Sivuston sisältöjä päivitetään parhaillaan! Pahoittelemme mahdollisia häiriöitä ja kiitämme kärsivällisyydestänne!

Kettujemme Fredan ja Tessun historia

Kettujemme Fredan ja Tessun historia

Ihmisen hoitoon joutuneesta villieläimestä ei aina ole luontoon palautettavaksi, joten eläinten kannalta parempi vaihtoehto on ottaa se ammattimaiseen hoitoon esimerkiksi eläinpuistoon. Naaraskettumme Freda, oli pentuna otettu luonnosta ihmiselle lemmikiksi. Se oli elänyt lapsuutensa kerrostalossa ilman oman emon hoivaa. Poliisit toimittivat Fredan Ähtärin eläinpuistoon vuonna 2009. Uroskettumme Tessu on myös luonnossa syntynyt, mutta ryhtyi pentuna pyörimään ihmisten pihoissa, eikä pärjännyt omillaan. Tessu toimitettiin Ähtärin eläinpuistoon vuonna 2015.

Liian varhainen emosta eroon joutuminen ei tee hyvää eläimelle, sillä emon säännöllinen läsnäolo on tärkeää nuoren eläimen kehitykselle. Emon rajoittunut hoito aiheuttaa jälkeläisille traumaperäisen stressihäiriön kaltaisia oireita, jotka vaikuttavat yksilön käyttäytymiseen läpi tämän elämän. Tämä on tunnettu asia monista tapauksissa, joista syystä tai toisesta emon hoito on estynyt. Siksi on todennäköistä, että Freda ei osaa hoitaa poikasiaan johtuen sen historiasta.

Flowpark vaijerirataa ei eläinpuistossa ole käytetty aikana, jolloin ketulla on ollut poikaset, joten rata ei liity kettujen poikasten menehtymiseen, kuten somessa on esitetty. Kettujen on kuitenkin parempi elää pareittain, jotta ne saavat toteuttaa niiden lajityypillistä käyttäytymistä. Ketut ovat muuttaneet uuteen tarhaan kesäkuussa, mutta niiden käytös vanhassakin tarhassa on ollut suurimmalta osin täysin normaalia. Muuten asiaan olisi puututtu jo aiemmin. Puistomme eläintenhoitajat tuntevat eläinten käyttäytymisen erittäin hyvin. Etiikka ja moraalimme on korkea, ja erityisen korkea se on eläintenhoitajillamme, joille eläimet ovat tärkeimpiä työkavereita.

Eläinpuiston tehtävät ovat ympäristökasvatus, tutkimus ja lajien suojelu. Jotta tämä olisi mahdollista eläinten elinolojen täytyy olla ensiluokkaiset. Eläinpuistot ovat pelastaneet monia eläinlajeja sukupuutolta. Lisäksi eläintarhat ja yleisöakvaariot ovat maailman kolmanneksi suurin luonnonsuojelun rahoittaja ja tämä luonnonsuojelutyö jatkuu vahvana myös tulevaisuudessa.  

Uutiset

Jättiläispandat Jin Bao Bao (Lumi) ja Hua Bao (Pyry) palaavat ennenaikaisesti kotimaahansa Kiinaan vielä tämän vuoden aikana….
Valkoturpakauriit (Cervus albirostris) ovat isokokoisia hirvieläimiä, jotka ovat kotoisin Tiibetin ylängöiltä Kiinasta. Kuten moni muu laji, myös…
Viime viikon perjantaina Ähtärin eläinpuiston pikkupanda naaras Phoenixiä puri nuori kyy. Iltaruokintakierroksella ollut hoitaja sattui paikalle ja…
Lähes jokainen suomalainen osallistuu elämänsä aikana ainakin kerran talkoisiin. Ja miksipä ei! Talkoisiin kuuluu usein läheisen tai…

Anna palautetta

Saapuminen Ähtäri Zoohon

Ähtäri Zoo sijaitsee hyvien yhteyksien päässä Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan keskellä, osoitteessa: Karhunkierros 150, 63920 Ähtäri. 

Autolla

Kun olet saapunut Ähtäriin, löydät Ähtäri Zoohon seuraamalla eläinpuisto-tienviittoja. Pysäköintialueita on kaksi, joista P1 aivan sisäänkäyntien yhteydessä ja P2 muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Pysäköiminen on maksutonta. Invapaikkoja on Pandatalon edessä sekä P1 -pysäköintialueella.

Junalla

Eläinpuistolla on oma junaseisake, jonka löydät VR:n sivuilta nimellä Ähtärin Eläinpuisto Zoo. Pysäkiltä on noin 15 minuutin kävelymatka Ähtäri Zoohon. VR:n sivuille.