• instagram
  • instagram

Merihanhi - Ähtäri Zoo

Merihanhi

Anser anser

 

Tiesitkö, että monelle tuttu kesyhanhi polveutuu merihanhesta? Se on suurikokoisin harmaahanhilaji. Merihanhen parisuhde kestää läpi koko elämän, mutta puolison kuoltua hanhi voi pariutua uudelleen.

Merihanhi elää Suomessa Itämeren saaristossa ja rannikolla. Kanta taantui voimakkaasti 1800-luvunlopulla vainon ja häirinnän vuoksi. Kanta kuitenkin saatiin elpymään 1950-luvulla metsäsätyksen säätelyn ja rauhoituksen avulla. Nykyiseksi kannaksi arvioidaan 3 000- 4 000 paria.

Ravinto: ruoho ja vilja, joskus levät

Muutto: Parveutuminen heinäkuun lopulla ja syysmuutto elo-syyskuussa. Kevätmuutto huhtikuussa.

 

Uhanalaisuusluokitus

LC eli elinvoimainen. Laji on hyvin tunnettu, jonka kanta on runsas tai vakaa.

Kuvagalleria

  • finnish travelgala2018 vuoden matkailualan tulokas
  • fi FI 2x
  • flowpark ahtarizoo
  • luoman hirvimokit
  • honkiniemi
  • naavaresort
  • valkeisenloma

 

Web design by Mainostoimisto Uniikki

Hotelli Mesikämmenen varausehdot
Muiden kohteiden varausehdot