• instagram
  • instagram

Blogi

Kun villisikakarju rakastuu, silloin sille ei maistu edes ruoka. Härskin mielestä Unelman luokse pitäisi päästä heti, mutta hoitaja Outi Saarinen tietää, että sikojen rakkausasioissa on parempi olla hosumatta. Pääsimme Outin matkassa seuraamaan Härskin suurta päivää, kun ovi Unelman tarhaan viimeinkin aukesi. Kuulimme samalla, kuinka Outista tuli eläintenhoitaja. 

Villisiat röhkivät tervehdykset innoissaan, kun hoitaja Outi Saarinen saapuu omena- ja rehusankojen kanssa tarhalle. Erityisen toiveikkaan silmäyksen hoitajaansa tekee Härski-karju.

Härskin syksy ei ole ollut helppo. Se on haistanut naapuritarhan Unelman kiiman jo lokakuusta saakka, mutta Outi on pysynyt tiukkana: Unelman tarhan ovi aukeaa vasta joulukuun puolella. Kaipuu Unelman kylkeen on ollut niin kova, että se on vaikuttanut jopa Härskin ruokahaluun. Rakastuneen sian on hankala ymmärtää, miksi morsiamen luokse ei pääse heti, kun siltä tuntuu. 

 

Lapsi mukaan töihin - päivää vietettiin viime perjantaina. Selina, Sofia, Sampo, Elli, Vilho, Lotta, Myrsky, Viima, Mimmi ja Kasperi pääsivät päiväksi seuraamaan, missä vanhemmat viettävät päivänsä. Kasperin mielestä parasta päivässä olivat kanat, Lotta puolestaan hämmästeli, kuinka monenlaisia töitä eläinpuistossa voi tehdä. Yksi asia näitä lapsia yhdisti: kukaan ei epäröinyt tarttua talikkoon! 

- Teetkö sä nämä kaikki asiat joka aamu?

10-vuotias Elli lapioi märkiä olkia kottikärryyn Ähtäri Zoo Farmin navetassa ja pyyhkäisee otsaansa. Kello on hieman vajaa yhdeksän aamulla ja takana on noin tunti farmin perusaskareita, joita äiti työpaikallaan tekee joka päivä. Ellillä on apuna navetan siivoamisessa Viima, Myrsky, Kasperi, Vilho, Sampo, Sofia, Selina, Mimmi ja Lotta. He ovat kaikki tulleet päiväksi vanhempiensa työpaikalle valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän kunniaksi. 

 

Kevät mielletään usein ajaksi, jolloin hormonit alkavat hyrrätä ja ilma täyttyy rakkaudesta. Ähtäri Zoossa myös syksy on rakkauden aikaa! Kenen ratkaisu on pitää meteliä, jotta sulhanen löytäisi paikalle? Kuka lakkaa syömästä? Mitä tapahtuu, kun isän ja pojan tarhaan muuttaa morsian pohjoisesta? 

Talikon varressa, ammattina eläimet: Aika harva saa sanoa työskennelleensä hirvenvasojen varaemona. Pisimpään Ähtärin Eläinpuiston eläintenhoitajana työskennellyt Tiina Pitkänen on ollut tilanteessa, jossa orpovasa ei huolinut tuttipulloa muilta hoitajilta. Silloin ei auttanut muu kuin rytmittää elämä vasan ruoka-aikojen mukaan. 

  

Tiina Pitkänen taluttelee suomenhevostamma Tullausta Ähtäri Zoo Farmin pihamaalla. Välillä pysähdytään aitan eteen poseeraamaan kameralle, samalla hevonen saa Tiinalta halauksen ja taputuksia. Ratsastamaan ei tänään lähdetä, sillä maa on jäässä ja Tullaus odottelee vielä kengittäjän käyntiä, jotta jalkoihin saadaan pitävämmät hokkikengät.

Työ farmilla on Tiinalle uutta, mutta eläinpuisto ja sen eläimet tuttuja jo kolmenkymmenen vuoden ajalta. Tiina onkin pisimpään talossa työskennellyt eläintenhoitaja. 

Vanhustenviikon kunniaksi kurkistamme, millaisia senioreja asustaa Ähtäri Zoossa. Juhannusneitokisastakin tuttu Tytti, joogaava matriarkka Mimmi ja seikkailuista selvinnyt Klara osoittavat, että ikä on vain numeroita. 

Tytti nappasi viime kesänä juhannusneito-kisassa perintöprinsessan tittelin ja todisti samalla, että kauneuskisassa on mahdollista pärjätä, vaikka olisi seniori-ikäinen sika. 

Villisikaneito Tytti on yksi vanhimmista Ähtäri Zoon asukkaista. Alunperin Zoolandiassa syntynyt 17-vuotias Tytti on iästään huolimatta hyvin pirteä. Ikä näkyy vain siinä, että se ei tiinehdy – tämän vuoksi se saakin pitää seuraa puiston Härski-karjulle. Hoitaja Outin mukaan myös kuulossa on sanomista… tai sitten pitkä elämä on opettanut Tytille niin sanottua valikoivaa kuuloa! 

Alakategoriat

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot