• instagram
  • instagram

 

"Kattokaa miten pulleita lampaita!" 

Moni luokkaretkeläinen on hyrähtänyt nauruun Ähtäri Zoo Farmin lammaslauman nähdessään. Piiat ovat korjailleet, että ei, ne eivät ole pulleita, ne ovat vain villavia. Lampaan hyvinvoinnin kannalta villan leikkaaminen eli kerintä on suoritettava vähintään kerran vuodessa. Farmilla on otettu käytännöksi keriä lampaat sekä syksyllä että keväällä, koska jo puoli vuotta päällä kulkenut villatakki alkaa olla todella muhkea. 

Nykyään lampaat keritään pääasiassa koneella, ennen vanhaan kerintä hoidettiin keritsimillä. Farmin lampaat ovat tottuneet sekä kone- että käsikerintään, mutta pääasiassa farmilla tehdään kerintä vanhaa aikaa mukaillen, näytösluontoisesti saksilla. Kerintä on sijoitettu Farmilla joka kevät toukokuulle, jotta mahdollisimman moni luokkaretkeläinen pääsisi katsomaan, kuinka toimenpide tehdään. Tänäkin vuonna lampaat keritään Farmin pihassa vanhan ajan tyyliin, mikäli sää niin sallii. 

 

Farmilla lampaat keritään "wanhan ajan tyyliin". Kerintää pääsee katsomaan 21.5 ja 22.5. klo 12 alkaen. 

Kerinnän yhteydessä tarkistetaan yleensä myös jokaisen lampaat sorkat. Yhden lampaan kerimiseen käsin menee kahdesta kolmeen tuntia, riippuen lampaasta. Farmilla lampaita ei "istuteta" kerinnän ajaksi, vaan ne saavat seistä ja syödä heinää samalla, kun piiat kerivät villaa talteen. Villaa saadaan yhdestä lampaasta noin kolme kiloa. Hyvälaatuinen villa varastoidaan kesää varten ja kehrätään näytösluontoisesti langaksi Farmin pihamaalla heinäkuussa. 

"Oonko määää jo valmis?"

 

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot