• instagram
  • instagram

 

Ähtäri Zoo on mukana Matka 2019 -messuilla osastolla 6f38 esitellen matkailupalveluita sekä eläinpuistoa pandoineen. Pandapariskunnan Jin Baobao ja Hua Bao, suomalaisittain Lumin ja Pyryn saapumisesta Kiinan suojelukeskuksesta Suomeen ja Ähtäriin tulee kuluneeksi 18.1. tasan vuosi. Saapumisen vuosipäivää kunnioittaa messuvierailullaan 12 henkilön delegaatio Ähtärin ystävyyskaupungista Dujiangyanista Kiinasta. Ähtäri Zoo toteuttaa kansainvälistä jättiläispandan suojeluhanketta yhteistyössä CCRCGP:n, Kiinan metsähallinnon luonnonsuojeluyksikön ja lukuisten tutkimuslaitosten kanssa. Jokainen Ähtäri Zoossa vieraileva on mukana tukemassa eläinpuiston tekemää työtä.

Vieraile ja välität
Euroopan eri eläintarhat ja -puistot tekevät yhteistyötä eläinlajien suojelemiseksi ja säilyttämiseksi. Ähtäri Zoo on osaltaan mukana yhteistyöhankkeissa osallistuen myös hankkeen kustannuksiin. Metsäpeurojen suojeluhankkeessa Ähtäri Zoo on keskeinen toimija ja hanke on jo kantanut hedelmää. Ensimmäiset metsäpeuran vasat ovat syntyneet luonnossa. Vesikko on hyvä esimerkki Suomen luonnosta jo kadonneesta lajista, joka on lisääntynyt Ähtärin luonnonmukaisessa eläinpuistossa. Ähtäri Zoo on mukana kansainvälisessä lumileopardin suojelutyössä ja toteuttaa osaltaan jättiläispandan suojeluhanketta.  Jättiläispandojen luontaisella elinalueella Kiinassa lajin suojeluun tähtäävä hanke onkin edennyt ja pandoja on kyetty palauttamaan luontoon. Usein tiedustellaan, kuinka Ähtäri Zoon toimintaa ja lajien suojelua voi tukea. Vastaus on yksinkertainen, jokainen Ähtäri Zoossa vieraileva on mukana tukemassa eläinpuiston tekemään työtä, vierailemalla välität.

Ympäristökasvatuksen päämäärä on kestävä kehitys ja elämäntapa
Ähtäri Zoo on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa voi opetella ja tutkia metsiemme kasveja ja eläimiä. Ympäristökasvatuksen osuutta toiminnassa on vahvistettu. Viime vuoden joulukuusta lähtien Ähtäri Zoossa on työskennellyt myös ympäristökasvattaja, joka laatii ympäristösuunnitelman ja huolehtii suunnitelman ylläpidosta. Myös eläinopastusten sisältöjä kehitetään edelleen tukemaan ympäristökasvatusta. Ympäristökasvattaja vastaa oppilaitosten kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja esim. leirikoulupalvelun rakentamisesta vastaamaan opettajien ja oppilaiden tarpeita nykyisen monimuotoisen opetussuunnitelman puitteissa. Ympäristökasvatuksen päämäärä on kestävä kehitys ja elämäntapa.

Suosittu ja ympärivuotinen matkailukohde
Ähtäri Zoo on avoinna joka päivä ympäri vuoden. Kaikki puiston eläimet, ruskeakarhuja lukuun ottamatta, ovat pirteinä ja nauttivat talvesta. Eläinpuisto on kauneimmillaan talvisessa asussaan, pandatkaan eivät nuku talviunta. Ähtäri Zoo ympäristöineen on puhtaasta luonnosta, eläimistä ja erilaisista aktiviteeteista nauttivan vierailijan kohde keskellä Suomea. Ähtärin kaupunki sijaitsee vain muutaman tunnin ajomatkan päässä suurista kaupungeistamme. Matkailualueelle pääsee junalla ja linja-autoyhteydet toimivat. Vuonna 2018 Ähtäri Zoossa vieraili pandojen innostamina n. 275 000 kävijää. Nämä vierailijat kasvattivat koko Etelä-Pohjanmaan matkailijamääriä. Yöpymiset Etelä-Pohjanmaalla vuoden 2018 tammi-marraskuussa kasvoivat 7%, koko Suomessa vastaava luku oli +2%. Lähde Visiittori.fi | © Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy. Ähtäri Zoon matkailijamääriin odotetaan maltillista, n. 5 – 7% kasvua tämän vuoden osalta.
Sivuilla www.ahtarizoo.fi/kilpailu on matkamessujen ajan käynnissä kilpailu, johon osallistumalla on mahdollista voittaa loma ja kokea kokonainen päivä eläinten hoitajana Ähtäri Zoossa.

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot