• instagram
  • instagram

Karhujen kevätrieha la 17.3.

karhujen kevatrieha 2018

Tulevana lauantaina on Ähtäri Zoossa karhujen kevätrieha. Kevätriehapäivänä karhulassa on perinteinen ja mielenkiintoinen opastus klo 12.00-12.30 ja grillimakkaraa myytävänä. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus nauttia suussa sulavia herkkuja ja ruoka-annoksia Snowpanda Deli & Cafessa. Karhujen kevätrieha on perinteikäs tapahtuma, joka tarjoaa yhteisen elämyksen kaiken ikäisille eläinten ja luonnon ystäville.

Osta liput edullisemmin verkosta

Talviuni maistui Ähtäri Zoon karhuille

Ähtäri Zoon eläintenhoidosta kerrotaan, että alkutalvesta pennut Kasper, Jesper ja Joonatan olivat hieman haluttomia ”painumaan petiin”, mutta seurasivat sitten aikuisten esimerkkiä ja rauhoittuivat talviunille. Uni on maistunut kaikille karhuille ja talvenselkä taitettu. Talven aikana eläintenhoitajat käyvät n. kerran viikossa tarkistamassa, että kaikki on hyvin. Samalla viedään suunkostuketta, eli lunta karhujen tassun ulottuville. Äitikarhu Mimmi ja pennut ovat välillä vähän käyneet kurkistamassa hoitajan käyntiä, mutta paneutuneet pian uudelleen nukkumaan.

Maaliskuun auringon kurkkiessa karhut hierovat unen rippeet silmistään ja mielenkiinto ulkomaailmaa kohtaan herää. Talvipaaston jälkeen eläimille tarjotaan alkuun vain pari porkkanaa tai omenaa kerrallaan, sillä ruokahalu herää hitaasti. Lauantai on Ähtäri Zoossa karhujen päivä, kun kaikki kuusi mesikämmentä tulevat ulos pesästään.

Pandatalossa lasten piirrosten näyttely

Lapset ovat muistaneet Ähtäri Zoon pandapariskuntaa monin kirjein ja piirroksin. Pandatalossa avataan 17.3. lasten piirroksista koottu näyttely. Myös kiinalais-suomalainen valokuvanäyttely on vielä katsottavissa.

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Saat ensimmäisenä tiedon eläinten kuulumisista, puiston tapahtumista ja tarjouksista!
  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki