• instagram
  • instagram

 

 

56539273 10157019745437225 5464623874387738624 o

Farmilla on ollut varsinainen vauvakevät! Talven aikana on saatu iloisia perheuutisia niin lehmille kuin kuttulaan ja pupulaankin. Toistaiseksi tämän vuoden kätilönhommat ovat emännän ja piikojen osalta ohi. Onneksi poikimiset ja synnytykset ovat menneet sen verran hyvin, ettei ihmisen ole niihin tarvinnut puuttua. 

Ensimmäisenä perhettään kasvatti Lysti, joka sai helmikuussa kaksi vekkulia pukkikiliä. Aiemmin elämiseen melko kevyesti suhtautunut Lysti kasvoi yhdessä illassa vastuuntuntoiseksi emokutuksi, joka paitsi hoitaa kilinsä mallikkaasti, myös osoittaa Lempille ja Lyyralle, että "kuttulassa määrään nyt minä!" 

Kilit ristittiin Hipaksi ja Jekuksi ja ne ulkoilevat jo joka päivä. Vuohitarhassa onkin nähtävissä melkoista rallia ja taivaaseen kurkottelua, kun sisäänrakennettu kiipeilemisvietti ajaa kilikaksosia kohti kiipeilytelineen huippua. Välillä lyödään viisaita päitä yhteen pukkien tyyliin! 

 zoohuhti 2749 1

Lapinlehmä Lahja sai pontevan sonnivasikan maaliskuun lopussa. Toistaiseksi Lahja ja Riemuksi ristitty vasikka viettävät aikaansa navetassa, sillä ulkotarha on vielä sen verran jäinen, etteivät piiat ja emäntä ole uskaltaneet päästää vasikkaa ulkoilemaan. Riemuhyppelyitä mahtuu onneksi tekemään myös omassa karsinassa, ilman pelkoa siitä, että sorkat lipeävät alta!  

zoohuhti 2799 1

Risteytyspupu Muru sai hiihtolomien aikaan sulhasen ja lemmenloman hedelminä syntyi kolmisen viikkoa takaperin viisi suloista kaninpoikasta. Muru sai tehtyä vauvansa hieman salaa, sillä mahdollinen synnyttämisen hetki oli merkitty navetan kalenteriin viikkoa myöhemmäksi. Ilmeisesti Muru oli päässyt sulhasensa kanssa salatreffeille jo ennen varsinaista astuttamista, jonka perusteella synnytysaikakin oli arvioitu. Eräänä aamuna piika huomasi Murun vahtivan yhtä pesämökeistään harvinaisen tiukasti ja epäilyt heräsivät. Pesässä olikin jo karvapeitteisiä poikasia, jonka perusteella arveltiin niiden olevan jo muutaman päivän ikäisiä. Poikaset ovat saaneet olla pesässä emon hoidettavina, eikä niihin ole menty koskemaan. Ensimmäisen kerran poikaset kävivät pesän ulkopuolella viime keskiviikkona, joten pääsiäisen aikaan pikkupupuja voi jo hyvinkin päästä näkemään. 

Navetassa asustaa myös piikkiöläisiä maatiaiskanoja. Yleensä Hulda-kana on aloittanut haudonnan vasta myöhemmin keväällä, eikä se tänäkään vuonna ole tehnyt poikkeusta. Farmin emäntä sen sijaan päätti aloittaa haudonnan koneellisesti ja aprillipäivänä haudontakoneessa alkoikin tapahtua. Farmille saatiin 4 somaa tipua, jotka ovat nähtävillä kanalassa, toistaiseksi erillään muusta parvesta. Konehaudonnasta ja munan kehittymisestä tipuksi on luvassa päivityksiä pääsiäisviikolla. 

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot