• instagram
  • instagram


Vierailu alkaa Helsingin Matkamessuilta, jossa kaikki 12 kiinalaista vierailijaa osallistuvat messujen avajaisiin torstaina 17.1. Kiinalaisia vieraita voi tavata Ähtärin messuosastolla ja luonnollisesti he tutustuvat myös muuhun suomalaiseen matkailutarjontaan. Ohjelmassa on lisäksi tapaamiset VisitFinlandin ja BusinessFinlandin kanssa.
Matkailun edistämisen osalta ystävyyskaupungit antavat molemmin puolin näkyvyyttä kaupungeille niin Dujiangyanissa kuin Ähtärissäkin. Yhteistyössä toteutetaan hankkeita Suomen ja Kiinan välisen matkailun edistämiseksi. Dujiangyan on vastaperustetun Giant Panda National Park -kansallispuiston isäntäkaupunki ja Kiinan kasvavan kansainvälisen turismin keskuspaikka. Matkailuyhteistyö Ähtärin suuntaan tähtää kiinalaisen turismin Suomeen suuntautuvien asiakkuuksien ohjaamiseen Ähtärin matkailualueelle ja käyttämään Ähtärin ja Etelä-Pohjanmaan matkailupalveluja. Yhteistyötä tehdään myös asiantuntijavaihtoa järjestämällä.


Marraskuussa 2018 järjestettiin Kiinan ja Suomen välisen metsätaloustyöryhmän 20. juhlakokous maiden välisestä metsäalan yhteistyöstä. Samaan aikaan oli kansainvälinen jättilaispandojen tutkimusta ja suojelua koskeva konferenssi, johon osallistui myös Ähtäri Zoo:n edustajat. Jatkumona pitkälle valtioiden metsäyhteistyölle Dujiangyanin ja Ähtärin edustajat tapaavat perjantaina Metsähallituksen edustajat.
Perjantaina tavataan lisäksi Tampereen kaupungin ja Tampereen yliopiston edustajat. Agendalla on mm ekologinen kaupunkisuunnittelu. Illalla matka jatkuu Ähtäriin, jossa heti seuraavana aamuna vieraat tutustuvat paikalliseen matkailuyrittäjyyteen Valkeisen Lomalla.


Tapaaminen huipentuu lauantaina Dujiangyanin ja Ähtärin ystävyyskaupunkiyhteistyön juhlaan hotelli Mesikämmenessä. Samalla järjestetään tapaaminen Ähtärin kaupungin, SnowPanda Research Consortium SERC: n ja koulutuksen, matkailun ja liike-elämän järjestöjen edustajien kanssa. Yritystoiminnan puolella mahdollisuuksia on avautumassa moneen suuntaan. Osapuolet perustavat palveluja edistämään vientitoimintaa ja avustamaan business-to-business -yhteyksiä. Yhteistyötä tehdään muun muassa matkailualueiden kehittämisessä, puurakentamisen edistämisessä ja kestävän yhdyskuntarakentamisen aloilla.

Vuoden 2019 aikana tullaan järjestämään molemmissa kaupungeissa taloussuhteita käsitteleviä tapahtumia, joihin osallistuu sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoita molemmista kaupungeista ja valtioista. Kaupungit toimivat yhdessä edistääkseen hankkeita Kiinan uuden kansallisen ympäristöohjelman Green is Gold mukaisten hankkeiden toteuttamiseksi. Työlistalla on lisäksi yhteistyön toimenpideohjelman laatiminen ja allekirjoittaminen vuodelle 2019.
Osa delegaatiosta matkaa lauantaina Helsinkiin, matkailun ja kulttuurisektorin kiinalaiset vieraat jäävät vielä tutustumaan Ähtäriin. Sunnuntaina luvassa on Taichi opetusta kiinalaisen esiintyjän vetämänä Ähtärin liikuntahallissa. Taichi on vanha kiinalainen taistelutaito, joka on nykyään tunnettu terveyttä edistävänä liikuntamuotona. Taichi sopii pehmeytensä ja hitaiden liikkeidensä ansiosta kaikenikäisille ja –kuntoisille. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.
Lisätietoja:
Jani Takamaa, elinvoimapäällikkö, p 040 641 2202, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Jukka Salo, professori, p 044 766 0232, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot