• instagram
  • instagram

Metsäpeuroille vasoja – hirvimammalle kaksoset

Ähtäri Zoon vierailijoita ihmetellään tänäkin keväänä aivan uusin silmin. Eläinpuistoon on syntynyt toukokuun aikana vasoja niin metsäpeuroille kuin hirville. Uudet tulokkaat viettävät vielä paljon aikaansa piilossa, mutta vähitellen uteliaisuus ja rohkeus kasvaa. Vierailija ei kuitenkaan välttämättä huomaa heinikossa lepäävää ruskeaa nyyttiä, vaikka tämä ruohonjuuritason tarkkailija saattaa olla hyvinkin lähellä. Perheenlisäystä on vielä odotettavissa ainakin metsä- ja valkohäntäkauriiden perheisiin. Toiveissa on myös saada loppukesästä uusia lauman jäseniä täpläkauristarhaan, eli kuusipeuroille.

Hirvimamma Usva on pyöräyttänyt sorjat kaksoset. Vasat nousevat pitkille jaloilleen jo ensimmäisten elintuntiensa aikana. Nyt Usvaa seuraavat jo vaivattomasti lähituntumassa Sade ja Salama. Koska sukupuoli ei vielä ole tiedossa, on tässä vaiheessa kyse ns. työnimistä. Sade ja Salama nauttivat pitkälle syksyyn pääravintonaan äidinmaitoa, mutta jo muutaman vuorokauden ikäisenä hamutaan äidin mallin mukaisesti kiinteääkin purtavaa.

MetsäpeuraLIFE -hankkeen kanta on kasvanut neljällä uudella jäsenellä. Eläinpuistossa vieraileva saattaa saada havainnon kolmesta pitkäsäärestä, joista kaksi on tyttöjä. Tytöt ovat hankkeen jatkumon kannalta arvokkaita, sillä ne todennäköisesti synnyttävät tulevaisuudessa uusia jälkeläisiä. Poissa yleisön näkyviltä on vain jokin aika sitten syntynyt poikavasa. Kaikki vasat voivat hyvin.

Ähtärin Eläinpuisto on mukana MetsäpeuraLIFE-hankkeessa, jonka keskeisimpänä tavoitteena on palauttaa laji sen alkuperäisille esiintymisalueille eteläiselle Suomenselälle. Metsäpeuroja on siirretty mm. Ähtärin Eläinpuistosta Lauhavuoren ja Seitsemisen totutustarhoihin. Totutustarhoissa eläimet harjoittelevat luonnossa selviytymistä ihmisen valvonnassa ja ovat suojassa pedoilta. Metsähallituksen koordinoimassa hankkeessa ovat Ähtärin Eläinpuiston lisäksi kumppaneina mm. Korkeasaaren eläintarha, Ranuan Eläinpuisto ja Luonnonvarakeskus.

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot