Sivuston sisältöjä päivitetään parhaillaan! Pahoittelemme mahdollisia häiriöitä ja kiitämme kärsivällisyydestänne!

Sinisorsa

Anas platyrhynchos

Sinisorsa eli heinäsorsa on suurin puolisukeltajasorsamme. Kaikissa höyhenpuvuissa varmin tuntomerkki on leveä sininen siipipeili, jota molemmin puolin reunustaa musta ja valkea juova. Se on hyvin sopeutuvainen laji ja se asustaa niin järvien kuin merien tuntumassa. Ja pesiipä se myös kaupunkien puistoissa. Pesimäkannaksi arvioitu noin 200 000 paria. Sinisorsa on yleisin riistalintumme.

 

Sinisorsa Ähtärin eläinpuistossa

Tutustu eläinpuiston sinisorsiin paremmin tilaamalla lajikohtainen opastus puhelimitse 030 621 5444 tai sähköpostilla sales@ahtarizoo.fi!

 

Ravinto

Kasvinosat, selkärangattomat eläimet.

 

Muutto

Sinisorsa on yö- ja päivämuuttaja. Syysmuutto loka-marraskuussa ja kevätmuutto maalis-huhtikuussa. Laji talvehtii Länsi­- ja Keski-Euroopassa sekä Etelä-Skandinaviassa. Osa sinisorsista talvehtii Suomessa kaupungeissa, joissa ne saavat ihmiseltä ravintoa.

Sinisorsista

Lahko

Sorsalinnut - Anseridae

Heimo

Sorsat, hanhet ja joutsenet - Anatidae

Levinneisyys

Pohjois-Amerikka, Etelä-Grönlanti, Eurooppa, Pohjois-Afrikka, Aasia.

Ravinto

Kasvit ja selkärangattomat.

Koko

Paino 0,9-1,3 kg. Pituus 50-60 cm, siipien kärkiväli 79-87 cm.

Poikasten lkm

Munii huhtikuussa 5–12 munaa. Vain naaras hautoo, haudonta-aika 22–30 vrk.

Elinikä

Rengastustietojen mukaan vanhin sinisorsa on elänyt 29-vuotiaaksi.

Uhanalaisuusluokitus

LC eli elinvoimainen. Rauhoitettu metsästysajan ulkopuolella.

Lue mitä eläinpuistossa tapahtuu

Ähtäri Zoossa ja Hotelli Mesikämmenessä järjestetään kevään aikana useampi kurssi, joilla pääsee opettelemaan uusia taitoja niin luontokuvauksen,…
Talvilomalla on mahdollisuus oppia uutta, saada ainutlaatuisi kokemuksia ja tavata eläinpuiston eläimet lähietäisyydellä 8-13-vuotiaille suunnatuilla päiväleireillä 25.-28.2.2025….
Jättiläispandat Jin Bao Bao (Lumi) ja Hua Bao (Pyry) viettävät pandamaista arkea karanteenissa Kiinalaisessa pandojen suojelukeskuksessa. Aika…

Anna palautetta

Saapuminen Ähtäri Zoohon

Ähtäri Zoo sijaitsee hyvien yhteyksien päässä Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan keskellä, osoitteessa: Karhunkierros 150, 63920 Ähtäri. 

Autolla

Kun olet saapunut Ähtäriin, löydät Ähtäri Zoohon seuraamalla eläinpuisto-tienviittoja. Pysäköintialueita on kaksi, joista P1 aivan sisäänkäyntien yhteydessä ja P2 muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Pysäköiminen on maksutonta. Invapaikkoja on Pandatalon edessä sekä P1 -pysäköintialueella.

Junalla

Eläinpuistolla on oma junaseisake, jonka löydät VR:n sivuilta nimellä Ähtärin Eläinpuisto Zoo. Pysäkiltä on noin 15 minuutin kävelymatka Ähtäri Zoohon. VR:n sivuille.