• instagram
  • instagram

Pandatyttöjen juhlapäivän tunnelmia

Lauantaina 21.9.2019 vietettiin Ähtäri Zoossa Pandatyttöjen juhlapäivää. Pinkkiin puetussa Pandatalossa juhlittiin syyskuun 20. syntyneen Lumi-pandan syntymäpäivää. Kansainvälisen pikkupandapäivän kunniaksi eläinpuistokierroksella pääroolissa olivat pikkupandat River ja Phoenix. Nämä kolme pandatyttöä ovat muuten sattumalta kaikki samanikäisiä!

Lumin lahja

Lahja Pyryltä Lumille

Heti aamusella Lumia odotti sisätarhassa ihastuttava rusetilla varustettu lahja, joka sisälsi pandakakkua Pyryltä. Lahjanauhat saivat kyytiä kun päivänsankaritar ryhtyi herkuttelemaan...

Juhlapäivän tunnelmia

Pandamaista ohjelmaa synttärivieraille

Päivän aikana Pandatalon Deli&Caféssa herkuteltiin leivoskahveilla. Piirustuspisteellä pienet taiteilijat piirsivät synttärikortteja Lumille. Kasvomaalauspisteellä vieraat saivat poskia koristamaan iso- tai pikkupanda -aiheisia kasvomaalauksia.

Lumin kakku

Päivän kohokohtana Lumin synttärikakku

Viisivuotias Lumi sai ihanan synttärikakun! Pandahoitaja Annan valmistamassa kakussa oli porkkanaa, omenaa, bambua sekä jäädytetystä mansikkamehusta ja pandakakusta muotoiltuja sydämiä. Lumi-pandalle kakkuun oli vielä lisätty yksi erikoisuus - lumipalloja!

Pikkupandainfo

Tietoa pikkupandoista, bambunkasvatuksesta ja uhanalaisten lajien suojelusta

Viikonvaihteessa vietettävä Kansvainälinen Pikkupandapäivä on tämän uhanalaisen eläinlajin teemapäivä. Siispä eläinpuistomme eläinlajeista nostettiin esiin erityisesti pikkupandat, ja oppaan kanssa pääsi tutustumaan ihastuttaviin viisivuotiaisiin pikkupandatyttöihimme Riveriin ja Phoenixiin aivan lähietäisyydeltä. Pikkupanda eli kultapanda tai kissakarhu on erikoinen eläin, sillä se ei ulkonäkönsä ja elintapojensa perusteella vaikuta kuuluvan mihinkään ryhmään ja samalla siinä on piirteitä useista tutuista eläimistä. Se syö bambua kuten panda, sen liikkeet ovat kissamaiset ja samalla siinä on kuitenkin jotain karhumaista. Toisinaan pikkupandoja kutsutaan myös tuliketuiksi. Pikkupanda ei ole sukua millekään näistä ryhmistä, vaan se on petoeläinten lahkoon kuuluva nisäkäslaji, sukunsa ja heimonsa ainoa nykyisin elävä laji.

Päivän aikana tutustuttiin myös bambunkasvatukseen, ja innokkaimmat viherpeukalot saivat ostaa bambuntaimia myös kotipuutarhassa kasvatettavaksi! Sekä isopandojen että pikkupandojen ruokavalio koostuu pääosin bambusta. Bambu on ravinne- ja energiaköyhää ravintoa, minkä vuoksi yli puolet eläimen vuorokaudesta kuluu lepäämiseen. Lisäksi bambua on syötävä suuria määriä päivässä tarvittavan energian saamiseksi, joten toinen puoli vuorokaudesta vietetään ruokaillen.

Sekä isopandat että pikkupandat ovat luonnossa uhanalaisia lajeja.Pandatyttöjen juhlapäivän tärkeimpänä tavoitteena olikin jakaa kävijöille tietoa näistä ihastuttavista mutta samalla uhanalaisista eläinpuistomme asukeista. Vieraile ja Välität - jokainen pääsylipun ostanut tukee samalla lajiensuojelutyötä. Lämpimät kiitoksemme siis kaikille juhlapäivää kanssamme viettäneille!

 

 

  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot