Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Ähtäri Zoo kutsuu yrityksiä apuun pandojen lajiensuojeluohjelman jatkumiseksi Suomessa

Ähtäri Zoo kutsuu yrityksiä apuun pandojen lajiensuojeluohjelman jatkumiseksi Suomessa

Olemme kääntyneet elinkeinoelämän puoleen saadaksemme tukea pandojen kansainväliseen lajiensuojeluohjelmaan. Lähestyimme kirjeellä Suomi-Kiina -seuran jäsenyrityksiä. Pitkä korona-aika on rasittanut Ähtäri Zoon taloutta. Myös laskelmat pandojen aiheuttamista kuluista ovat käytännössä osoittautuneet odotettua suuremmiksi. Ähtäri Zoo on Suomen vanhin, luonnonmukainen eläinpuisto, jolla on lähes 50 vuoden kokemus erilaisista lajiensuojeluohjelmista. Halua, kokemusta ja osaamista toteuttaa myös pandojen lajiensuojelua on, ja ohjelmasta luopuminen olisi pettymys paitsi eläinpuistolle myös kiinalaiselle osapuolelle. Kutsumme nyt kaikkia elinkeinoelämän edustajia mukaan tukemaan suojeluohjelmaa,

Ähtärin pandat ovat osa kansainvälistä lajiensuojeluohjelmaa

Ähtärin isopandat ovat osa Kiinan ja Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n yhteistyössä laatimaa tarhasuojeluohjelmaa. Tarhoissa Kiinassa ja eri puolilla maailmaa elävät pandat ovat kannan turvaava geenivarasto, jonka avulla sukupuuton uhkaama isopanda voitaisiin pelastaa, jos luonnossa elävät pienet populaatiot syystä tai toisesta tuhoutuisivat. Yksi suojeluohjelman tavoite on, että jos Ähtärin pandapari saa pentuja, noiden pentujen jälkeläiset elävät joku päivä vapaana luonnossa Kiinassa.

Pandat viihtyvät hyvin Ähtärissä

Pandat saapuivat Suomeen 18.1.2018. Pandojen suomenkielisiksi nimiksi valittiin yleisökilpailun jälkeen Lumi ja Pyry. Hua Baon (suomenkielinen nimi Pyry) ja Jin Bao Baon (suomenkielinen nimi Lumi) kantavanhemmat tulevat pienistä ja pirstaloituneista populaatioista. Niissä eläviä yksilöitä on enää vain muutama elossa maailmassa. Ähtäri Zoossa pandat ovat viihtyneet hyvin alusta saakka. Niiden hyvinvoinnin turvaamiseksi rakennetun Pandatalon on todettu olevan maailman paras Kiinan ulkopuolella. Pandat syövät pääasiassa bambua, joka tuodaan Ähtäriin viikoittain rekkakuljetuksena Hollannista.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Arja Väliaho, puh. 040 574 8120

toimitusjohtaja, Ähtäri Zoo

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä