Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Karhujen mielen liikkeitä seurataan tiiviisti

Karhujen mielen liikkeitä seurataan tiiviisti

Flowparkin tehtäväratojen laajennus on valmis avattavaksi 13.5. Ratoja on kaksi, Pandarata ja Karhurata. Pandarata seuraa jättiläispandojen ulkotarhan turva-aitaa. Karhurata ylittää kolmen 5-vuotiaan karhuveljeksen, Kasperin, Jesperin ja Joonatanin tarhan kulman vinosti lyhyeltä matkalta. Asiakkaan ollessa radalla on karhujen eläintenhoitaja radan äärellä seuraamassa ylityksiä niin kauan, että voi olla varma karhukolmikon suhtautuvan asiaan yhtä tyynesti kuin tehdyissä testiajoissa. Ratatestien tulokset vahvistivat sen, että karhut seuraavat hiljaisella radalla liikkuvia ihmisiä uteliaina, mutta rauhallisina, tai sitten ne eivät kiinnitä rataan huomiota lainkaan. "Tunnemme karhujen luontaisen käyttäytymisen ja niiden mieltymykset. Ne ovat sosiaalisia ja pitävät sopivasta määrästä virikkeitä. Kun asiakas on karhuradalla, voivat karhut aina vetäytyä sisätiloihinsa niin halutessaan", kertoo intendentti Marko Haapakoski.
Kuten muillakin Flowparkin rataosuuksilla, saavat asiakkaat perehdytyksen radoilla liikkumiseen myös näillä osuuksilla ja osaaminen varmistetaan ennen seikkailuradalle siirtymistä. Eläinpuistossa olevilla rataosuuksilla on lisäopastus, joka huomioi näiden ratojen erityispiirteet. Flowparkin työntekijä huolehtii asiakkaan sujuvasta etenemisestä radalla tehtävän ajan. Asiakkaan irtotavarat, kuten esim. puhelin, kerätään pois ja luovutetaan asiakkaalle radalta poistuttaessa.

Eläinten hyvinvointi on eläinpuiston toiminnassa etusijalla
Ähtärin eläinpuisto avattiin 17. kesäkuuta 1973. Puisto on perustamisestaan lähtien tehnyt pitkäkestoista työtä lajiensuojelun eteen yhteistyössä eurooppalaisten eläintarhojen kanssa. Tärkeä osa toimintaa on myös opetuksellisuus ja yhteistyö eri oppilaitosten kanssa.

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä