• instagram
  • instagram

Ähtäri Zoo Farmin Joulu

Suuren suosion saanut Farmin Joulu järjestetään tulevana lauantaina 8.12. kolmatta kertaa. Tapahtuma alkaa klo 15. Mukana on edellisiltä vuosilta tuttu joulupolku, joulutervehdyksen vieminen tilan eläimille sekä tietysti navetan vintille rakennettu tonttujen paja. Joulupukki tonttuineen saapuu paikalle klo 16. Lippuja myydään aina klo 18 saakka. Liput Farmin Jouluun 5e/henkilö, sisältäen pysäköinnin. Kulku tapahtumaan ja lipunmyynti Zoo Shopin kautta. Tapahtuma päättyy klo 18:30.

Ähtäri Zoo Farmi on ihastuttava 1900-luvun alun maatila, jossa asustaa tuolle ajalle tyypillistä eläimistöä. Farmilla pääsee eläinten ihastelun lisäksi tutustumaan vanhaan elämäntapaan ja suomalaisiin alkuperäisrotuihin. Tilan kruununa on aito 1800-luvulla rakennettu pohjalaistalo, jossa kesäisin toimii Piikain Puoti. Piikain Puoti avaa ovensa myös Farmin joulutapahtumassa. Hurmaavien Zoo-tuotteiden lisäksi puodista voi ostaa perinteisiä jouluherkkuja: glögiä, pipareita ja torttuja.

Joulumyyjäiset
Tuvan puolella seisoo vanhoja perinteitä kunnioittaen koristeltu kuusi. Tänä vuonna tuvassa on joulumyyjäiset ja paikalla on myyjiä sekä läheltä että vähän kauempaakin. Pukinkonttiin voi jouluisista myyjäisistä ostaa villa-, puu-, tako- ja turvetuotteita, sekä tietysti jouluisia herkkuja. Paikalla on esimerkiksi Palsanpuron pajan seppä Iivari, joka kesällä takoi Farmin omassa pajassa esimerkiksi nauloja, naulakoita ja riipuksia.

Kunniamaininta valokuvauskilpailussa
Ähtäri Zoon valokuvaaja Timo Ahopelto sai kunniamaininnan MTK:n järjestämässä valokuvauskilpailussa ”Jos lehmät puhuisivat”. Kuvassa lumessa kirmaava hieho edustaa länsisuomenkarjaa ja on nimeltään Muurain. Lehmätkin nauttivat talviliikunnasta, kun sitä tarjotaan sopiva määrä.
Suomenkarja lienee Farmin alkuperäisroduista kuuluisin. Farmin navetassa onkin nähtävillä jokaista suomenkarjan rotua,
jota on olemassa kolmenlaista: pohjoissuomalainen, itäsuomalainen, ja edellä mainittu länsisuomalainen. Nämä rodut olivat vielä 1960-luvulle tultaessa arkipäiväinen näky suomalaisissa navetoissa, sitten ulkomaiset rodut alkoivat syrjäyttää alkuperäistä karjakantaamme. Määrä romahti jopa siinä määrin, että oli vähällä hävitä kokonaan. Kriittisimmin kärsivät itäsuomalaisen karjan ja pohjoissuomenkarjan määrä.

Aitan ovi narahtaa, tallitonttu kertoo tarinaa. Hämärän laskeutuessa joulu hiipii esiin.

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot