• instagram
  • instagram

"Näitä tämmösiä meillä oli kotona! Yks oli oikein pahapäinen, hyväksy lypsäjäksi vaan äitin. Muut kun yritti, niin sorkkaa nosteli ja kaatoi sangot. Orvokki sen nimi oli." 

Ähtäri Zoo ei ole vain lapsiperheen retkikohde - hienoja elämyksiä on tarjolla myös senioreille. Zoon Farmilla mieli palaa usein lapsuuteen, jossa lypsettiin suomenkarjaa, usein kovapäisiäkin, ja pyykkiä pestiin käsin nyrkit hellinä. 

"Heinänajossa meidän lasten tehtävänä oli hyppiä ladon vintiltä heinäkasoihin. Sitä heinää tivistettiin. Heinänajon jälkeen mentiin uimaan, siinä kinttuja kirveli, kun heinä oli repinyt sääret pienille haavoille."

 

"Tämmönen rautias meillä oli kotonakin, mutta se joutu sottaan. Tuli säikkynä takasin, pelkäs lentokonneita." 

Eläinpuistokierroksella nähtävillä on sekä havumetsävyöhykkeen eläimiä että Aasian alueen uhanalaisia lajeja. Kävelyretken kauniin luonnon keskellä voi tehdä omaan tahtiin tai tilata ryhmälle myyntipalvelusta opastuksen. 

"Kyllä oon elämän varrella monta kertaa kuullut, ettei marjametässä kannata kiivetä karhua puuhun karkuun. Mutta enpä olis uskonut, että se tosissaan nuin ketterästi sinne itsensä heilauttaa!"  

 

"Ensin eppäiltiin, ettei jakseta koko kierrosta kiertää. Mutta olihan siellä se lyhyempi reitti ja huilattiin välillä, oli niitä levähdyspaikkoja hyvin, joissa vähän istuskella. Lumileopardia ei ensin näkyny missään, mutta kun siinä penkillä päätettiin huilata, niin yhtäkkiä se siihen ilmesty ihan odottamatta meitä kahtomaan ja kävi kierroksen, niin ku ois esittäytymässä käyny. Mahtava häntä!" 

Eläinpuistokierros on noin kolme kilometriä pitkä ja sen varrella on runsaasti tauko- ja istuskelupaikkoja. Sesonkiaikoina kierroksen varrella palvelee kaksi kahvilaa. Myös omia eväitä voi varata mukaan ja nautiskella nuotiomakkaraa hyvässä seurassa hirvitarhalla! Mikäli kierroksen pituus arveluttaa, on valittavana myös lyhyempi reitti (1, 2 km). Lipunmyynnistä voi lainata kierrokselle myös pyörätuoleja, avustajat pääsevät kierrokselle veloituksetta. 

"Kyllä on pieni verrattuna suomalaiseen karhuun...ja tuommoset hampaat, eikä syö kuin kasveja! Että on tämäkin ihme nyt nähty!"

Ähtäri Zoon alueella on eläinten lisäksi myös muuta mielenkiintoista ohjelmaa ja katsottavaa. Vastapäätä eläinpuistoa seisoo kallioon louhittu Hotelli Mesikämmen, joka on arkkitehtiveljesten Timo ja Tuomo Suomalaisen taidonnäyte. Mesikämmenessä pääsee pulahtamaan myös kylpylän poreisiin ja nautiskelemaan ravintolan herkuista. 

 

Historiallista hirsirakentamista pääsee ihastelemaan Zoo Farmin lisäksi myös Mesikämmenen pihassa, johon on siirretty vanha kappeli, jonka ovesta löytyy vuosiluku 1772. Tiettävästi rakennus on Ähtärin vanhin asuintalona käytetty rakennus. Kappeliin pääsee hiljentymään milloin vain, avaimen saa lainaksi hotellin vastaanotosta. 

 "Meistä piettiin niin hyvää huolta! Syötiin mahat täyteen, hiljennyttiin vanhassa kappelissa, käveltiin luontopolkua rannassa. Lähtiessä käytiin ottamassa kahvit ja konjakit pandatalon delissä." 

Varaa mieleenpainuva retki Ähtäri Zoohon, myyntipalvelumme kertoo vaihtoehdoista lisää! 

SNOWPANDA RESORT ÄHTÄRI ZOO
Myyntipalvelu 
Arkisin klo 9-18
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 030 6215444

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot