• instagram
  • instagram

 

Ähtäri Zoon intendentti vaihtuu 1.2.

Ähtäri Zoon pitkäaikainen intendentti Mauno Seppäkoski jää eläkkeelle 1.helmikuuta. Hän aloitti Ähtärin Eläinpuistossa vastaavan eläintenhoitajan tehtävässä vuonna 1978. Intendenttinä hän on toiminut vuodesta 1998. Mauno Seppäkoski pitää Ähtärin Eläinpuistoa yhtenä ainutlaatuisimmista maailmassa. Ihmisen ja eläimen kohtaaminen toteutuu eläinten ehdoilla laajoissa, puistomaisissa olosuhteissa. Ähtäri Zoon uutena intendenttinä aloittaa Zoon eläinlääkärinä toimiva Heini Niinimäki.


Suojeluhankkeet sydäntä lähinnä
Mauno Seppäkosken sydäntä lähinnä on ollut erilaisiin suojeluhankkeisiin osallistuminen. Aivan erityinen hanke on ollut suomenpeuran l.
metsäpeuran uhanalaiseksi käyneen lajin kannanhoito/suojeluhanke, jonka yhtenä osana on luontoon palautus. Metsäpeurojen suojeluhankkeessa Ähtäri Zoo on keskeinen toimija ja hanke on jo kantanut hedelmää. Ensimmäiset metsäpeuran vasat ovat syntyneet totutustarhoissa. Euroopan eri eläintarhat ja -puistot tekevät yhteistyötä eläinlajien suojelemiseksi ja säilyttämiseksi. Eläintarhat tekevät myös eläinten siirtoja Euroopan eläintarhojen yhdistyksen (European Association of Zoos and Aquaria) EAZA:n jäsentarhojen välillä uhanalaisten eläinten geneettisen perimän monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Eri eläinlajien koordinoinnin seuraaminen ja eläinten siirtojen valmistelut siirtoineen ovat iso osa intendentin tehtävää. Lisäksi intendentti on vuorovaikutuksessa eläintenhoidon, huollon, asiakaspalvelun, viranomaisten ja muiden eläintarhojen kanssa. Läheistä yhteistyötä tehdään lähes päivittäin. -Yli 40 -vuoden aikana olemme yhdessä kokeneet monenlaista. Hyvät suhteet ja työilmapiiri ovat auttaneet jaksamaan, kiittelee Seppäkoski. Menestys suojeluhankkeissa ja mm. mukanaolo kansainvälisessä lumileopardin suojelutyössä olivat vahvoja syitä saada pandat Lumi ja Pyry Ähtäri Zoohon.


Maunon viitoittamalla tiellä jatketaan eteenpäin
Ähtäri Zoon uutena intendenttinä Heini Niinimäki toteaa jatkavansa tehtävässä Maunon viitoittamalla tiellä: -Haluan jatkaa tehtävässä Maunon johdonmukaisella linjalla, jossa puiston luonnonmukaisuus ja tähän ympäristöön hyvin soveltuvien lajien esiin tuominen ovat jatkossakin keskeisiä arvoja. Yhtä lailla toivon, että pystyn ylläpitämään Maunon tavoin hyviä ja toimivia suhteita eri yhteistyötahojen ja viranomaisten kanssa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Heini Niinimäki aloitti Ähtäri Zoon eläinlääkärinä loppuvuodesta 2017. Myös pandojen hyvinvoinnista huolehtiminen on alusta saakka ollut hänen vastuullaan. Ähtäri Zoossa eläinten terveydenhoito tähtää ennaltaehkäisyyn. -Olen syntyjäni kaupunkilainen, mutta viihdyn paremmin pienemmillä paikkakunnilla. Siksi päädyin töihin Etelä-Pohjanmaalle, ja kunnaneläinlääkärinä toimiessani pääsin tutustumaan myös Ähtärin Eläinpuiston toimintaan. Eihän tästä voinut olla kiinnostumatta, parasta käynneissä olivat aina Maunon ja eläintenhoitajien kertomukset eläinten ja puiston historiasta ja sattumuksista, kertoo Heini Niinimäki.

Ähtäri Zoon opetuksellisuutta kehitetään edelleen
Ähtäri Zoon intendentin tehtävä laajentaa Heini Niinimäen vastuualuetta. Suunnittelutyön merkitys korostuu, myös eläinten hyvinvointi, eläinkokoelman ylläpito ja puiston uudistaminen ovat entistä täysivaltaisemmin hänen vastuullaan. -Yksi tärkeä johdettavakseni tuleva osa-alue on ympäristökasvatus, johon olen onneksi saanut hyvän tekijän. Uutta opeteltavaa on todella paljon, mutta onneksi Mauno on luvannut jatkossakin vastata puheluihin ja olla tukena tässä alkuvaiheessa. Ähtäri Zoo on erinomainen paikka opiskella ja tutkia niin eläimiä kuin luontoakin.

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot