Pikkupandoille laajennettu tarha ja karhuille laavuja
Eläinten hyvinvointi, lajiensuojelu ja ympäristökasvatus ohjaavat kaikkea Ähtäri Zoon toimintaa. Työmme kivijalkana on suunnitelmallisuus, mikä näkyy toiminnan pitkäjänteisenä kehittämisenä. Meillä on syvä lajiosaaminen sekä aktiivista vuoropuhelua viranomaisten kanssa. Kuuntelemme ja tulkitsemme tarkoin heiltä saamiamme ohjeita.
Tuoreimpana esimerkkinä puistomme määrätietoisesta kehittämisestä on visenttitarha, jota rakensimme hiljattain vajaalla puolella miljoonalla eurolla. Emme siis vain korjaa, vaan myös rakennamme uutta – minkä seurauksena luonnossa uhanalaiset visentit saavatkin nyt nauttia entistäkin ajanmukaisemmasta alueesta.
Uusimme myös lintutalon verkkoja, ja rakennamme laavumaisia vetäytymispaikkoja karhuille. Niin ikään muokkaamme vanhasta viereisestä kettutarhasta pikkupandalle isompaa tarhaa. Kohta tarhakaverin saava Rescue-kettumme asuu nykyään kotkalta vapautuneessa, niiden tarpeisiin muovatussa tarhassa – kotka kun muutti vuosi sitten Ranualle toisen kotkan puolisoksi.
Karhut ovat luonteeltaan sosiaalisia ja pitävät sopivasta määrästä virikkeitä. Useat puistossa vierailijat ovat saaneetkin nähdä, miten avoimen uteliaina karhumme seuraavat ympärillä olevaa elämää. Vastuullisuuttamme on myös se, että karhujen niin halutessaan ne voivat siirtyä sivummalle makoilemaan. Rakennettavat, varjoisat laavut tarjoavat tähän toimivan ratkaisun.
Läänineläinlääkärin tarkastukset tehdään vuosittain. Esitämme heille tulevia suunnitelmia ja ennakolta yhteistyössä heidän kanssaan pohdimme erilaisia ratkaisuja eläinten hyvinvoinnin varmistamiseksi. Tätä voisi verrata yrityksen auditointiin: yhdessä asiantuntijoiden kanssa pystymme parantamaan toimintamme laatua sekä eläinten jo nyt hyviä elinoloja. Näin teemme työtä lajiensuojelun ja luonnon monimuotoisuuden hyväksi.
Olemme päivittäin läsnä puistossa ja eläintenhoitajamme tuntevat kattavasti eläintensä hyvinvoinnin. Tule matalalla kynnyksellä juttelemaan!