• instagram
  • instagram

Lumi ja Pyry vaihtelevat tarhoja


Ähtäri Zoossa vieraileva saattaa huomata, että Lumi ja Pyry eivät olekaan tutuissa tarhoissaan. Syy tarhojen vaihteluun on antaa pandoille mahdollisuus tutustua toistensa hajuviesteihin. Tämä saattaa aikanaan edesauttaa kiimaan tuloa ja myöhemmin lisääntymistä. Toistaiseksi ne kuitenkin ovat vain chattailevia teinejä ja aikuisuuteen on vielä pitkä matka. Pandoja voikin tällä hetkellä verrata murrosikäiseen ihmiseen, jota vastakkainen sukupuoli on jo alkanut hieman kiinnostaa.

Aikuistuvan Pyryn käytöksessä näkyy entistä suurempi tietoisuus omasta reviiristä. Vaistojensa ohjaamana se kiertää ja merkkaa tarhaansa, niin että muut kulmakunnan pandat tietäisivät pyörtää reviirin rajalta. Pandat eivät ole lemmikkejä, joten niiden luontaiset vaistot ovat edelleen teräviä ja tallella. Vaistot kehottavat huolehtimaan selviytymisestä ja reviiritietoisuudesta. -Pyry yrittää laittaa reviirimerkinnät mahdollisimman korkealle. Silloin kilpailevat urokset saavat vihjeen tosi isosta pandasta. Samalla Pyry toivoo Lumin huomaavan, millainen lupaava kosija naapurustossa majailee, paljastaa pandojen hoitaja Anna Palmroth. Luonne-erojakin pandoilla on. Lumi on pidättyväisempi ja vahvasti kiintynyt hoitajaansa. Se haluaa, että tuttu hoitaja on huolehtii sen tarpeista. -Lumi on prinsessa, joka valitsee itse hoitajansa. Pyry puolestaan on suoraviivaisempi ja aktiivisempi, mutta myös kärsimättömämpi, naurahtaa Anna. Annan lisäksi toisena pandahoitajana toimii eläintenhoitaja Jenna Heinonen.

Ruokaa, leikkiä ja lepoa
Lumin ja Pyryn ruoan kokonaiskulutus on pysynyt lähes samanlaisena, n. 15 – 30 kg bambua päivässä, vaikka murkkuikäinen pandapoika syökin välillä käsittämättömiä määriä. Paino vaihtelee hieman vuoden aikojen mukaan, samoin ruokailutottumukset. Talvella syödään enemmän bambujen runkoja ja kesällä lehtiä. Lumi painaa tällä hetkellä 110 kg ja Pyry 125 kg. Pandojen mielestä paras ja ainoa janojuoma on vesi. Niillä on tarhoissaan vesiautomaatit, ns. uimurikupit, jotka täyttyvät koko ajan automaattisesti. Villieläiminä ne juovat vettä myös tarhojensa puroista. Yöt vietetään sisätiloissa, joko omissa kammareissa tai joskus myös sisätarhojen lavitsoilla.

Pandojen näköaisti ei ole kovin hyvä, sen sijaan haju- ja kuuloaistit ovat erinomaiset. Isotkaan vierailijamäärät eivät aiheuta niille stressiä, kunhan vierailijat käyttäytyvät rauhallisesti ja välttävät kovaa äänenkäyttöä.

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot