• instagram
  • instagram

 Lumi ja Pyry valittiin Vuoden tulokkaaksi  Finnish Travel Galassa!


Ähtäri Zoon pandat Lumi ja Pyry valittiin Vuoden tulokkaaksi Suomen matkatoimistoalan liiton järjestämässä kilpailussa. Voittaja julkistettiin tänään 5.10. illalla Finnish Travel Galassa, joka järjestettiin Clarion Hotel Helsingissä.


Yleisön ja raadin perustelut ehdokkuudelle

”Jin Bao Bao ja Hua Bao eli Lumi ja Pyry ovat tuoneet uutta, positiivista ja mustavalkoista nostetta kotimaanmatkailuun. Ähtärin eläinpuiston Pandatalo ja Kiinasta lainaan saadut isopandat lisäävät Ähtärin ja sen lähiseudun matkailun vetovoimaisuutta ja tuovat mahdollisesti Suomeen pandoista kiinnostuneita turisteja myös ulkomailta. Lumin ja Pyryn Suomi-vierailun tieteellisenä tavoitteena on selvittää, miten pandakanta voidaan säilyttää. Toiveena onkin, että Lumin ja Pyryn lisäksi Ähtärissä on ennen pitkää tepsuttelemassa myös suloisia pandanpentuja.”

Pandat kasvattaneet kiinnostusta matkailuelinkeinoa kohtaan

Pandat ovat jo nyt, vajaan vuoden aikana, lisänneet kiinnostusta Ähtärin ja lähiseutujen matkailuelinkeinoa kohtaan, kasvattaneet kiinnostusta kielten ja uusien kulttuurien opiskeluun. Ne avaavat ovia vientimarkkinoilla. Kaiken lisäksi ne ovat hellyttäviä ja söpöjä luonnonsuojelun ikoneita kaikkialla maailmassa.
Pandakaksikon tulo Ähtärin Eläinpuistoon on yksi Suomen historian suurimpia mukanaoloja kansainvälisessä luonnonsuojelutyössä koskaan. Pandojen kotivuoriston luonnon säilyttäminen on eräs keskeisimmistä Kiinan ympäristöhankkeista, jota tukevat mm. YK, WWF sekä kansainvälisen luonnonsuojeluliitto IUCN.  Ähtäri Zoo ja Kiinan metsähallitus ovat solmineet sopimuksen osallistumisesta jättiläispandojen - ja pandojen metsäluonnon suojeluun. Ähtäri Zoo rahoittaa sopimusaikana omalta osaltaan pandavuoristojen luonnonsuojeluhankkeiden toteuttamista.

"On suuri ilo ja kunnia olla tänään vastaanottamassa Ähtäri Zoon edustajana jättiläispandojen Jīn Bǎobǎo ja Huā Bào, kotoisammin Lumin ja Pyryn voittamaa palkintoa. Olla ensimmäisellä sijalla Vuoden tulokas – sarjassa on saavutus, josta Ähtärissä olemme todella ylpeitä. Pandat antavat meille paljon ja mekin haluamme antaa pandoille paljon. Vaalikaamme yhdessä maailman luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä tuleville sukupolville", kiittää Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä.

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot