• instagram
  • instagram

 

 Villi metsäpeurahirvas totutustarhasta Ähtärin Eläinpuistoon


Lauhanvuoren kansallispuistoon rakennetusta metsäpeurojen totutustarhasta on siirretty villihirvas Ähtärin Eläinpuistoon. Operaation järjestivät ähtäriläiset. Luonnonvarakeskus oli pyydystänyt kyseisen villin metsäpeurahirvaan Kuhmosta 2017 siitoshirvaaksi Lauhavuoreen, eli isäksi tuleville luontoon vapautettaville yksilöille. Nyt tuli ajankohtaiseksi vaihtaa siitoshirvasta. Lappajärveltä Suomenselän osakannasta pyydettiinkin uusi villi metsäpeurahirvas tilalle Lauhavuoren totutustarhaan. Vaihdolla halutaan taata luontoon vapautettaville metsäpeuroille mahdollisimman monipuolinen geneettinen perimä.


Ähtärin Eläinpuistoon siirretty metsäpeurahirvas on sopeutunut hyvin uuteen laumaansa ja paikkaan. Eläintenhoitajilta saadun tiedon mukaan eläin saa laumasta rohkeutta totutellessaan uusiin olosuhteisiin ja alueella liikkuviin ihmisiin. Eläinpuiston metsäpeurat eivät ole varsinaisesti kesyjä, mutta tottuneempia ihmisen läsnäoloon. Metsäpeurahirvas nimettiin Kalle-Juhaniksi, sillä nimeäminen helpottaa eläintenhoitajien työtä. Totutustarhojen metsäpeuroja ei nimetä.


Kalle-Juhani jatkaa tehtäväänsä Ähtärin Eläinpuistossa huolehtien nyt puiston metsäpeurojen geneettisen perimän rikastamisesta. Jälkeläisiä toivotaan voitavan käyttää tulevaisuudessa laajemminkin eläintarhojen metsäpeurakannan perimän monipuolistamiseen.


Ähtärin Eläinpuisto on mukana MetsäpeuraLIFE-hankkeessa, jonka keskeisimpänä tavoitteena on palauttaa laji sen alkuperäisille esiintymisalueille eteläiselle Suomenselälle. Metsäpeuroja on siirretty mm. Ähtärin Eläinpuistosta Lauhavuoren ja Seitsemisen totutustarhoihin. Totutustarhoissa eläimet harjoittelevat luonnossa selviytymistä ihmisen valvonnassa ja ovat suojassa pedoilta. Metsähallituksen koordinoimassa hankkeessa ovat Ähtärin Eläinpuiston lisäksi kumppaneina mm. Korkeasaaren eläintarha, Ranuan Eläinpuisto ja Luonnonvarakeskus.

hanke logot natura life


Lisätiedot:
Heini Niinimäki Veterinarian / Eläinlääkäri Ähtäri Zoo +358 30 6215236 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Sakari Mykrä-Pohja Projektipäällikkö Metsähallitus 020 639 5082; 040 631 8527 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot