötila on hallinnassa, jotta kasvillisuus pysyy kunnossa ja pandat pystyvät toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistä. Se on tärkeää, koska sillä voidaan ennaltaehkäistä hyvinvointiongelmia. Myös pandojen ravinto pitää säilyttää tarkasti määritellyissä olosuhteissa.

Pandahanke on osa Ähtäri Zoon pitkäaikaista Master Plan 2030 kehittämisohjelmaa. Kyseessä on kokonaisuus, jossa vahvistetaan Ähtäri Zoon kansainvälisesti tunnustettua toimintaa uhanalaisten lajien suojelemiseksi ja jatketaan vahvaa kehittämistyötä maamme johtavaksi luonto- ja perhematkailun kohteeksi.

Pandat ovat karanteeniaikana totutelleet uuteen kotiinsa Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmrothin ja eläinlääkäri Heini Niinimäen valvonnassa. Mukana ovat olleet myös kiinalainen eläinlääkäri ja pandahoitaja.

-Hyvin on kaikki sujunut, bambu maistuu. Sitä menee keskimäärin 12–30 kg päivässä. Lisäksi pandat saavat pandakakkua ja jonkin verran porkkanaa ja omenaa. Aikuiset pandat painavat 90 -150 kg. Jīn Bǎobǎo eli Lumi painaa nyt hiukan yli 100 kg ja Huā Bào lempinimeltään Pyry n. 110 kg, toteaa eläinlääkäri Heini Niinimäki.

Matkailijamäärien odotetaan kasvavan

- Tulevasta matkailusesongista odotetaan erittäin vilkasta ja jo nyt on ollut nähtävissä sesongin jatkuminen. Majoitusvarausten ja lipunmyynnin kehityksen valossa se näyttää alkavan aikaisemmin ja myös jatkuvan pitempään. Myyntihenkilöstömme sai kokea jo Helsingin matkamessuilla Ähtäri Zoon olevan erittäin haluttu ja kiinnostava kohde, sillä pandojen Suomeen saapuminen ajoittui messujen aikaan. Olimme mm. varautuneet tavallista suuremmalla esitemäärällä, jota kuitenkin jouduttiin vielä täydentämään. Myös ulkomaiset matkanjärjestäjät ovat osoittaneet kiinnostusta Ähtärin matkailupalveluja kohtaan ja yhteistyötä ollaan rakentamassa, kertoo Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä.

Ähtäri Zoon pääsyliput ovat myynnissä ahtarizoo.fi ja lippu.fi -sivuilla. Pandataloon on käytössä tunnin ns. aikaslotit, l. lippua hankittaessa valitaan oston yhteydessä tunnin tarkkuudella ajankohta, jolloin on tarkoitus astua Pandatalon porteista sisälle. Pandoja voi seurata niin pitkään kuin haluaa talon aukioloaikojen puitteissa. Aikasloteilla asiakkaille voidaan taata onnistunut vierailu Pandatalossa myös suosituimpina aikoina. Aukioloajat ja lippuhinnat

Eläinopastukset talvilomaviikoilla la 17.2.-su 4.3.

Pikkupanda klo 10.45-11.15
Ilves klo 11.30-12.00
Saukko klo 12.15-12.45
Ahma klo 13.30-14.00
Lumileopardi klo 14.15-14.45

Talviuinnin SM-kilpailut Ähtärissä 9.-11.2.2018

Ähtärin Zoo Resort Oy järjestää yhteistyössä Suomen Ladun kanssa talviuinnin SM-kilpailut Ähtärin eläinpuiston ja Hotelli Mesikämmenen edustalla 9.-11.2. Yleisöllä on kisa-alueelle vapaa pääsy. Kisaan osallistuu yhteensä lähes 900 uimaria ja uintisuorituksia nähdään reilusti yli tuhat. Kilpailukeskus sijaitsee Ähtärin matkailualueen ytimessä Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen alueella. Kisojen onnistumiseen on panostettu jo ennalta kouluttamalla järjestelyorganisaation henkilöstöä ja hankkimalla kisojen vaatima ajanottopalvelu ulkopuoliselta toimittajalta. Kisajärjestäjän tavoite on järjestää täsmällisesti etenevä, mieliin jäävä ja rento talvitapahtuma. Pääjärjestäjän lisäksi kisaorganisaatiossa työskentelee suuri määrä henkilöitä ähtäriläisistä yhdistyksistä, yhteensä n. 200 henkilöä. Hyvinvointia Talvimatkailusta -hanke toimii taustalla tapahtumarekrytoinnin ja kilpailujohtamisen kehittämisessä.

-Panostamme erityisesti paitsi sujuvaan kisaan myös osallistujien viihtyvyyteen. Talviuintitapahtumiin tullaan sekä kisailemaan että tapaamaan ystäviä ja tuttavia. Kisapäivinä on minuuttiaikataulu, sillä lähtöjä on 3 minuutin välein. Myös iltaohjelma on suunniteltu talviuintikansalle sopivaksi ja Hotelli Mesikämmen luo tähän mitä parhaimmat puitteet. Ähtärin majoitustarjonta on runsasta ja kyennyt hyvin vastaamaan kisaviikonvaihteen kovaan kysyntään, kertoo kilpailujohtaja Janne Muhonen.

Myös ensimmäinen suomalainen uinnin maailmanmestaruuden voittanut nainen Hanna-Maria Seppälä nähdään mukana kilpailussa. Seppälä osallistuu sekä rintauintiin että –viestiosuuteen. Hanna-Maria voitti uransa aikana neljä MM-mitalia ja 13 EM-mitalia. Hänellä oli myös hallussaan 100 metrin sekauinnin lyhyiden ratojen Euroopan ennätys.

Talviuinnin SM 2018 –kilpailujen TV -katsojamäärät ovat miljardiluokkaa, sillä mm. kansainvälistä näkyvyyttä lupaa Kiinan TV:n kuvausryhmän ja italialais- japanilaisen TV –kuvausryhmän mukana olo. Urheilu erityisolosuhteissa kiinnostaa ja samalla koko Suomi talvimatkailukohteena. Ähtärissä on järjestetty avantouinnin SM-kilpailut aiemminkin vuonna 1996. Tapahtuma oli tuolloin nimellä Suomen Ladun Pakkaspäivät. Avantouinnin lisäksi silloin oli Lumen- ja jäänveistokilpailut, retkiluistelua ja potkukelkkailua. Avantouintikisoihin osallistui n. 600 uimaria.

Talvella uimisesta alkoi kehittyä terveysliikuntalaji 1980–90-lukujen taitteessa. Viime vuosina laji on noussut yhdeksi suosituimmista kunto- ja terveysliikuntalajeista. Jopa 100 000 suomalaista harrastaa sitä läpi talven kaikissa luonnon järvissä ja merissä, jotka pysyvät auki. Lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa.

Lisätiedot:
Janne Muhonen, hankevetäjä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. +358 400 844 704
Talviuinnin SM 2018 Ähtärissä

Haastattelupyynnöt ja kuvat:
Lea Lahtinen, myyntipäällikkö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. +358 44 752 5979

Ähtäri Zoo kiinnostaa yrityksiä
– Uuden toimitusjohtajan vetämänä kohti kiireistä pandakautta

Ähtäri Zoon uusi toimitusjohtaja, restonomi (YAMK) Jonna Pietilä aloittaa työnsä tänään. Pietilä on matkailualan vahva ammattilainen, jolla on pitkä kokemus myynnin ja markkinoinnin organisoinnista sekä tulosvastuullisesta johtamisesta.

Viimeksi Pietilä on työskennellyt Saariselällä, Santa’s Hotel Tunturin hotellinjohtajana. Hän tuo Ähtäri Zoohon raikasta uutta näkökulmaa sekä vahvaa osaamista.

- Aloitan työt hyvin innostuneena. Ähtäri Zoo on voimakasta kasvua hakeva, erittäin mielenkiintoinen yhtiö kiinnostavassa tilanteessa. Pandojen saapuminen tuo mahdollisuuksia koko Ähtärin matkailulle sekä matkailutuotteen kehittämiselle. Jīn Bǎobǎon ja Huā Bàon eli Lumin ja Pyryn sekä vahvojen yhteistyökumppaneiden ansiosta edessä on todella kiireinen ja merkittävä vuosi Ähtäri Zoolle. Eikä vauhti jatkossa varmasti ainakaan hidastu, kertoo Pietilä omista tunnelmistaan ja odotuksistaan.

Yritykset ovat kiinnostuneita pandayhteistyöstä

Pandojen saapuminen Ähtäriin on herättänyt paitsi yleisön ja median myös erilaisten yritysten mielenkiinnon.
- On ollut ilo jo nyt huomata, että yritykset ovat todella kiinnostuneita Ähtäri Zoosta ja kumppanuudesta kanssamme. On selvää, että pandojen saapumisella on iso vaikutus tähän, Pietilä iloitsee.

Ähtäri Zoo on solminut useita yhteistyökumppanuuksia eri yritysten kanssa. Sen pääsponsoreita ovat Mediahub, MTV, Sinebrychoff ja Ecofurn ja yhteensä kumppanisopimuksia on solmittu jo kymmenen.
- Yhteistyö kiinnostaa selvästi hyvin erilaisia yrityksiä. Ähtärin pandojen sponsorointi on yksi tapa mahdollistaa uhanalaisen lajin suojelu ja tulevaisuuden hyvinvointi. On hienoa huomata, että yritykset lähtevät tällaiseen hankkeeseen ilolla mukaan, kertoo Ähtäri Zoon sponsorihankkeista vastaavan Markkinointiosakeyhtiö i2:n asiakkuusjohtaja Jari-Pekka Jouppi.

Ähtäri Zoon kaikki kumppanit

Lisätietoja:

Ähtäri Zoo
Jonna Pietilä, toimitusjohtaja
+35840 843 4447
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Markkinointiosakeyhtiö i2
Jari-Pekka Jouppi, asiakkuusjohtaja
+35840 080 3713
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Haastattelupyynnöt ja kuvat:

Ähtäri Zoo
Lea Lahtinen, myyntipäällikkö
+35844 752 5979
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Snowpanda-pariskunta viihtyy hyvin Ähtäri Zoossa

Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmrohtin mukaan Jin BaoBao, lempinimeltään Lumi ja Hua Bao, lempinimeltään Pyry, ovat kotiutuneet Ähtäriin hyvin. ” Pyry nauttii telineillä kiipeilystä ja ruoka maistuu. Bambua menee n. 20 kg päivässä ja lisäksi mm. pandakakkua reilu kilo. Kovasti saa leipoa” toteaa Anna.

Myös Jin BaoBao pitää selvästi uudesta ympäristöstään. Leikkiminen vesipurolla ja –altaalla kiinnostaa. Jin BaoBao lepäilee hieman enemmän kuin Hua Bao. Pandapariskunnalla on näköyhteys toisiinsa, mutta muuten pysytellään omissa oloissa.

Pandojen ulkoalueiden viimeistelytyöt ovat parhaillaan käynnissä. Kaiken pitää olla valmista kun Lumi ja Pyry karanteeniajan jälkeen pääsevät ulos lumeen leikkimään. Pandatalo avataan yleisölle 17.2.

Anna Palmrothin kuvaamat videot pandapariskunnasta ensimmäisen Ähtärissä vietetyn yön jälkeen:

 

Lumi ja Pyry saapuivat Suomeen – katso kuvat

© Ähtäri Zoo / Mainostoimisto Uniikki

Ähtäri Zoon isopandojen lento Suomeen sujui hyvin

Ähtäri Zoon odotettu Snowpanda -pariskunta Lumi (Jin BaoBao) ja Pyry (Hua Bao) saapuivat Helsinki-Vantaan lentokentälle aamupäivällä.

Pandojen matka Kiinasta Suomeen sujui suunnitellusti.

Pandojen matka alkoi Dujiangyan pandakeskuksesta jo keskiviikkona 17.1. Ne matkustivat ensin Chengdun lentokentälle, mistä ne lensivät 6500 km Helsinkiin. Suomeen pandat kuljetti DHL, joka on osallistunut useisiin pandojen siirtooperaatioihin.

 

Pandat eivät taittaneet pitkää matkaansa Suomeen yksin. Yhdessä niiden kanssa matkustivat Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth ja eläinlääkäri Heini Niinimäki. Mukana olivat myös kiinalainen eläinlääkäri ja pandahoitaja.
- Lento sujui rauhallisesti, sillä tuttujen ihmisten läsnäolo rauhoittaa pandoja. Matkan aikana pandat saivat tietysti myös ruokaa ja juomaa. Eväinä oli niiden herkkuja eli bambua, porkkanaa, omenaa ja pandakakkuja, kertoo Anna Palmroth.

Lumille ja Pyrylle juhlava vastaanotto

Suomessa pandoille järjestettiin tervetulotilaisuus, johon osallistui kutsuvieraita Kiinasta ja Suomesta. Helsinki-Vantaan lentokentältä pandat jatkoivat matkaansa Ähtäri Zoohon.
- Kun pandat saapuvat Ähtäriin, ne pääsevät omiin sisätarhoihinsa, joissa niille on tarjolla tuoretta bambua kotiutumisen helpottamiseksi. Ensimmäisten vuorokausien aikana tarkkailemme pandojen käyttäytymistä ja ruokahalua intensiivisesti, Palmroth jatkaa.

Kiinalainen eläinlääkäri ja hoitaja jäävät Ähtäriin noin kuukaudeksi.
- He opastavat meitä suomalaisia kaikissa pandoihin liittyvissä asioissa ja varmistavat vielä, että meillä on riittävä osaaminen pandojen hoitoon. Yleisö pääsee ihastelemaan Snowpandoja Pyryä ja Lumia ensimmäistä kertaa lauantaina 17.2. Pandatalon liput ovat myynnissä Ähtäri Zoon verkkosivuilla sekä lippu.fissä.

Ähtäri valmistautuu pandojen tuloon iltajuhlalla

Ähtärissä valmistaudutaan pandojen saapumiseen. Kuntalaiset toivottavat Lumin ja Pyryn tervetulleiksi viettämällä pandakarnevaalia torstai-iltana 18.1.2018. Pandasaattue tulee ajamaan keskustan läpi ja kulkuetta odottaessa torialueella on järjestettyä ohjelmaa, tarjoilua ym.

Pandojen saapuminen pitkien järjestelyjen jälkeen on koko Ähtärin ilon aihe ja juhlan arvoinen tapahtuma. Pandakarnevaalilla kutsutaan kuntalaiset osallistumaan ja viettämään mukava ilta yhdessä.

Pandoja ei vielä pääse näkemään ja pandakuljetus ajaakin keskustan läpi pysähtymättä suoraan eläinpuistoon, jossa pandoilla alkaa kuukauden karanteeniaika. Kaikissa järjestelyissä mennään eläinten hyvinvoinnin ehdoilla. Ähtärin talvi on näyttänyt myös parhaat puolensa, pandojen rakastamaa lunta on satanut runsaasti, joten helmikuussa on odotettavissa lumileikkejä.

Helsingin päässä järjestettävien vastaanottoseremonioiden jälkeen pandasaattue aloittaa matkansa kohti Ähtäriä. Pandojen arvioitu saapumisaika Ähtärin keskustaan on noin klo 17.00, mutta on otettava huomioon myös mahdollinen viivästyminen mm. lentoajasta johtuen.

Pandakarnevaali alkaa klo 16 ja klo 16.30 lähtien tarjotaan Vanhassa Nallessa 750:lle ensimmäiselle munkkikahvit ja -mehut. Samaan aikaan alkaa myös tilaisuuteen saapuville lapsille pandakorvien jako. Korvia on varattu 300 kpl.

Ähtärin Lumenveistäjät taiteilevat lumesta karhuja kuvaavan lumiveistoksen, jossa on lapsille pieni liukumäki. Esimakua tuodaan helmikuussa Ähtärissä järjestettävistä talviuinnin SM-kisoista. Paikalliset avantouimarit näyttävät torialueella saunomisen ja kylpemisen mallia. Klo 17 lavalle nousee Otsonkoulun oppilaiden kuoro. Otteita tanssisadusta Pieni Merenneito esitetään Vanhassa Nallessa klo 17.30. Ja totta kai kansan joukossa kulkee myös eläinhahmoja, jotka jakavat karkkeja ja leikittävät lapsia. Torilla voi tavata ilveksen, karhun, ketun, lumileopardin ja itse päivän tähden, pandan.

Pikkunälän torjuntaan on ostettavissa paistettua makkaraa ja lettuja.

Ähtärin Yrittäjät ovat tapahtumassa mukana ja mm. Ostolantien liikkeet palvelevat pidennetyin aukioloajoin.

Tilaisuuden juontaa Jamo Niemi.

Karnevaalin järjestelyistä vastaa Ähtärin kaupunki toivoen, että mahdollisimman moni kuntalainen osallistuu tähän historialliseen hetkeen ja tulee toivottamaan jättiläispandat Lumin ja Pyryn tervetulleiksi Ähtäriin.

Asiasta tekee vielä merkityksellisen se, että pandat ovat Kiinan kansantasavallan lahja 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle.

Lisätietoja antavat: Marika Puntala, vapaa-aikatoimenjohtaja 040 544 2537 tai
Irma Kuoppala, viestintäsihteeri 0400 863 865. E-mail Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Katri voitti Panda-nimikilpailun:
Voittajan oppilaatkin riemastuivat voitosta
– "Voi että on mahtavaa!"

MTV:n järjestämään nimikilpailuun jätettiin lukuisia nimiehdotuksia. Lukijat ehdottivat nimiksi Lumin ja Pyryn lisäksi muun muassa Akselia ja Elinaa, Ansaa ja Taunoa, Hilmaa ja Onnia, Kullannuppua ja Puhtia sekä useita muita vaihtoehtoja.

Ylivoimaiseksi voittajaksi nousi kuitenkin Lumi ja Pyry. Samaa nimiparia ehdotti myös muutama muu, heidän joukostaan voittajaksi arvottiin Katri Lepistö.

– Voi että on mahtavaa! Ilman muuta ollaan menossa eläintarhaan, asutaan kaiken lisäksi aika lähellä puistoa tässä Keski-Suomessa, hihkuu kilpailun voittaja MTV:lle.

Lepistön nelihenkinen perhe suuntaa katsomaan pandoja Ähtäriin viimeistään kesällä. Perheeseen kuulu 5-vuotias tytär ja 11-vuotias poika.

– Just sen ikäistä porukkaa, että ollaan innokkaana menossa pandoja katsomaan.

Lue koko juttu MTV Uutisten sivuilta

Kuva: mtv.fi

Pandojen suomenkieliset nimet selvillä

Suomen ensimmäiset pandat saapuvat maahan torstaina 18. tammikuuta. Silloin Helsinki-Vantaan lentokentälle ilmestyy Ähtäri Zoon valloittava pandakaksikko: Lumi ja Pyry!

MTV Uutiset kysyi lukijoiltaan ehdotuksia suomenkielisiksi nimiksi Ähtäri Zoon pandoille. Niiden joukosta voittajanimiksi äänestettiin Lumi ja Pyry. Pandojen alkuperäiset nimet ovat Hua Bao (uros) ja Jin Bao Bao (naaras).

Pandojen alkuperäiset nimet säilyvät, mutta Ähtäri Zoo halusi uusille tulokkaille myös suomenkieliset kutsumanimet.

– Lumi ja Pyry sopivat erittäin hyvin näille pandoille, sillä kyseessähän ovat snowpandat. Nämä suomalaiset, Suomeen viittaavat nimet ovat myös meille erittäin mieluisia, sanoo Ähtärin eläinpuiston vt. toimitusjohtaja Kari Vainio.

Hoitajakaksikko tutustumassa pandoihin

Pandafanit joutuvat malttamaan mielensä vielä jonkin aikaa, sillä yleisö pääsee seuraamaan Lumin ja Pyryn elämää Ähtärin uudessa pandatalossa lauantaista 17. helmikuuta alkaen.

Tällä hetkellä pandat ovat vielä karanteenissa Kiinassa. Saapuminen Suomeen toteutuu eläinten hyvinvoinnin ehdoilla. Myös Suomessa pandat ovat saapumisensa jälkeen karanteenissa pandatalossa.

– Pandanhoitajamme sekä eläinlääkärimme ovat päässet loppuviikolla pandojen luo Kiinaan. Sieltä saamme kuulumisia ja kuvia entistäkin enemmän tämän meidän kaksikkomme kautta. He tutustuttavat pandat kuljetuslaatikoihin sekä itseensä, jotta pandojen tulo olisi mahdollisimman helppoa.

Lue lisää ja katso video MTV Uutisten sivuilta OSTA LIPUT PANDOJA KATSOMAAN

Pandapariskunta saapuu Suomeen tammikuussa

Pandapariskunta Hua Bao ja Jin Baobao saapuvat Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentälle torstaina 18.1.18. Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Kari Vainio kertoo olevansa ylpeä ja iloinen tämän historiallisen tapahtuman toteutumisesta. Kyseessä on yksi Suomen historian suurimpia mukanaoloja kansainvälisessä luonnonsuojelutyössä koskaan. Media on tervetullut vastaanottamaan pandoja. Median edustajille ilmoitetaan tarkempi aika ja paikka myöhemmin.

Yleisö pääsee tutustumaan pandapariskunnan elämään Ähtäri Zoon vasta valmistuneessa pandatalossa lauantaista 17.2.18 alkaen. Lipunmyynti on käynnistynyt ja pääsylippuja on saatavana www.ahtarizoo.fi ja www.lippu.fi

Tällä hetkellä pandat ovat vielä karanteenissa Kiinassa ja saapuminen Suomeen toteutuu eläinten hyvinvoinnin ehdoilla.

Kappeli vihittiin käyttöön matkailualueella

Matkailualueella sijaitseva Ähtärin seurakunnan kappeli vihittiinn käyttöön la 16.12. klo 12 -13 seurakunnan toimesta.

Snowpandat Huá Bào ja Jín Bàobào saapuvat Ähtäriin alkuvuonna

Ähtäri Zoohon muuttavat Snowpandat Huá Bào ja Jín Bàobào ovat kotoisin Sichuanin provinssista Kiinasta.

Neljävuotias urospanda Huá Bào on syntynyt 10. heinäkuuta 2013 Bifengxian pandakeskuksessa.

- Huá Bào on utelias ja eläväinen panda, jonka ruokahalu on kohdillaan, luonnehtii isopandat Kiinassa tavannut Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth. Naaraspanda Jín Bàobào on kolmevuotias. Se on syntynyt 20. syyskuuta 2014 Dujiangyan pandakeskuksessa, jossa molemmat pandat nyt asuvat.

- Jín Bàobào on hyvin kaunis panda. Se on selvästi varovaisempi ja ujompi kuin Huá Bào. Yhdessä ne ovat hauska pari. Jín Bàobàolla on hauskoja piirteitä, sillä se tahtoo esimerkiksi nousta puuhun aterioimaan. Pandat tekevät näin vain luonnossa, eivät tarhaoloissa.

Suomen ilmasto-olosuhteet vastaavat olosuhteita pandojen kotivuorilla Kiinassa. Suomessa pandoille on tarjolla luminen ja kylmä talvi, joka taittaa kevääseen. Tämä on yksi keskeinen syy sille, miksi Kiinan panda-asiantuntijat halusivat sijoittaa pandat juuri Ähtäriin ja Suomeen. Pandan luontainen mustavalkoinen värityskin juontaa juurensa siitä, että se on toimiva suojaväri lumisessa vuoristossa. Ähtäri tarjoaa pandoille niille mieluisat lajityypilliset olosuhteet toivottavasti mahdollistaen luonnonmukaisen lisääntymisen. Tähän perustuu myös Ähtärin Snowpanda brändi.

Ähtäri Zoon Snowpandatalon käyttöönottotarkastus on tänään 30.11. ja Ähtäri on valmis vastaanottamaan Snowpandat. Kiinan metsähallinnon pandakeskuksen huippuasiantuntijat ovat tarkastaneet Ähtärin Snowpandatalon marraskuussa ja ovat todenneet rakennuksen ja ulkotarhat parhaiten toteutetuksi Kiinan ulkopuolella.

Snowpandatalon liput ovat nyt myynnissä

Ähtärin lipunmyyntikumppanina toimii Lippu.fi ja lipunmyynti Snowpandataloon on alkanut. Ennakkoon ostettuna liput Ähtäri Zoohon ja Snowpandataloon maksavat 16-36€.

Snowpandatalossa saa vierailla kerrallaan vain rajallinen määrä ihmisiä, joten Lippu.fi ottaa käyttöön niin sanotut aikaikkunat, joiden avulla kävijät voivat ostaa pääsyn Snowpandataloon tietylle päivälle ja kellonajalle.

- Me Lippu.fissä olemme todella innoissamme Ähtäri Zoon uudesta Pandatalosta, joka on aivan ainutlaatuinen kohde Suomessa ja uudenlainen lipunmyyntikumppani meille.

Aikaikkunoiden avulla varmistetaan, että kaikki mahtuvat sisään ja pääsevät tervehtimään pandoja myös suosituimpina aikoina, kertoo Lippupiste Oy:n toimitusjohtaja Ari Palhamo.

Markkinointiosakeyhtiö i2 on Ähtärin kumppani

Markkinointiosakeyhtiö i2 on Ähtäri Zoon kumppanina vahvasti mukana, kun eläinpuisto valmistautuu pandojen saapumiseen. i2 vastaa Ähtäri Zoon yhteistyökumppanuuksien rakentamisesta ja markkinointiviestinnästä. Myös Ähtäri Zoon uusi visuaalinen ilme logoineen on i2:n käsialaa ja sen suunnittelusta on vastannut AD Suvi Tuukkanen.

Lisämateriaalit: http://www.pandaportal.fi/index.php/medialle

Lisätiedot

Ähtärin Eläinpuisto Oy – Ähtäri Zoo
Kari Vainio, toimitusjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. + 358 40 560 8455

Lippu.fi – Lippupiste Oy
Ari Palhamo, toimitusjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. +358 400 502 340

Markkinointiosakeyhtiö i2
Ari Rauhala, toimitusjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. + 35840 556 1600

Haastattelupyynnöt ja kuvat
Ähtärin Eläinpuisto Oy – Ähtäri Zoo
Lea Lahtinen, myyntipäällikkö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. +358 44 752 5979

Ähtäri Zoon jättiläispandojen tiedotustilaisuus torstaina 30.11.

Aika: torstai 30.11. klo 12–13
Paikka: Lippupiste Oy:n Telefunken-sali (Televisiokatu 4A, 00240 Helsinki)

Kutsu on avoin kaikille median edustajille. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Esittelemme medialle Ähtäri Zoohon alkuvuodesta saapuvat jättiläispandat ja kerromme lisää Pandatalon lipunmyynnistä ja time slot -käytännöstä. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä pandojen hoitotiimille.

Ohjelma:

12.00 Kahvitarjoilu, tilaisuuden avaus
12.05 Pandojen esittely, Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Kari Vainio
12.15 Liput myynnissä & time slot -käytäntö, Lippupiste Oy:n toimitusjohtaja Ari Palhamo
12.25 Eläintarhojen rooli eläinten suojelussa, Ähtäri Zoon intendentti Mauno Seppäkoski
12.30 Pandojen hyvinvointi, Ähtäri Zoon eläinlääkäri Heini Niinimäki
12.35 Pandanhoitajan päiväohjelma, Ähtäri Zoon pandanhoitaja Anna Palmroth
12.40 Median edustajien kysymykset

Lämpimästi tervetuloa!

Huomioittehan, että Lippupiste Oy:n vierasparkkipaikat sijaitsevat puomin takana talon päädyssä (puomi aukeaa soittamalla neuvontaan). Televisiokadun varrella on myös muutamia parkkipaikkoja.

Lisätiedot tilaisuuden järjestelyistä, Markkinointiosakeyhtiö i2
Jari-Pekka Jouppi, asiakkuusjohtaja, 0400 803 713, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Anu Varila, projektipäällikkö, 040 779 232, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedote: Ähtäri Zoo valitsi pandahoitajaksi Anna Palmrothin

Ähtärin Zoohon alkuvuonna saapuville pandoille on valittu hoitaja. Anna Palmroth valittiin tehtävään yli 200 kansainvälisen hakijan joukosta.

Palmrothilla on pitkä kokemus eläinten kanssa työskentelystä ja hän on koulutukseltaan klinikkaeläinhoitaja. Palmroth on aiemmin työskennellyt myös delfiininkouluttajana Särkänniemessä.

Palmrothin tehtäviin Ähtärissä kuuluu pandojen päivittäinen hoito, tarhojen siivous ja pandojen ruokkiminen. Lisäksi hän tarkkailee pandojen terveydentilaa ja käyttäytymistä.
- Vastaan kaikista pandojen hoitoon kuuluvista asioista ja huolehdin, että niillä on kaikki hyvin. Tehtäviini kuuluu myös virikkeellistäminen ja kouluttaminen positiivisen vahvistamisen kautta, Palmroth kertoo.

Oppia kiinalaisilta pandahoitajilta

Palmroth on juuri palannut koulutusmatkalta Kiinasta, jossa hän perehtyi kiinalaisten eläintenhoitajien kanssa pandaan eläinlajina, niiden hoitoon, käyttäytymiseen sekä ruokintaan.
- Pääsin Kiinassa myös hoitamaan Ähtäriin tulevia pandoja ja luomaan niihin suhdetta. Oli haikea jättää pandat vielä Kiinaan ja odotan jo kovasti jälleennäkemistämme Ähtärissä.

Ähtäri Zoo solmi mediayhteistyösopimuksen MTV:n ja MediaHubin kanssa

Ähtäri Zoo on solminut sopimuksen mediayhteistyöstä MTV:n ja MediaHubin kanssa. Yhteistyösopimus on kaksivuotinen, ja sen tavoitteena on varmistaa monipuolisen pandatiedon jakaminen yleisölle eri kanavissa.

Lisätiedot
Ähtärin Eläinpuisto Oy – Ähtäri Zoo
Kari Vainio, toimitusjohtaja
kari.vainio(at)ahtarizoo.fi
puh. +358 40 560 8455

Haastattelupyynnöt ja kuvat
Ähtärin Eläinpuisto Oy – Ähtäri Zoo
Lea Lahtinen, myyntipäällikkö
lea.lahtinen(at)ahtarizoo.fi
puh. +358 44 752 5979

Ähtäri Zoosta palautetaan metsäpeuroja Suomeen lajin alkuperäisille elinalueille.

ihminen ja metsapeura 1 oikeudet epaselvat mhallitus 3

Seitsenvuotisen Metsähallituksen koordinoiman EU LIFE -hankkeen aikana (v. 2016- 2023) kaikki Ähtäri Zoon, Ranuan, Nordens Arkin ja Korkeasaaren syntyneet vasat osallistuvat luontoonpalautukseen.

Lue lisää hankkeesta ja metsäpeurasta:

www.suomenpeura.fi

Kuva: Mikko Rautiainen, Metsähallitus

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Saat ensimmäisenä tiedon eläinten kuulumisista, puiston tapahtumista ja tarjouksista!
 • flowpark ahtarizoo
 • luoman hirvimokit
 • honkiniemi
 • naavaresort
 • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Varausehdot tähän

Varausehdot tähän