• instagram
  • instagram

 

Pandat nostivat Ähtäri Zoon kävijämäärän ennätyslukemiin

Viime vuoden tammikuussa Kiinasta Suomeen saapunut pandapariskunta Jin Baobao ja Hua Bao, suomalaisittain Lumi ja Pyry olivat Ähtäri Zoon viime vuoden kiistaton vetonaula. Pandat eivät kuitenkaan vieneet yleisöä muilta eläinpuiston eläimiltä, vaan päinvastoin kasvattivat myös puistossa vierailevien määrää. Ähtäri Zoossa vieraili vuoden 2018 aikana 275 000 kävijää, mikä on n. 100 000 kävijää enemmän kuin edellisenä vuonna. ”Olen tyytyväinen viime vuoteen niin kävijämäärien kuin taloustietojenkin perusteella”, toteaa Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä. ”Myös liikevaihto ja tulos tulevat ylittämään tavoitteet” jatkaa Pietilä. Tilinpäätös vahvistuu maaliskuun lopussa.


Eläinpuiston viihtyisyyteen panostetaan
Tulevalle vuodelle haetaan maltillista, n 5 – 7% kasvua kävijämääriin. Pandapariskunta kiinnostaa ja eläinpuistoa kehitetään jatkuvasti. Kävijöille halutaan tuottaa elämyksiä viihtyisässä ja luonnonmukaisessa puistossa, missä ihmisen ja eläimen kohtaaminen toteutuu eläimen ehdoilla.
”Puiston viihtyisyyttä lisäämme syksyn aikana tehdyn vihersuunnitelman avulla. Se toteutetaan ensi kevään aika, osin istutuksia aloitettiin jo viime syksynä. Esimerkiksi pandakierroksen varrelle tulee alppiruusuistutuksia. Alppiruusut kasvavat luonnonvaraisena pandojen asuinalueilla Lounais-Kiinan vuoristometsien rinteillä, Ähtäriin on valittu tänne parhaiten sopivia lajikkeita”, kertoo Jonna Pietilä. Puiston kävelyreittiin tehdään myös muita käyntikokemusta parantavia muutoksia ja eläin- sekä kasvitietoutta lisätään niin opastetauluihin kuin nfc-tekniikalla toimivaan mobiiliopastukseenkin.


Opetuksellisuus on eläinpuiston tärkeimpiä tehtäviä
Euroopan eläintarhojen yhdistyksen EAZA:n jäsenenä Ähtäri Zoon yksi tärkeimpiä ja myös lakisääteisiä tehtäviä on eläinlajien ja luonnon tuntemuksen lisääminen sekä ympäristökasvatus. Ähtäri Zoo onkin tehnyt opetus- ja koulutussektorilla vuosikymmenten ajan työtä. Nyt ympäristökasvatuksen osuutta on vahvistettu entisestään. Ähtäri Zoon oma ympäristökasvattaja aloitti tehtävässään joulukuun 2018 alussa. Hän laatii ympäristökasvatussuunnitelman ja huolehtii jatkossa myös suunnitelman ylläpidosta. Tehtävään kuuluu myös eläinopastusten sisältöjen kehittäminen ja tietouden jakaminen sekä oppilaitosten kanssa tehtävä yhteistyö. Ympäristökasvattaja kehittää leirikoulu- ja luokkaretkipalveluja vastaamaan opettajien ja oppilaiden tarpeita. Ympäristökasvatuksen päämäärä on kestävä kehitys ja elämäntapa.

Vieraile ja välität
Kansainvälinen eläinlajiensuojelutyö on tärkeä osa eläintarhojen toimintaa. Ähtäri Zoo on arvojensa mukaisesti eettinen, kansainvälinen toimija, joka osaltaan osallistuu uhanalaisten lajien ylläpito- ja suojeluhankkeisiin. Eläintarhojen tekemän kansainvälisen yhteistyön avulla on pystytty ylläpitämään suuri määrä lajeja, jotka olisivat muuten jo kuolleet sukupuuttoon luonnosta. Suojeluhankkeisiin osallistuvat tahot ottavat osaa myös hankkeen kustannuksiin. Ähtäri Zoo saa usein tiedusteluja, kuinka vakkapa pandojen suojelua voisi tukea. ”Vastaus on yksinkertainen: vieraile ja välität. Kaikki asiakkaamme ovat mukanamme tukemassa uhanalaisten lajien suojelua ja eläinten hyvinvointia” opastaa Ähtäri Zoon eläinlääkäri Heini Niinimäki.

Lisätiedot:
Jonna Pietilä

Toimitusjohtaja | CEO

Snowpanda Resort

Ähtärin Eläinpuisto Oy

Hotelli Mesikämmen Oy

Karhunkierros 150

FI-63700 Ähtäri

Haastattelupyynnöt ja kuvat:
Lea Lahtinen
Viestintäpäällikkö
Communications manager
+358 30 621 5234
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Snowpanda Resort
Ähtärin Eläinpuisto Oy
Hotelli Mesikämmen Oy
Karhunkierros 150, 63700 ÄHTÄRI
ahtarizoo.fi    hotellimesikammen.fi

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot