Iida Huhtaluhta on Pandaleivontakisan voittaja
Julkistimme Pandaleivontakilpailun 1.2. ja määräaikaan 15.2. mennessä saimme 54 erinomaista kilpailutyötä, joista Pandatalon jury valitsi 5 finalistia. He ovat Krista Kuusisto Kauhajoelta, Milja Varila Seinäjoelta, Laura Saarelainen Kouvolasta, Iida Huhtaluhta Alahärmästä ja Emilia Nygård Kokkolasta.
Perjantaina 4.3. valittiin voittaja ja kaksi seuraavaksi parasta. Finaalin päätuomarina toimi kokki Linnea Vihonen. Voittajan valinta ei ollut helppo tehtävä, mutta tuomaristo sai kuitenkin päätöksen tehtyä. Kolmanneksi tuli Emilia Nygård, Kokkolasta suolaisella pandamyky -leivonnaisellaan. Toinen palkinto annettiin kouvolalaisen Laura Saarelaisen Lakritsi-valkosuklaa muffineille ja voittajaksi Linnea Vihonen julisti Iida Huhtaluhdan Alahärmästä. Iidan pandamacaronsit pääsevät vuodeksi Pandatalon Cafen vitriinituotteeksi ja niiden tuotto ohjataan Vieraile ja Välität ry:lle, pandojen lajiensuojelutyön tukemiseen.
Kilpailun kunniamaininnan sai, Johanna Peltonen, Järvenpäästä. Hän osallistui kilpailuun sitruuna-lakritsi-macaronleivoksella. Ulkonäkö on huoliteltu ja tuote herkullinen. Leivonnainen olisi Pandatalon tuotantoon liian monimutkainen, joten se ei päätynyt finalistien joukkoon. Upea työ halutaan kuitenkin nostaa esille.
Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!