• instagram
 • instagram

Ajankohtaista

Ähtäri Zoolla nyt oma pandaseteli

Tänään julkaistiin Ähtäri Zoon nollaseteli, jonka etupuolelella komeilevat Pandatalon asukkaat Lumi ja Pyry. Keräilijöille ja matkamuistoksi sopiva seteli on myynnissä Zoo Shopilla kahden euron hintaan.

Värikkäät nollasetelit ovat kovaa vauhtia nousemassa postikorttien ja muiden perinteisten matkamuistojen rinnalle. Ne eivät käy maksuvälineinä, mutta ne painetaan Ranskassa viralliselle eurosetelipaperille turvatekijöineen päivineen: hologrammi, turvalanka, vesileima jne. Juoksevassa numeroinnissa ensimmäinen kirjain kertoo tilaajamaan, Suomen osalta kirjain on ”L”. Nollaseteleiden symbolinen arvomerkintä on 0 euroa, mutta rajallisten painosmäärien myötä keräilyarvo on jotain aivan muuta. Kuva-aiheita on joka lähtöön, mutta kaikkien nollaseteleiden kääntöpuolella on yhteinen kuva-aihe. Siinä näkyy sommitelma Euroopan tunnetuimmista monumenteista.

Pandaseteli

Uusi kuntosali avattu Hotelli Mesikämmenessä

Hotelli Mesikämmenen yhteydessä on nyt myös kuntosali, joka on avoinna klo 9 – 20. Kuntosalin käyttö sisältyy hotellin asukkaiden huonehintaan, muille hinta on 10 €/kerta. Avain Hotelli Mesikämmenen vastaanotosta. Salilla perusvarustuksen lisäksi myös kolme spinning-pyörää ja virtuaaliohjattu spinning. Kuntosalilta suora yhteys Nallenpolulle alku- tai loppuverryttelyyn.

 

 

 

 

Kesäaktiviteetteja tarjolla Ähtärissä joka viikko 11.8. saakka!

Tutustu ähtäriläiseen luontoon ja maisemiin rennolla tavalla! Varaa paikkasi netistä ennakkoon, viimeistään 2 tuntia ennen toteutusta.

Fatbike-pyöräretki "Oravan pyöräilyt" 52 €/ hlö

Tiistaisin klo 18, kesto 2 tuntia. (ti 10.7., 17.7., 24.7., 31.7., 7.8.). Sopii peruskuntoisille - reitin vaativuus valitaan osallistujien tason mukaan. Retkellä tutustutaan maastopyöräilyyn ja matkailualueen vaihtelevaan maastoon / maastoreitteihin. Pyöriä yht. 5 kpl aikuisille ja 2 kpl n. 130-160 cm kokoisille lapsille. Lähdöt Hotelli Mesikämmenen edustalta.

Varaukset netistä, viim. 2 tuntia ennen lähtöä: klikkaa tästä!

Joogakarhun joogatunti 12 €/ hlö

Keskiviikkoisin klo 16, kesto 1 tunti (ke 11.7., 18.7., 25.7., 1.8., 8.8.). Ähtärin joogaavien karhujen insporoimana lähdetään nyt joogaamaan luonnonhelmaan. Huonolla säällä hakeudumme sisätiloihin. Soveltuu kaikentasoisille. Ohjelmaa ei ole varsinaisesti suunnattu lapsille, mutta lapset voivat osallistua huoltajan seurassa, oman mielenkiinnon mukaan. Toteutus Hotelli Mesikämmenen lähistöllä.

Varaukset netistä, viim. 2 tuntia ennen toteutusta: klikkaa tästä!

"Mäyrän mietteet" Mindfulness-tuokio 8 €/ hlö

Torstaisin klo 14, kesto n. 30 min (to 12.7, 19.7., 26.7., 2.8., 9.8.). Hengähdä hetkeksi ulkona ja opettele kuuntelemaan itseäsi ja kehoasi. Soveltuu kaikille, jota voivat istua rauhassa paikallaan ohjelman ajan. Toteutus Hotelli Mesikämmenen lähistöllä.

Varaukset netistä, viim. 2 tuntia ennen toteutusta: klikkaa tästä!

Kajakkiretki "Majavan melonnat" 38 €/ hlö

Torstaisin klo 20, kesto n. 2-2,5 tuntia (to 12.7., 19.7., 26.7., 2.8., 9.8.). Kesäillan kajakkiretkellä opitaan melonnan saloja ja tutustutaan Hankaveden upeisiin maisemiin ammattitaitoisen ohjaajan johdolla. Aiempaa melontakokemusta ei tarvita. Alaikäiset huoltajan suostumuksella. Kajakit soveltuvat henkilöille kokoa S-XL ja iältään n. 13-vuotiaasta ylöspäin. Lähtö Hotelli Mesikämmenen lähistöltä.

Varaukset netistä, viim. 2 tuntia ennen toteutusta: klikkaa tästä!

Pandamainen aamu Tai-Chi-Kung -tunti 12 €/ hlö

Perjantaisin klo 9, kesto 1 tunti (pe 13.7., 20.7., 27.7., 3.8., 10.8.). Opettele ottamaan rennosti pandojen tapaan! Starttaa lomapäivä ulkona rentouttamalla keho ja mieli taiji-harjoitteilla. Sopii kaikentasoisille. Ohjelmaa ei varsinaisesti ole suunnattu lapsille, mutta lapset voivat osallistua huoltajan seurassa, oman mielenkiinnon mukaan. Toteutus Hotelli Mesikämmenen lähistöllä.

Varaukset netistä, viim. 2 tuntia ennen toteutusta: klikkaa tästä!

Sup-melontaretki "Saukon suppailut" 20 €/ hlö

Lauantaisin klo 12, kesto n. 1,5 tuntia (la 21.7., 28.7., 4.8., 11.8.). Opettele SUP-lautailun tekniikkaa ja nauti samalla upeista järvimaisemista. Uusi lajikokeilu ja loistavaa liikuntaa! Toteutus Ähtärinjärvellä n. 15 min ajomatkan päässä eläinpuistolta.

Varaukset netistä, viim. 2 tuntia ennen toteutusta: klikkaa tästä!

Ohjelmat toteutetaan, jos niihin on tullut varauksia netin kautta viim. 2 tuntia ennen lähtöä, pidätämme oikeudet sisällön ja aikataulujen muutoksiin.

Panda Charity Open pelataan Ähtärin Golf -kentällä 3.8.

Ähtärin Golf -kentällä pelataan Panda Charity Open- hyväntekeväisyyskilpailu.

Ähtäri Golfin, Ähtäri Zoon ja Ähtärin kaupungin yhteistyönä toteutettavassa tapahtumassa pelaavat 3 hengen joukkueet. Illalla järjestettävässä gaalassa Hotelli Mesikämmenessä luovutetaan shekki sairaalan edustajalle.

Kilpailusta saatavat varat luovutetaan lyhentämättömänä Seinäjoen keskussairaalan lastentautien yksikölle tarkoituksena hankkia sinivalohoitolaite. Laitetta tarvitsee, kun vastasyntyneiden vauvojen veren bilirubiiniarvot ovat liian korkealla.

Ähtäri Zoo ja pandat Lumi ja Pyry toivottavat onnea kaikille kilpailuun osallistuville.

 

 Metsäpalovaroitus on voimassa

Metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti. Tulenteko myös eläinpuiston alueella on kielletty eivätkä grillauspaikat ole käytössä.

Forest fire warning 
A forest fire warning in Ähtäri Zoo is in force. Danger of forest fires is pronounced due to soil dryness. In case of windy weather forest fires spread quickly.

 

Ähtärin Eläinpuiston tuloväylän kunnostus

Ähtärin Eläinpuiston tuloväylän (n. 1 km) jyrsintä ja asfaltointi tehdään maanantaina 16.7. ja tiistaina 17.7. Maanantaina liikenne ohjataan normaalia tuloreittiä pitkin, pyydämme asiakkaita huomioimaan, että tiellä on myös työkoneita. Tiistaina liikenne ohjataan Zoo Campingin kautta. Alueella on liikenteenohjaus reitin alussa ja myös parkkipaikoille. Keskiviikkona ja torstaina asfaltointi jatkuu kevyen liikenteen väylällä.

 

 

Mitä Pandataloon valittu sisäänkäyntiaika tarkoittaa?

Pandatalon pääsylippuun valitsemasi sisäänkäyntiaika tarkoittaa aikaa, jona porteista pääset sisälle. Sisällä voit viihtyä haluamasi ajan, aukioloajan puitteissa. Kun valittu kellon aika on esim. klo 11 - 12, niin sähköinen portti tunnistaa lipun yhden kerran klo 11 ja 12 välillä. Pandatalon pääsylippu on kertakäyntilippu. Jos saavut meille jo ennen valitsemaasi aikaa, voit viihtyä esim. alueemme kahvila- ja ravintolapalveluista nauttien tai matkamuistomyymälässä vieraillen. Pandatalo on rakennus, johon voi mennä kerralla rajoitettu määrä ihmisiä sisälle. Lomakauden aikana käytössä oleva sisäänkäyntiaika tasaa henkilömäärät ja varmistaa asiakkaille miellyttävän kokemuksen pandoja katsomassa.

                                                                       

Ähtäri Zoon Pandatalossa vieraili tänään 100 000.s kävijä

Ähtärin pandat Lumi ja Pyry ottivat tänään vastaan 100 000:n vieraansa. Vilkkaisiin vierailupäiviin hyvin tottunut pandapariskunta otti tilanteen rennosti bambua rouskutellen. Vierailijat ovatkin hienosti kunnioittaneet pandojen toivetta olla Pandatalossa rauhallisesti ja kovia ääniä välttäen. Nämä rauhoittumisen mestarit eivät pidä melusta. Samoilla linjoilla on Ähtäri Zoon palkitsema 100 000:s kävijä, Markku Aalto Lapualta.

Eläinpuistovierailu on kiireisen arjen vastapaino
Lapualainen Markku Aalto yllättyi iloisesti tullessaan Ähtäri Zoon Pandataloon tänään puolen päivän jälkeen. Häntä vastassa oli toimitusjohtaja Jonna Pietilä ja Markulle ojennettiin muistoksi merkittävästä päivästä pandapehmo Lumi. ”Kannattipa lähteä tälle reissulle tänään”, hymyili Markku. Matkassa mukana olivat vaimo ja tuttavapariskunta. Ähtärin Eläinpuisto oli Markulle tuttu jo aikaisemmilta käynneiltä, mutta pandoja tultiin katsomaan nyt ensimmäistä kertaa.
Ähtärin Eläinpuistossa ja Pandatalossa kävijä kohtaa luonnon eri tavoin. Eläimiä seuratessa rauhoitutaan, opitaan lisää niin eläimistä kuin ympäröivästä luonnosta. ”Olen erittäin iloinen, että Ähtäri Zoon kävijämäärät ovat kehittyneet odotusten mukaisesti. Aikaisempina vuosina kävijöitä on ollut 170 000 – 180 000, suurin osa vierailijoista tulee meille lomasesonkien aikana. Nyt ns. iso kesä on alkamassa ja voimme jo palkita 100 000:n kävijän”, iloitsee Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtaja Jonna Pietilä ja jatkaa ”pandat ovat tietenkin tähtiämme ja vetonaulojamme, mutta kiitos hyvin onnistuneesta puolesta vuodesta kuuluu kuitenkin koko Eläinpuistolle ja jatkuvasti kehittyville matkailupalveluillemme.

Ähtärin Eläinpuisto on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista
Vuonna 1973 perustettu Ähtärin Eläinpuisto on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista. Se on myös Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Puistossa asustaa yli 50 eläinlajia, joista entuudestaan suosittuja ja tunnettuja ovat mm. joogaavat karhut. Kansainvälinen eläinsuojelutyö on perustava osa Ähtäri Zoon toimintaa kuten myös opastus- ja opetustyö sekä kasvatuksellisen tiedon jakaminen. Tavoitteena on mm. saada ihmiset arvostamaan uhan alaisia eläinlajeja. Jo aikaisemmin tekemänsä ansiokkaan suojelutyön vuoksi Ähtäri Zoo on valikoitunut pandojen Jin Baobaon ja Hua Baon kodiksi.


Lisätiedot:

Ähtärin Eläinpuisto OyÄhtäri Zoo

Jonna Pietilä

Toimitusjohtaja / CEO
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Ähtärin Eläinpuiston tuloväylien ja parkkialueiden kunnostus etenee

Ähtärin Eläinpuiston tuloväylän ja kevyen liikenteen väylän asfaltointi jatkuu viikolla 29. Maksuttomat pysäköintialueet P2 ja P3 sijaitsevat Eläinpuistoon tultaessa vasemmalla ja golfkentän läheisyydessä. Ähtäri Zoon parkkialue P1 ja Hotelli Mesikämmenen parkkialue muuttuvat maksulliseksi viikon 28 aikana. Muutos ei koske hotellin asiakkaita eikä uimahallissa kävijöitä. P1 -parkkialueelle ja Hotelli Mesikämmenen parkkialueelle asennetaan puomeja maanantaina 9.7. ja asennustyöt viimeistellään tiistaina 10.7. Parkkialueita käyttäviä pyydetään huomioimaan, että kulkureittejä on poissa käytöstä asennuksen viemän ajan. Alueella on liikenteenohjaus.
 

 

 

 

Majoitusverkkokauppa suljettu - avataan jälleen 2.7.

Majoitusverkkokauppa on suljettu kaupassa havaitun teknisen vian vuoksi. Kauppa avataan jälleen maanantain 2.7. aikana.

Pöllötaloa uudistetaan

Pöllötalomme on suljettuna yleisöltä, koska suunnitteilla on uusi talo. Tarkkaa valmistumisaikataulua ei tällä hetkellä ole kerrottavissa. Pöllöt voivat hyvin ja kertovat kuulumisaan mm. facebook -sivuillamme.

Ähtärin Eläinpuisto – Huolellinen jätehuollon suunnittelu toimii imagon tukena

Ähtärin Eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto, joka on avattu vuonna 1973. Eläinpuiston yhtiöihin kuuluvat myös Hotelli Mesikämmen ja Mesikämmenen yhteydessä oleva Ähtäri Zoo Camping -alue. Keväällä 2018 Ähtärin eläinpuisto avasi myös Suomen ensimmäisen pandatalon.

Ähtärin Eläinpuisto halusi panostaa entistä enemmän jätehuollon kehittämiseen, jonka myötä luotiin suunnitelma, joka koostui kahdesta pääkohdasta. Ensimmäinen tavoite oli pysyä luonnonmukaisena eläinpuistona ja toinen oli energia- ja kierrätystehokkuuden parantaminen. ”Tavoitteiden myötä päätimme kilpailuttaa jätehuoltopalveluiden tarjoajat. Asetimme palveluntarjoajille tiukat kriteerit laadun suhteen. Encore Pohjanmaa täytti parhaiten sekä laatu- että hintakriteerin, joten valitsimme kumppaniksemme heidät.” kertoo Jonna Pietilä, Ähtärin Eläinpuiston toimitusjohtaja.

Yhteistyö Encore Pohjanmaan kanssa käynnistyi kevään 2018 aikana. Encore Pohjanmaa kävi Ähtärin Eläinpuistossa kartoituskäynnillä, jossa yhdessä Eläinpuiston vastuuhenkilöiden kanssa kierrettiin alueen keskeiset jätepisteet. Kartoituskäynnin perusteella Ähtärin Eläinpuistolle tehtiin jätehuoltosuunnitelma.

Jätehuoltosuunnitelmaa tehtäessä otettiin huomioon Eläinpuiston tulevaisuuden muutostarpeet sekä taloudellisesti että imagollisesti. Yhteistyölle asetettiin tavoitteeksi jatkuva kehittäminen etsimällä aktiivisesti keinoja, joilla parannetaan palvelujen ympäristöystävällisyyttä ja vähennetään haitallisia ympäristövaikutuksia palvelujen koko elinkaaren aikana. Toiminnan ympäristövaikutuksia vähennetään muun muassa asianmukaisella materiaalien valinnalla ja käytöllä, prosesseilla sekä minimoimalla toiminnassa syntyvien jätteiden ja päästöjen määrää: ”Yhteistyö Encoren kanssa on alkanut todella hyvin. Jätehuoltosuunnitelma on ollut laadukas, kuten odotimmekin ja koko yhteistyöhön on oltu hyvin tyytyväisiä.” kommentoi Pietilä.

Ähtärin Eläintarha pyrkii omassa toiminnassaan yhteistyössä työntekijöidensä, asiakkaidensa ja toimittajiensa kanssa vähentämään toimintansa ympäristövaikutuksia ja toimimaan ympäristöasioissa aktiivisesti kaikin puolin muun muassa mittaamalla ja arvioimalla ympäristövaikutuksia.

 

Kesäkuinen illansuu, aurinko paistaa, on helle. Pandatalossa on sulkemisaika käsillä ja asiakkaat tekevät kotiin lähtöä. Valokuvauksen kannalta ajoitus on täydellinen, sillä valo on hyvä. Oletus on, että pandat Lumi ja Pyry kiipeäisivät nyt tyylikkäästi lavitsoilleen nokosille SleepLikePanda –kuvausta varten. Vaistomaisesti kuiskaamme.

Ähtäri Zoo avoinna Juhannuksena normaalisti

Eläinpuisto, pandatalo, farmi ja matkamuistomyymälä ovat Juhannuksen aikaan avoinna klo 10 - 19. Aukioloajat ja pääsyliput http://www.ahtarizoo.fi/index.php/fi/aukioloajat

Tervetuloa viettämään Juhannusta kanssamme!

Hyvää Syntymäpäivää meille!

Ähtärin Eläinpuisto avautui yleisölle 17.6.1973. Millaisia muistoja kävijöillämme on matkan varrelta? Mikäpä mukavampi tapa juhlistaa 45-vuotissynttäreitämme, kuin tunnelmoida kaikkia näitä vuosia kuvien kautta! Siispä haastamme teidät hauskaan kuvakisaan: julkaise 1-2 kuvaa käynnistänne Ähtärin Eläinpuistossa pienen kuvatekstin kera. Mitä tapahtui, kenen kanssa? Kuva voi olla nostalgiamatka 80-luvun perhelomaan, tai otettu vaikka tänä vuonna ensikohtaamisesta Lumin ja Pyryn kanssa. Tai yhdistele luovasti vanhaa ja uutta, kuten Astan perhe esimerkkikuvassa alla 😊

Palkinnot:

Valitsemme ja palkitsemme viikoittain parhaat otokset pääsylipuilla. Toteutusajan päätteeksi arvomme kaikkien osallistuneiden kesken Ähtäri Zoo -majoituspaketin.

Näin osallistut:

Instagramissa: julkaise 1-2 kuvaa ja lyhyt kuvaan liittyvä kuvateksti vierailusta Ähtärin Eläinpuistossa hashtageilla #ähtärizoo ja #throwback_ähtärizoo
Facebookissa: Viikoittainen kuvakisa löytyy Facebook-sivultamme ylimmäisenä riippuvana julkaisuna. Kommentoi kyseistä julkaisua liittämällä keskusteluketjuun 1-2 kuvaa ja lyhyt kuvaan liittyvä kuvateksti vierailusta Ähtärin Eläinpuistossa.

Toteutusaika: 17.6.2018 - 29.7.2018.
Kilpailun säännöt

 

”Vuosi 1990, on lähdetty Pylkönmäeltä oikein Ähtäriin saakka kesälomaretkelle. Lapsilla on päässä itse leikatut ”puolenpään otsatukat” ja äiti on pakannut mukaan omat eväät. Eläinpuistokierroksen vaihteleva maasto ja pienen lapsen into on tehneet tepposet: pikku-Asta on kastellut kenkänsä poikkeamalla polulta ojan puolelle. Lohdukkeeksi on lyöty käteen lama-ajan lasten huippuherkku, kotimainen tomaatti!"

"28 vuotta myöhemmin rattaat ovat käyneet vähän pieniksi. Tomaattia syövä Asta-tyttönen on päätynyt eläinpuistolle töihin, ja eläimet ovat edelleen koko seurueelle lähellä sydäntä."

Tb

Työssä viihtymistä tutkittaessa tärkeinä esiin nousevat työilmapiiri, motivoiva työ ja mahdollisuus vaikuttaa omaan tekemiseen. Yhdessä työkavereitten kanssahan se työilmapiiri tehdään. Ähtäri Zoon intendentti Mauno Seppäkoski jos kuka on tottunut tekemään hyvää yhteistyötä villien kavereitten kanssa.

Flowpark Ähtäri Zoo laajentaa

Ähtärin seikkailupuisto Flowpark aloittaa ensi viikolla uuden radan rakentamisen. Rata on vaikeustasoltaan helppo ja siinä tulee olemaan kuusi tehtävää, joista useampi on liukuja. Uusi rata sijoittuu puiston takaosaan, mikä edellyttää polkujen laajentamista radan läheisyyteen. Radan lisäksi puistoon hankitaan lisää asiakasvarusteita ja lisätään poluille aitoja ohjaamaan kulkua puiston alueella.

Uusi rata ja lisävarusteet saadaan käyttöön mukavasti ennen kesän kiireisintä sesonkia, joka perinteisesti alkaa juhannuksen jälkeen. Toiveissa on, että pandaturistit löytävät myös Flowparkin puolelle ja näin ollen saadaan meille ennätyskesä asiakasmäärissä. Lisäksi järjestämme kesän aikana oheisohjelmaa Flowparkissa ja matkailualueella. Ohjelmaa on aina pandapainista, ohjattuun köysitoimintaan ja kesävisailuun, joista on tulossa lisäinfoa somen puolella, kommentoi Juho Ylitalo.

Muitakin muutoksia on tälle kaudelle tullut. Sisäänkäynti Flowparkiin tapahtuu nykyään Ähtäri Zoon pääparkkipaikan kautta omasta portista. Lisäksi päiväkohtaiset liput on mahdollista ostaa edullisemmin Lippu.fi-sivuilta. Edullisempia ennakkolippuja on tarjolla rajallinen määrä. Ennakkolippujen loppuessa on mahdollista ostaa liput suoraan seikkailupuistosta. Kesäkauden edetessä tulee valituille päiville tarjolle edullisempi aamu- ja iltalippu. Aamulipulla pääsee seikkailemaan, kun aloittaa seikkailun puiston ensimmäisen aukiolotunnin aikana. Iltalippu on vastaavasti voimassa puiston viimeisien aukiolotuntien aikana. Lisäohjeistukset lipuista tulevat nettisivuille, sekä Lippu.fi-palveluun kun lipputyyppien myynti aloitetaan. Ennakko-, aamu- ja iltaliput ovat myynnissä ainoastaan Lippu.fi-sivuilla.

Ähtärin Flowpark avasi ovensa vuonna 2014 kesäkuun 14. päivä, joten uuden radan valmistuminen tulee ajoittumaan puiston juhlapäivän tienoille. Kesäkausi alkaa lauantaina 2.6., mikä tarkoittaa että puisto on avoinna päivittäin aina elokuun puoliväliin asti.

Lisätietot:

Juho Ylitalo
Flowpark Ähtäri Zoo4.6.2018

 

Ähtäri Zoossa järjestettiin kumppanitapaaminen, jossa mukana olivat Ähtäri Zoon ja Jokerit HC:n yhteistyökumppanit. Päivän ohjelmassa oli mm. Pandapaneeli, jossa keskusteltiin arvosponsoroinnista. Näkökulmana oli erityisesti ympäristö, urheilu ja kansainvälisyys. Moderaattorina toimi asiakkuusjohtaja Jari-Pekka Jouppi Markkinointiosakeyhtiö i2:sta. Panelisteina olivat Vaisala Oyj:n, Cashback Worldin, Jokerit Hockey Clubin, Ähtärin kaupungin ja Ähtäri Zoon edustajat. Yhteistä kaikille on arvopohjainen tekeminen. Paneelin osallistujat ovat kaikki mielellään mukana tässä arvopohjaisessa kumppanuudessa, jossa ollaan osa uhanalaisen eläimen suojelua ja kannan saamista kasvuun. Ähtäri Zoo kiittää kaikki kumppaneita loistavasta yhteistyöstä ja toivoo, että uusia yhtä upeita kumppanuuksia löytyy lisää.

Pandojen Lumi ja Pyry ympärillä ollut innostus jatkuu ja MTV:n lumijapyry.fi -sivustolla on 1,1 miljoonaa käynnistystä/klikkausta. Ähtäri Zoo on valmistautunut vastaanottamaan entistä suuremmat kävijämäärät. 

Jokereiden slogan ”do it different” näkyi myös kumppanuuspäivässä, l. tehdään jotain erilaista yhdessä: Jokerit-joukkuueen Otto-maskotista tuli pandojen virallinen kummi. Otto otti kummiuden ylpeänä ja suurella sydämellä vastaan luvaten myös olla mukana tukemassa Ähtäri Zoota pandojen suojeluhankkeessa. Yhteensä kumppanuuspäivässä oli mukana n. 40 henkilöä. Päivän mittaan kuultiin useaan otteeseen lausahdus: ”ei ihme, että pandalivellä on niin suuri suosio, itsekkin aivan haltioituu näistä otuksista!”

 •  

Toiveissa on, että vauvauutisia saadaan Lauhanvuoren lisäksi myös Seitsemiseen. Lue YLE Uutisten Hanne Leiwon artikkeli linkin takaa yläpuolelta.

Tervetuloa Pandatalon Snowpanda Deli & Cafeen nauttimaan esimerkiksi burgeri, pastaa tai salaattia

Ruoka-annokset tilataan tiskiltä, josta saa mukaansa niin sanotun asiakaskutsun, laitteen, joka ilmoittaa surisemalla, kun tilaus on noudettavissa tiskiltä. Kahvihampaan kolotukseen löytyy lääkkeeksi Nespresson ja Pauligin kahvituotteita. Kaikki tarjolla olevat tuotteet burgereista aina vitriinissä myytäviin leivonnaisiin on valmistettu paikan päällä. Snowpanda Deli & Cafessa on panostettu takeawayhin ja kaikki tuotteet voi ostaa myös mukaansa. Kahvilaan on vapaa pääsy Pandatalon aukioloaikoina, 7.6. saakka klo 10 - 17 ja 8.6. - 12.8. klo 10 - 19. 

 

 

Eläinopastukset Pandatalossa ja Zoossa 12.8. asti

Mitä eläimet syövät aamupalaksi? Kuinka eläintenhoitajaksi tullaan? Ähtäri Zoon eläintenhoitaja-oppaat osaavat vastata kysymyksiisi ja kertovat niin eläinlajista, kuin yksilöistäkin. Oppaat osallistuvat eläinten hoitoon ja pystyvät siksi kertomaan tarinoita tarhan asukkaiden elämästä, ruoasta ja virikkeistä, sekä keskinäisistä suhteista. Tätä tietoa et muualta saa! Opastukset kestävät kerrallaan puoli tuntia, mutta ei haittaa vaikkei paikalle ehtisi heti alusta.


Pandatalossa opas paikalla joka päivä 8.6. - 12.8.

Aamuisin 10.00 - 12.15
Iltapäivisin 13.00 - 15.45


Eläinopastukset Ähtäri Zoossa (puistokierroksella) joka päivä 8.6. - 12.8.

Pikkupanda 11.00 - 11.30
Ilves 11.45 - 12.15
Karhu 13.15 - 13.45
Saukko 14.00 - 14.30
Ahma 14.45 - 15.15
Lumileopardi 15.45 - 16.15
Susi 16.30 - 17.00

Puistokierroksella ja Pandatalossa myös interaktiivisia älykylttejä

Ähtäri Zoon alueelta löytyy useita älykylttejä, joista saa NFC-ominaisuudella varustetuilla älypuhelimilla interaktiivista sisältöä mm. eläimistä. Palvelu toimii myös osoitteessa www.ahtari.boordi.com

boordi malli ahtarizoo

Ähtärin eläinpuiston pandoille, Jin Baobaolle ja Hua Baolle, on ollut haasteita löytää karhunkestäviä leluja, joten Kontiolahdella toimiva puusepänyritys Puuartisti Oy tarjoutui tekemään pandoille kovempaakin käsittelyä kestävät, kokopuiset leikkipallot karjalaisesta männystä. Ähtärin eläinpuistossa innostuttiin ajatuksesta. Valmiiden pallojen lahjanantotilaisuus on Ähtäri Zoossa tiistaina 17.4. klo 12.

“Lumi ja Pyry paitsi syövät ja nukkuvat, myös leikkivät jonkin verran. Niille on hankittu erilaisia leluja, kuten hevosille tarkoitettuja kumiseoksesta valmistettuja palloja. Erityisesti Lumi leikkii paljon palloilla ja lumikököillä”, kertoo pandojen hoitaja Anna Palmroth Ähtäri Zoosta.

“Pandat innostuvat leluista, joita voi kantaa tai pyöritellä – ja vielä enemmän, jos niissä on jotain herkkuja sisällä”, Palmroth jatkaa.

Nyt pandat pääsevät pyörittelemään käsinsorvattuja mäntypalloja, jotka on valmistettu kiertotalousajattelun mukaan Stora Enson Uimaharjun sahalla hyödyntämättömistä ylisuurista mäntytukeista, jotka olisivat muuten menneet poltettavaksi. Alunperin materiaalia on käytetty Puuartistin verstasrakennuksen laajennukseen ja siitä yli jääneitä osia pandan palloihin.

“Nämä ovat luonnonmukaisia ja ekologisia leluja. 12-kiloiset pallot sorvataan käsin, joten tunteja tulee, mutta näin hauskoissa projekteissa haluamme ehdottomasti olla mukana. Toivomme, että Lumi ja Pyry kelpuuttavat ne omikseen ja niistä on iloa pitkään”, kertoo Miikka Kotilainen Puuartistilta.

Pandahoitaja Palmroth uskoo, että leluille löytyy käyttöä:

“Uskon, että pandat pitävät palloista, eivätkä ne ole mitenkään ronkeleita lelujen materiaalien suhteen. Pandat myös lähes aina maistelevat ja pureskelevat lelujansa, joten varmasti uudet puupallotkin saavat hammasta jonkin verran!” 

 

 

 

 

 

 

 

Töihin Ähtäri Zoohon

Haluaisitko työskennellä pandoistaan tunnetussa Ähtärin Eläinpuistossa? Onko Sinulla taito hyvän ruoan valmistamiseen? Tai intoa ja osaamista tarjoilijan työhön? Asiakaspalveluosaamista?Etsimme vakituisiin ja kokoaikaisiin työsuhteisiin kokkia ja tarjoilijaa työskentelemään sekä Ähtärin Eläinpuiston uudessa Pandatalon ravintolassa että Hotelli Mesikämmenen ravintolassa.

Etsimme myös toistaiseksi voimassa olevaan, osa-aikaiseen työsuhteeseen yhtä vastaanottovirkailijaa ja yhtä asiakaspalvelun ammattilaista matkamuistomyymälään ja lipunmyyntiin.Työt alkavat sopimuksen mukaan.

Edellytämme hakijoilta haetun tehtävän mukaan • Aiempaa kokemusta haetusta tehtävästä
Positiivista asennetta ja hyvää paineensietokykyä

 • Joustavuutta
 • Kykyä työskennellä sekä itsenäisesti että tiimissä
 • 
Suomen kielen taitoa
 • Hygieniapassia ja salmonellatodistusta
 • Halua ja kykyä palvella asiakkaita hymyssä suin

Tarjoamme sinulle

 • 

Viihtyisän työympäristön keskellä Suomea
 • Vaihtelevat työtehtävät

 • Mukavia työkavereita

 • Vahvan organisaation tueksesi
 • Edullisen majoitusmahdollisuuden pyöräilymatkan päässä

Haemme lisäksi kesätyöntekijöitä eri tehtäviinKesätöitä on tarjolla erilaisissa myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä sekä keittiötehtävissä niin Hotelli Mesikämmenessä kuin Ähtärin Eläinpuistossakin. Ja eläintenhoito- sekä asiakaspalvelutehtävissä eläinpuistossa ja kotieläintilalla. Tarjoamme mielenkiintoisen ja unohtumattoman kesän pandoistaan tunnetussa Ähtärissä!Odotamme sinulta vähintään 16-vuoden ikää. Tartut työhön oma-aloitteisesti reippaalla ja positiivisella asenteella, olet huolellinen myös kiireen keskellä ja voit tehdä vaihtelevaa vuorotyötä.Tuo hakemuksessasi selkeästi esille, mitkä työtehtävät/osastot sinua kiinnostavat. Käsittelemme hakemuksia sitä mukaa kun niitä saapuu ja valitsemme kesätyöntekijöitä tarjolla oleviin tehtäviin jo hakuajan kuluessa. Ilmoitamme valituiksi tulleille henkilökohtaisesti. Mikäli et saa hakemukseesi vastausta 1.6.2018 mennessä, et valitettavasti ole tullut valituksi. Hakuaikaa on 31.5.2018 asti.Kiinnostuitko? Tunnistitko itsesi?

Hae paikkaa lähettämällä hakemuksesi ja mielellään myös ansioluettelosi sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.! Täytämme paikat heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Lisätietoja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ähtäri Zoon pandoilla miljardiyleisö

Viime lauantain Pandatalon avaaminen yleisölle ja pandapariskunta Jīn Bǎobǎon ja Huā Bàon eli Lumin ja Pyryn ensimmäiset lumileikit keräsivät yleisöä maailmanlaajuisesti.

- Tässä voidaan puhua eräästä kaikkien aikojen suurimmasta Suomen saamasta mediajulkisuudesta yhtenä päivänä kautta aikain, toteaa professori Jukka Salo.

Sunnuntain aikana yli 200 kansainvälistä mediaa noin 40 maassa jakoi eri kanavien kautta artikkeleita, kuvia ja videoita Jīn Bǎobǎon ja Huā Bàon eli Lumin ja Pyryn ensimmäisistä lumileikeistä Ähtäri Zoossa. Esimerkiksi BBC:n pandavideo on tavoittanut ensimmäisen vuorokauden aikana n. 2 milj. katsojaa.

Kiinan CCTV kävi kuvaamassa Lumia ja Pyryä sekä Talviuinnin SM –kilpailuja Ähtäri Zoossa. Kiinalaisen uuden vuoden viikonloppuna Ähtärissä kuvattua materiaalia on nähnyt yli miljardi katsojaa Kiinassa ja maailmalla.

Ähtäri Zoon pandoista uutisoivat mm. BBC, New York Times, the Washington Post, The Guardian, The Daily Telegraph, FOX, ABC News, The Independent, Hindustan Times ja monet muut.

Tekemistä talvilomalle

Pandat, eläinpuisto ja kotieläintila ovat suosittu käyntikohde talvilomalla. Lisäksi Ähtärin alueella on yli 100 km:n latuverkosto, josta 80 km on latukoneella hoidettua perinteisen/luistelutyylin hiihtolatua. Matkailukeskuksessa, pandojen ja eläinpuiston läheisyydessä on 5 km:n mittainen valaistu latu, joka sopii myös perheen pienimmille ja kävelijät sekä läskipyöräilijät pääsevät helposti hoidetuille luontoreiteille. Talvilomaviikkojen aikana esitetään Pandatalon vieressä, Ähtäri –hallissa Pieni merenneito –tanssisatu.
- Ähtärissä on majoituskapasiteettia yli 1000 henkilölle, sillä majoittua voi hotellissa, mökeillä, huviloissa, lomahuoneistoissa, maatiloilla ja leirikeskuksessa. Vaikka lipunmyyntimme on kehittynyt hyvin, niin voimme toivottaa matkailijat tervetulleeksi nauttimaan talvisesta lomasta Ähtärissä. Tilaa löytyy, joten tänne vaan, kehottaa Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä.

Ähtäri Zoon Pandatalo avataan yleisölle

Lauantai 17.2. on historiallinen päivä sillä Ähtäri Zoon Pandatalo avataan yleisölle klo 10. Pandapariskunta Jīn Bǎobǎo ja Huā Bào eli Lumi ja Pyry saapuivat Suomeen 18.1. Kuukauden karanteeniaika Ähtärissä on sujunut hyvin ja pandat ovat tottuneet omiin sisätarhoihinsa. Nyt ne pääsevät ulos leikkimään lumiseen maastoon.

Ennätysajassa valmistuneen Pandatalon KVR pääurakoitsijana toimi Lemminkäinen Talo Oy. Rakentaminen aloitettiin vuoden 2017 alussa ja talo valmistui joulukuussa 2017. Pandatalo on kooltaan n. 2400 m², tonttia on reilut 10 000 m² ja ulkotarha noin 4000 neliötä. Pandoille rakennus tarjoaa paitsi omat yksityiset lepotilat, sisä- ja ulkotarhat, myös erilaisia virikkeitä, kuten kiipeilymahdollisuudet ja vesielementit. Viihtyisissä sisätiloista yleisö voi seurata pandojen elämää laajojen lasiseinien läpi. Rakennuksessa on myös kahvila ja isot terassit käytettävissä. Sisätilaolosuhteet vastaavat kasvihuonetyyppistä ilmastoa. Kosteus on tarkasti määritelty ja lämpötila on hallinnassa, jotta kasvillisuus pysyy kunnossa ja pandat pystyvät toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistä. Se on tärkeää, koska sillä voidaan ennaltaehkäistä hyvinvointiongelmia. Myös pandojen ravinto pitää säilyttää tarkasti määritellyissä olosuhteissa.

Pandahanke on osa Ähtäri Zoon pitkäaikaista Master Plan 2030 kehittämisohjelmaa. Kyseessä on kokonaisuus, jossa vahvistetaan Ähtäri Zoon kansainvälisesti tunnustettua toimintaa uhanalaisten lajien suojelemiseksi ja jatketaan vahvaa kehittämistyötä maamme johtavaksi luonto- ja perhematkailun kohteeksi.

Pandat ovat karanteeniaikana totutelleet uuteen kotiinsa Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmrothin ja eläinlääkäri Heini Niinimäen valvonnassa. Mukana ovat olleet myös kiinalainen eläinlääkäri ja pandahoitaja.

-Hyvin on kaikki sujunut, bambu maistuu. Sitä menee keskimäärin 12–30 kg päivässä. Lisäksi pandat saavat pandakakkua ja jonkin verran porkkanaa ja omenaa. Aikuiset pandat painavat 90 -150 kg. Jīn Bǎobǎo eli Lumi painaa nyt hiukan yli 100 kg ja Huā Bào lempinimeltään Pyry n. 110 kg, toteaa eläinlääkäri Heini Niinimäki.

Matkailijamäärien odotetaan kasvavan

- Tulevasta matkailusesongista odotetaan erittäin vilkasta ja jo nyt on ollut nähtävissä sesongin jatkuminen. Majoitusvarausten ja lipunmyynnin kehityksen valossa se näyttää alkavan aikaisemmin ja myös jatkuvan pitempään. Myyntihenkilöstömme sai kokea jo Helsingin matkamessuilla Ähtäri Zoon olevan erittäin haluttu ja kiinnostava kohde, sillä pandojen Suomeen saapuminen ajoittui messujen aikaan. Olimme mm. varautuneet tavallista suuremmalla esitemäärällä, jota kuitenkin jouduttiin vielä täydentämään. Myös ulkomaiset matkanjärjestäjät ovat osoittaneet kiinnostusta Ähtärin matkailupalveluja kohtaan ja yhteistyötä ollaan rakentamassa, kertoo Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä.

Ähtäri Zoon pääsyliput ovat myynnissä ahtarizoo.fi ja lippu.fi -sivuilla. Pandataloon on käytössä tunnin ns. aikaslotit, l. lippua hankittaessa valitaan oston yhteydessä tunnin tarkkuudella ajankohta, jolloin on tarkoitus astua Pandatalon porteista sisälle. Pandoja voi seurata niin pitkään kuin haluaa talon aukioloaikojen puitteissa. Aikasloteilla asiakkaille voidaan taata onnistunut vierailu Pandatalossa myös suosituimpina aikoina. Aukioloajat ja lippuhinnat

Eläinopastukset talvilomaviikoilla la 17.2.-su 4.3.

Pikkupanda klo 10.45-11.15
Ilves klo 11.30-12.00
Saukko klo 12.15-12.45
Ahma klo 13.30-14.00
Lumileopardi klo 14.15-14.45

Talviuinnin SM-kilpailut Ähtärissä 9.-11.2.2018

Ähtärin Zoo Resort Oy järjestää yhteistyössä Suomen Ladun kanssa talviuinnin SM-kilpailut Ähtärin eläinpuiston ja Hotelli Mesikämmenen edustalla 9.-11.2. Yleisöllä on kisa-alueelle vapaa pääsy. Kisaan osallistuu yhteensä lähes 900 uimaria ja uintisuorituksia nähdään reilusti yli tuhat. Kilpailukeskus sijaitsee Ähtärin matkailualueen ytimessä Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen alueella. Kisojen onnistumiseen on panostettu jo ennalta kouluttamalla järjestelyorganisaation henkilöstöä ja hankkimalla kisojen vaatima ajanottopalvelu ulkopuoliselta toimittajalta. Kisajärjestäjän tavoite on järjestää täsmällisesti etenevä, mieliin jäävä ja rento talvitapahtuma. Pääjärjestäjän lisäksi kisaorganisaatiossa työskentelee suuri määrä henkilöitä ähtäriläisistä yhdistyksistä, yhteensä n. 200 henkilöä. Hyvinvointia Talvimatkailusta -hanke toimii taustalla tapahtumarekrytoinnin ja kilpailujohtamisen kehittämisessä.

-Panostamme erityisesti paitsi sujuvaan kisaan myös osallistujien viihtyvyyteen. Talviuintitapahtumiin tullaan sekä kisailemaan että tapaamaan ystäviä ja tuttavia. Kisapäivinä on minuuttiaikataulu, sillä lähtöjä on 3 minuutin välein. Myös iltaohjelma on suunniteltu talviuintikansalle sopivaksi ja Hotelli Mesikämmen luo tähän mitä parhaimmat puitteet. Ähtärin majoitustarjonta on runsasta ja kyennyt hyvin vastaamaan kisaviikonvaihteen kovaan kysyntään, kertoo kilpailujohtaja Janne Muhonen.

Myös ensimmäinen suomalainen uinnin maailmanmestaruuden voittanut nainen Hanna-Maria Seppälä nähdään mukana kilpailussa. Seppälä osallistuu sekä rintauintiin että –viestiosuuteen. Hanna-Maria voitti uransa aikana neljä MM-mitalia ja 13 EM-mitalia. Hänellä oli myös hallussaan 100 metrin sekauinnin lyhyiden ratojen Euroopan ennätys.

Talviuinnin SM 2018 –kilpailujen TV -katsojamäärät ovat miljardiluokkaa, sillä mm. kansainvälistä näkyvyyttä lupaa Kiinan TV:n kuvausryhmän ja italialais- japanilaisen TV –kuvausryhmän mukana olo. Urheilu erityisolosuhteissa kiinnostaa ja samalla koko Suomi talvimatkailukohteena. Ähtärissä on järjestetty avantouinnin SM-kilpailut aiemminkin vuonna 1996. Tapahtuma oli tuolloin nimellä Suomen Ladun Pakkaspäivät. Avantouinnin lisäksi silloin oli Lumen- ja jäänveistokilpailut, retkiluistelua ja potkukelkkailua. Avantouintikisoihin osallistui n. 600 uimaria.

Talvella uimisesta alkoi kehittyä terveysliikuntalaji 1980–90-lukujen taitteessa. Viime vuosina laji on noussut yhdeksi suosituimmista kunto- ja terveysliikuntalajeista. Jopa 100 000 suomalaista harrastaa sitä läpi talven kaikissa luonnon järvissä ja merissä, jotka pysyvät auki. Lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa.

Lisätiedot:
Janne Muhonen, hankevetäjä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. +358 400 844 704
Talviuinnin SM 2018 Ähtärissä

Haastattelupyynnöt ja kuvat:
Lea Lahtinen, myyntipäällikkö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. +358 44 752 5979

Ähtäri Zoo kiinnostaa yrityksiä
– Uuden toimitusjohtajan vetämänä kohti kiireistä pandakautta

Ähtäri Zoon uusi toimitusjohtaja, restonomi (YAMK) Jonna Pietilä aloittaa työnsä tänään. Pietilä on matkailualan vahva ammattilainen, jolla on pitkä kokemus myynnin ja markkinoinnin organisoinnista sekä tulosvastuullisesta johtamisesta.

Viimeksi Pietilä on työskennellyt Saariselällä, Santa’s Hotel Tunturin hotellinjohtajana. Hän tuo Ähtäri Zoohon raikasta uutta näkökulmaa sekä vahvaa osaamista.

- Aloitan työt hyvin innostuneena. Ähtäri Zoo on voimakasta kasvua hakeva, erittäin mielenkiintoinen yhtiö kiinnostavassa tilanteessa. Pandojen saapuminen tuo mahdollisuuksia koko Ähtärin matkailulle sekä matkailutuotteen kehittämiselle. Jīn Bǎobǎon ja Huā Bàon eli Lumin ja Pyryn sekä vahvojen yhteistyökumppaneiden ansiosta edessä on todella kiireinen ja merkittävä vuosi Ähtäri Zoolle. Eikä vauhti jatkossa varmasti ainakaan hidastu, kertoo Pietilä omista tunnelmistaan ja odotuksistaan.

Yritykset ovat kiinnostuneita pandayhteistyöstä

Pandojen saapuminen Ähtäriin on herättänyt paitsi yleisön ja median myös erilaisten yritysten mielenkiinnon.
- On ollut ilo jo nyt huomata, että yritykset ovat todella kiinnostuneita Ähtäri Zoosta ja kumppanuudesta kanssamme. On selvää, että pandojen saapumisella on iso vaikutus tähän, Pietilä iloitsee.

Ähtäri Zoo on solminut useita yhteistyökumppanuuksia eri yritysten kanssa. Sen pääsponsoreita ovat Mediahub, MTV, Sinebrychoff ja Ecofurn ja yhteensä kumppanisopimuksia on solmittu jo kymmenen.
- Yhteistyö kiinnostaa selvästi hyvin erilaisia yrityksiä. Ähtärin pandojen sponsorointi on yksi tapa mahdollistaa uhanalaisen lajin suojelu ja tulevaisuuden hyvinvointi. On hienoa huomata, että yritykset lähtevät tällaiseen hankkeeseen ilolla mukaan, kertoo Ähtäri Zoon sponsorihankkeista vastaavan Markkinointiosakeyhtiö i2:n asiakkuusjohtaja Jari-Pekka Jouppi.

Ähtäri Zoon kaikki kumppanit

Lisätietoja:

Ähtäri Zoo
Jonna Pietilä, toimitusjohtaja
+35840 843 4447
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Markkinointiosakeyhtiö i2
Jari-Pekka Jouppi, asiakkuusjohtaja
+35840 080 3713
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Haastattelupyynnöt ja kuvat:

Ähtäri Zoo
Lea Lahtinen, myyntipäällikkö
+35844 752 5979
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Snowpanda-pariskunta viihtyy hyvin Ähtäri Zoossa

Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmrohtin mukaan Jin BaoBao, lempinimeltään Lumi ja Hua Bao, lempinimeltään Pyry, ovat kotiutuneet Ähtäriin hyvin. ” Pyry nauttii telineillä kiipeilystä ja ruoka maistuu. Bambua menee n. 20 kg päivässä ja lisäksi mm. pandakakkua reilu kilo. Kovasti saa leipoa” toteaa Anna.

Myös Jin BaoBao pitää selvästi uudesta ympäristöstään. Leikkiminen vesipurolla ja –altaalla kiinnostaa. Jin BaoBao lepäilee hieman enemmän kuin Hua Bao. Pandapariskunnalla on näköyhteys toisiinsa, mutta muuten pysytellään omissa oloissa.

Pandojen ulkoalueiden viimeistelytyöt ovat parhaillaan käynnissä. Kaiken pitää olla valmista kun Lumi ja Pyry karanteeniajan jälkeen pääsevät ulos lumeen leikkimään. Pandatalo avataan yleisölle 17.2.

Anna Palmrothin kuvaamat videot pandapariskunnasta ensimmäisen Ähtärissä vietetyn yön jälkeen:

 

Lumi ja Pyry saapuivat Suomeen – katso kuvat

© Ähtäri Zoo / Mainostoimisto Uniikki

Ähtäri Zoon isopandojen lento Suomeen sujui hyvin

Ähtäri Zoon odotettu Snowpanda -pariskunta Lumi (Jin BaoBao) ja Pyry (Hua Bao) saapuivat Helsinki-Vantaan lentokentälle aamupäivällä.

Pandojen matka Kiinasta Suomeen sujui suunnitellusti.

Pandojen matka alkoi Dujiangyan pandakeskuksesta jo keskiviikkona 17.1. Ne matkustivat ensin Chengdun lentokentälle, mistä ne lensivät 6500 km Helsinkiin. Suomeen pandat kuljetti DHL, joka on osallistunut useisiin pandojen siirtooperaatioihin.

 

Pandat eivät taittaneet pitkää matkaansa Suomeen yksin. Yhdessä niiden kanssa matkustivat Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth ja eläinlääkäri Heini Niinimäki. Mukana olivat myös kiinalainen eläinlääkäri ja pandahoitaja.
- Lento sujui rauhallisesti, sillä tuttujen ihmisten läsnäolo rauhoittaa pandoja. Matkan aikana pandat saivat tietysti myös ruokaa ja juomaa. Eväinä oli niiden herkkuja eli bambua, porkkanaa, omenaa ja pandakakkuja, kertoo Anna Palmroth.

Lumille ja Pyrylle juhlava vastaanotto

Suomessa pandoille järjestettiin tervetulotilaisuus, johon osallistui kutsuvieraita Kiinasta ja Suomesta. Helsinki-Vantaan lentokentältä pandat jatkoivat matkaansa Ähtäri Zoohon.
- Kun pandat saapuvat Ähtäriin, ne pääsevät omiin sisätarhoihinsa, joissa niille on tarjolla tuoretta bambua kotiutumisen helpottamiseksi. Ensimmäisten vuorokausien aikana tarkkailemme pandojen käyttäytymistä ja ruokahalua intensiivisesti, Palmroth jatkaa.

Kiinalainen eläinlääkäri ja hoitaja jäävät Ähtäriin noin kuukaudeksi.
- He opastavat meitä suomalaisia kaikissa pandoihin liittyvissä asioissa ja varmistavat vielä, että meillä on riittävä osaaminen pandojen hoitoon. Yleisö pääsee ihastelemaan Snowpandoja Pyryä ja Lumia ensimmäistä kertaa lauantaina 17.2. Pandatalon liput ovat myynnissä Ähtäri Zoon verkkosivuilla sekä lippu.fissä.

Ähtäri valmistautuu pandojen tuloon iltajuhlalla

Ähtärissä valmistaudutaan pandojen saapumiseen. Kuntalaiset toivottavat Lumin ja Pyryn tervetulleiksi viettämällä pandakarnevaalia torstai-iltana 18.1.2018. Pandasaattue tulee ajamaan keskustan läpi ja kulkuetta odottaessa torialueella on järjestettyä ohjelmaa, tarjoilua ym.

Pandojen saapuminen pitkien järjestelyjen jälkeen on koko Ähtärin ilon aihe ja juhlan arvoinen tapahtuma. Pandakarnevaalilla kutsutaan kuntalaiset osallistumaan ja viettämään mukava ilta yhdessä.

Pandoja ei vielä pääse näkemään ja pandakuljetus ajaakin keskustan läpi pysähtymättä suoraan eläinpuistoon, jossa pandoilla alkaa kuukauden karanteeniaika. Kaikissa järjestelyissä mennään eläinten hyvinvoinnin ehdoilla. Ähtärin talvi on näyttänyt myös parhaat puolensa, pandojen rakastamaa lunta on satanut runsaasti, joten helmikuussa on odotettavissa lumileikkejä.

Helsingin päässä järjestettävien vastaanottoseremonioiden jälkeen pandasaattue aloittaa matkansa kohti Ähtäriä. Pandojen arvioitu saapumisaika Ähtärin keskustaan on noin klo 17.00, mutta on otettava huomioon myös mahdollinen viivästyminen mm. lentoajasta johtuen.

Pandakarnevaali alkaa klo 16 ja klo 16.30 lähtien tarjotaan Vanhassa Nallessa 750:lle ensimmäiselle munkkikahvit ja -mehut. Samaan aikaan alkaa myös tilaisuuteen saapuville lapsille pandakorvien jako. Korvia on varattu 300 kpl.

Ähtärin Lumenveistäjät taiteilevat lumesta karhuja kuvaavan lumiveistoksen, jossa on lapsille pieni liukumäki. Esimakua tuodaan helmikuussa Ähtärissä järjestettävistä talviuinnin SM-kisoista. Paikalliset avantouimarit näyttävät torialueella saunomisen ja kylpemisen mallia. Klo 17 lavalle nousee Otsonkoulun oppilaiden kuoro. Otteita tanssisadusta Pieni Merenneito esitetään Vanhassa Nallessa klo 17.30. Ja totta kai kansan joukossa kulkee myös eläinhahmoja, jotka jakavat karkkeja ja leikittävät lapsia. Torilla voi tavata ilveksen, karhun, ketun, lumileopardin ja itse päivän tähden, pandan.

Pikkunälän torjuntaan on ostettavissa paistettua makkaraa ja lettuja.

Ähtärin Yrittäjät ovat tapahtumassa mukana ja mm. Ostolantien liikkeet palvelevat pidennetyin aukioloajoin.

Tilaisuuden juontaa Jamo Niemi.

Karnevaalin järjestelyistä vastaa Ähtärin kaupunki toivoen, että mahdollisimman moni kuntalainen osallistuu tähän historialliseen hetkeen ja tulee toivottamaan jättiläispandat Lumin ja Pyryn tervetulleiksi Ähtäriin.

Asiasta tekee vielä merkityksellisen se, että pandat ovat Kiinan kansantasavallan lahja 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle.

Lisätietoja antavat: Marika Puntala, vapaa-aikatoimenjohtaja 040 544 2537 tai
Irma Kuoppala, viestintäsihteeri 0400 863 865. E-mail Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Katri voitti Panda-nimikilpailun:
Voittajan oppilaatkin riemastuivat voitosta
– "Voi että on mahtavaa!"

MTV:n järjestämään nimikilpailuun jätettiin lukuisia nimiehdotuksia. Lukijat ehdottivat nimiksi Lumin ja Pyryn lisäksi muun muassa Akselia ja Elinaa, Ansaa ja Taunoa, Hilmaa ja Onnia, Kullannuppua ja Puhtia sekä useita muita vaihtoehtoja.

Ylivoimaiseksi voittajaksi nousi kuitenkin Lumi ja Pyry. Samaa nimiparia ehdotti myös muutama muu, heidän joukostaan voittajaksi arvottiin Katri Lepistö.

– Voi että on mahtavaa! Ilman muuta ollaan menossa eläintarhaan, asutaan kaiken lisäksi aika lähellä puistoa tässä Keski-Suomessa, hihkuu kilpailun voittaja MTV:lle.

Lepistön nelihenkinen perhe suuntaa katsomaan pandoja Ähtäriin viimeistään kesällä. Perheeseen kuulu 5-vuotias tytär ja 11-vuotias poika.

– Just sen ikäistä porukkaa, että ollaan innokkaana menossa pandoja katsomaan.

Lue koko juttu MTV Uutisten sivuilta

Kuva: mtv.fi

Pandojen suomenkieliset nimet selvillä

Suomen ensimmäiset pandat saapuvat maahan torstaina 18. tammikuuta. Silloin Helsinki-Vantaan lentokentälle ilmestyy Ähtäri Zoon valloittava pandakaksikko: Lumi ja Pyry!

MTV Uutiset kysyi lukijoiltaan ehdotuksia suomenkielisiksi nimiksi Ähtäri Zoon pandoille. Niiden joukosta voittajanimiksi äänestettiin Lumi ja Pyry. Pandojen alkuperäiset nimet ovat Hua Bao (uros) ja Jin Bao Bao (naaras).

Pandojen alkuperäiset nimet säilyvät, mutta Ähtäri Zoo halusi uusille tulokkaille myös suomenkieliset kutsumanimet.

– Lumi ja Pyry sopivat erittäin hyvin näille pandoille, sillä kyseessähän ovat snowpandat. Nämä suomalaiset, Suomeen viittaavat nimet ovat myös meille erittäin mieluisia, sanoo Ähtärin eläinpuiston vt. toimitusjohtaja Kari Vainio.

Hoitajakaksikko tutustumassa pandoihin

Pandafanit joutuvat malttamaan mielensä vielä jonkin aikaa, sillä yleisö pääsee seuraamaan Lumin ja Pyryn elämää Ähtärin uudessa pandatalossa lauantaista 17. helmikuuta alkaen.

Tällä hetkellä pandat ovat vielä karanteenissa Kiinassa. Saapuminen Suomeen toteutuu eläinten hyvinvoinnin ehdoilla. Myös Suomessa pandat ovat saapumisensa jälkeen karanteenissa pandatalossa.

– Pandanhoitajamme sekä eläinlääkärimme ovat päässet loppuviikolla pandojen luo Kiinaan. Sieltä saamme kuulumisia ja kuvia entistäkin enemmän tämän meidän kaksikkomme kautta. He tutustuttavat pandat kuljetuslaatikoihin sekä itseensä, jotta pandojen tulo olisi mahdollisimman helppoa.

Lue lisää ja katso video MTV Uutisten sivuilta OSTA LIPUT PANDOJA KATSOMAAN

Pandapariskunta saapuu Suomeen tammikuussa

Pandapariskunta Hua Bao ja Jin Baobao saapuvat Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentälle torstaina 18.1.18. Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Kari Vainio kertoo olevansa ylpeä ja iloinen tämän historiallisen tapahtuman toteutumisesta. Kyseessä on yksi Suomen historian suurimpia mukanaoloja kansainvälisessä luonnonsuojelutyössä koskaan. Media on tervetullut vastaanottamaan pandoja. Median edustajille ilmoitetaan tarkempi aika ja paikka myöhemmin.

Yleisö pääsee tutustumaan pandapariskunnan elämään Ähtäri Zoon vasta valmistuneessa pandatalossa lauantaista 17.2.18 alkaen. Lipunmyynti on käynnistynyt ja pääsylippuja on saatavana www.ahtarizoo.fi ja www.lippu.fi

Tällä hetkellä pandat ovat vielä karanteenissa Kiinassa ja saapuminen Suomeen toteutuu eläinten hyvinvoinnin ehdoilla.

Kappeli vihittiin käyttöön matkailualueella

Matkailualueella sijaitseva Ähtärin seurakunnan kappeli vihittiinn käyttöön la 16.12. klo 12 -13 seurakunnan toimesta.

Snowpandat Huá Bào ja Jín Bàobào saapuvat Ähtäriin alkuvuonna

Ähtäri Zoohon muuttavat Snowpandat Huá Bào ja Jín Bàobào ovat kotoisin Sichuanin provinssista Kiinasta.

Neljävuotias urospanda Huá Bào on syntynyt 10. heinäkuuta 2013 Bifengxian pandakeskuksessa.

- Huá Bào on utelias ja eläväinen panda, jonka ruokahalu on kohdillaan, luonnehtii isopandat Kiinassa tavannut Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmroth. Naaraspanda Jín Bàobào on kolmevuotias. Se on syntynyt 20. syyskuuta 2014 Dujiangyan pandakeskuksessa, jossa molemmat pandat nyt asuvat.

- Jín Bàobào on hyvin kaunis panda. Se on selvästi varovaisempi ja ujompi kuin Huá Bào. Yhdessä ne ovat hauska pari. Jín Bàobàolla on hauskoja piirteitä, sillä se tahtoo esimerkiksi nousta puuhun aterioimaan. Pandat tekevät näin vain luonnossa, eivät tarhaoloissa.

Suomen ilmasto-olosuhteet vastaavat olosuhteita pandojen kotivuorilla Kiinassa. Suomessa pandoille on tarjolla luminen ja kylmä talvi, joka taittaa kevääseen. Tämä on yksi keskeinen syy sille, miksi Kiinan panda-asiantuntijat halusivat sijoittaa pandat juuri Ähtäriin ja Suomeen. Pandan luontainen mustavalkoinen värityskin juontaa juurensa siitä, että se on toimiva suojaväri lumisessa vuoristossa. Ähtäri tarjoaa pandoille niille mieluisat lajityypilliset olosuhteet toivottavasti mahdollistaen luonnonmukaisen lisääntymisen. Tähän perustuu myös Ähtärin Snowpanda brändi.

Ähtäri Zoon Snowpandatalon käyttöönottotarkastus on tänään 30.11. ja Ähtäri on valmis vastaanottamaan Snowpandat. Kiinan metsähallinnon pandakeskuksen huippuasiantuntijat ovat tarkastaneet Ähtärin Snowpandatalon marraskuussa ja ovat todenneet rakennuksen ja ulkotarhat parhaiten toteutetuksi Kiinan ulkopuolella.

Snowpandatalon liput ovat nyt myynnissä

Ähtärin lipunmyyntikumppanina toimii Lippu.fi ja lipunmyynti Snowpandataloon on alkanut. Ennakkoon ostettuna liput Ähtäri Zoohon ja Snowpandataloon maksavat 16-36€.

Snowpandatalossa saa vierailla kerrallaan vain rajallinen määrä ihmisiä, joten Lippu.fi ottaa käyttöön niin sanotut aikaikkunat, joiden avulla kävijät voivat ostaa pääsyn Snowpandataloon tietylle päivälle ja kellonajalle.

- Me Lippu.fissä olemme todella innoissamme Ähtäri Zoon uudesta Pandatalosta, joka on aivan ainutlaatuinen kohde Suomessa ja uudenlainen lipunmyyntikumppani meille.

Aikaikkunoiden avulla varmistetaan, että kaikki mahtuvat sisään ja pääsevät tervehtimään pandoja myös suosituimpina aikoina, kertoo Lippupiste Oy:n toimitusjohtaja Ari Palhamo.

Markkinointiosakeyhtiö i2 on Ähtärin kumppani

Markkinointiosakeyhtiö i2 on Ähtäri Zoon kumppanina vahvasti mukana, kun eläinpuisto valmistautuu pandojen saapumiseen. i2 vastaa Ähtäri Zoon yhteistyökumppanuuksien rakentamisesta ja markkinointiviestinnästä. Myös Ähtäri Zoon uusi visuaalinen ilme logoineen on i2:n käsialaa ja sen suunnittelusta on vastannut AD Suvi Tuukkanen.

Lisämateriaalit: http://www.pandaportal.fi/index.php/medialle

Lisätiedot

Ähtärin Eläinpuisto Oy – Ähtäri Zoo
Kari Vainio, toimitusjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. + 358 40 560 8455

Lippu.fi – Lippupiste Oy
Ari Palhamo, toimitusjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. +358 400 502 340

Markkinointiosakeyhtiö i2
Ari Rauhala, toimitusjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. + 35840 556 1600

Haastattelupyynnöt ja kuvat
Ähtärin Eläinpuisto Oy – Ähtäri Zoo
Lea Lahtinen, myyntipäällikkö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. +358 44 752 5979

Ähtäri Zoon jättiläispandojen tiedotustilaisuus torstaina 30.11.

Aika: torstai 30.11. klo 12–13
Paikka: Lippupiste Oy:n Telefunken-sali (Televisiokatu 4A, 00240 Helsinki)

Kutsu on avoin kaikille median edustajille. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Esittelemme medialle Ähtäri Zoohon alkuvuodesta saapuvat jättiläispandat ja kerromme lisää Pandatalon lipunmyynnistä ja time slot -käytännöstä. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä pandojen hoitotiimille.

Ohjelma:

12.00 Kahvitarjoilu, tilaisuuden avaus
12.05 Pandojen esittely, Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Kari Vainio
12.15 Liput myynnissä & time slot -käytäntö, Lippupiste Oy:n toimitusjohtaja Ari Palhamo
12.25 Eläintarhojen rooli eläinten suojelussa, Ähtäri Zoon intendentti Mauno Seppäkoski
12.30 Pandojen hyvinvointi, Ähtäri Zoon eläinlääkäri Heini Niinimäki
12.35 Pandanhoitajan päiväohjelma, Ähtäri Zoon pandanhoitaja Anna Palmroth
12.40 Median edustajien kysymykset

Lämpimästi tervetuloa!

Huomioittehan, että Lippupiste Oy:n vierasparkkipaikat sijaitsevat puomin takana talon päädyssä (puomi aukeaa soittamalla neuvontaan). Televisiokadun varrella on myös muutamia parkkipaikkoja.

Lisätiedot tilaisuuden järjestelyistä, Markkinointiosakeyhtiö i2
Jari-Pekka Jouppi, asiakkuusjohtaja, 0400 803 713, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Anu Varila, projektipäällikkö, 040 779 232, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiedote: Ähtäri Zoo valitsi pandahoitajaksi Anna Palmrothin

Ähtärin Zoohon alkuvuonna saapuville pandoille on valittu hoitaja. Anna Palmroth valittiin tehtävään yli 200 kansainvälisen hakijan joukosta.

Palmrothilla on pitkä kokemus eläinten kanssa työskentelystä ja hän on koulutukseltaan klinikkaeläinhoitaja. Palmroth on aiemmin työskennellyt myös delfiininkouluttajana Särkänniemessä.

Palmrothin tehtäviin Ähtärissä kuuluu pandojen päivittäinen hoito, tarhojen siivous ja pandojen ruokkiminen. Lisäksi hän tarkkailee pandojen terveydentilaa ja käyttäytymistä.
- Vastaan kaikista pandojen hoitoon kuuluvista asioista ja huolehdin, että niillä on kaikki hyvin. Tehtäviini kuuluu myös virikkeellistäminen ja kouluttaminen positiivisen vahvistamisen kautta, Palmroth kertoo.

Oppia kiinalaisilta pandahoitajilta

Palmroth on juuri palannut koulutusmatkalta Kiinasta, jossa hän perehtyi kiinalaisten eläintenhoitajien kanssa pandaan eläinlajina, niiden hoitoon, käyttäytymiseen sekä ruokintaan.
- Pääsin Kiinassa myös hoitamaan Ähtäriin tulevia pandoja ja luomaan niihin suhdetta. Oli haikea jättää pandat vielä Kiinaan ja odotan jo kovasti jälleennäkemistämme Ähtärissä.

Ähtäri Zoo solmi mediayhteistyösopimuksen MTV:n ja MediaHubin kanssa

Ähtäri Zoo on solminut sopimuksen mediayhteistyöstä MTV:n ja MediaHubin kanssa. Yhteistyösopimus on kaksivuotinen, ja sen tavoitteena on varmistaa monipuolisen pandatiedon jakaminen yleisölle eri kanavissa.

Lisätiedot
Ähtärin Eläinpuisto Oy – Ähtäri Zoo
Kari Vainio, toimitusjohtaja
kari.vainio(at)ahtarizoo.fi
puh. +358 40 560 8455

Haastattelupyynnöt ja kuvat
Ähtärin Eläinpuisto Oy – Ähtäri Zoo
Lea Lahtinen, myyntipäällikkö
lea.lahtinen(at)ahtarizoo.fi
puh. +358 44 752 5979

Ähtäri Zoosta palautetaan metsäpeuroja Suomeen lajin alkuperäisille elinalueille.

ihminen ja metsapeura 1 oikeudet epaselvat mhallitus 3

Seitsenvuotisen Metsähallituksen koordinoiman EU LIFE -hankkeen aikana (v. 2016- 2023) kaikki Ähtäri Zoon, Ranuan, Nordens Arkin ja Korkeasaaren syntyneet vasat osallistuvat luontoonpalautukseen.

Lue lisää hankkeesta ja metsäpeurasta:

www.suomenpeura.fi

Kuva: Mikko Rautiainen, Metsähallitus

 • flowpark ahtarizoo
 • luoman hirvimokit
 • honkiniemi
 • naavaresort
 • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot