• instagram
  • instagram

Blogi

Meillä vierailevat ihmiset kysyvät usein, miksi Lumi ja Pyry eivät ole yhdessä? Kaksikko vaikuttaa viestittelevän toisilleen aidan läpi, ja usein etenkin Pyry ilmestyy aamulla pihalle odottelemaan, josko Lumikin malttaisi aamu-uniltaan tulla sitä tervehtimään. Pandat ovat kuitenkin luonnossa yksineläjiä, ja aikuiset yksilöt tapaavat lähinnä kerran vuodessa esiintyvänä kiima-aikana. Tällaisiin tapaamisiin etenkin Lumi on vielä liian nuori, ja vaikka pandapennut ovatkin toiveissamme, on niitä maltettava vielä odottaa.

Pandat ovat hellyttäviä ja hupaisia, vaikka sattuisi paikalle niiden torkkuhetken aikana. On taitolaji olla hupaisa myös nukkuessaan! Pandahan osaa olla äärettömän rento ja nukkumiskäyttäytymisessä on paljon samaa kuin meillä ihmisillä. Välillä vaihdetaan asentoa kyljeltä toiselle, nostetaan takajalkaa nojaamaan seinää vasten, toisinaan nukutaan jopa hyvinkin epämiellyttävän näköisissä asennoissa tai raavitaan unissaan kankkua.

Pandatalon avaaminen yleisölle 18.2. oli minulle hieno ja jännittävä päivä. Pyysin rakkaan ystäväni vierailemaan talolla samana päivänä suurimman hässäkän laannuttua, voidakseni jakaa päivän hänen kanssaan. Ystäväni lupasi tulla, vaikka kertoikin heti ettei oikeastaan ole tippaakaan kiinnostunut pandoista, vaan tulisi ainoastaan minun takiani. Kävelimme yhdessä pandalan porteista, minkä jälkeen jäin heti suustani kiinni aiemmin tapaamani toimittajan kanssa. Kun parin minuutin kuluttua lähdin etsimään ystävääni, löysin hänet ikkunalasiin liimautuneena, leveä hymy naamallaan Lumin leikkejä seuraamasta. Siinä vierähtikin sitten melkoinen tovi - kummasti alkoivat pandat kiinnostaa.

Pandat vangitsevat katsojansa, ja siihen syy löytyy ihmisgeeneistä, kertoo Ähtäri Zoon eläinlääkäri Heini Niinimäki viimeviikkoisessa blogikirjoituksessaan. On todettu, että pandojen isot eteenpäin suuntautuvat silmät ja karvainen ulkonäkö vetoaa ”söpöysreseptoreihimme”. Niillä on hellyttävä nallekarhumainen ulkonäkö - halittavan söpö ja pörröinen. Ulkonäkö jää mieleen ja mahdollistaa näin pandatarinoiden syntymisen.

Hyväntuulinen perhe astuu Pandatalon ovesta sisään. Etunenässä vipeltää perheen taaperoikäinen, joka on pikaisella silmäykselläni arvioiden oppinut hiljattain kävelemään. Ja puhumaan, koska ponnekkaasti lausuttu ”panta, panta, panta, panta” tahdittaa pienen suloisen pandafanin joka askelta.

Alakategoriat

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot