Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Ähtäri Zoon joulukalenteri

Ähtäri Zoon joulukalenterissa seurattiin vauhdikkaan tontun seikkailuja eläinten parissa

koonti 1

 
1. Joulukalenterin luukku. Joko on pesän yllä lunta? Karhujen odotellessa ensilunta tonttu livahti valmistamaan talvipesää karhuille.
Tonttu oli kuullut, että karhut käyttävät mielellään kuusen oksia talvipesän rakentamiseen. Niinpä se päätti auttaa karhuja ja viedä niille tuoreita havuja. Mimmin ja Jakin pesässä olikin jo mahtava olkipatja ja tontun mielestä kuusen oksat toivat siihen hyvän loppusilauksen.
 
 
koonti 2
 
 
2. Joulukalenterin luukku. Ruokaa jo tuokaa!
Tontulla riittää kiirettä joulun alla. Kanalintutalon fasaanit saivat joululahjana pähkinärouhetta. Suuri sanko painoi, mutta tontusta se oli vain hyvää arkiliikuntaa. Aattona voi sitten levätä!
 
 
 
koonti 3
 
 
3. Joulukalenterin luukku. "Ison lampaan joulu."
Tonttu osallistui farmin askareisiin viemällä lampaat laitumelta yöksi talliin. Lammaslaitumella tonttu aikansa huhuili, mutta lampaita ei vain näkynyt. Tonttu ehti jo huolestua, kunnes yksi jos toinenkin turpa ilmestyi tontun selän taakse. Lopulta malttamattomat lampaat olivat sitä mieltä, että nyt on korkea aika siirtyä lampolan lämpöön yöpuulle! 
 
 
 
koonti 4
 
 
4. Joulukalenterin luukku. "Soihdut syttyy!"
Tämä tontun loppusyksyn päivä oli jännittävä! Talvehtimaan valmistautuva rantakäärme sai uudet lämpölamput ja ne tontun piti asentaa. Tonttu puki ylleen asianmukaiset turvavaljaat ja laskeutui katosta tekemään kytkennät. Rantakäärme piti lampuista ja toivotti lämmintä joulua. Tonttu myös tarkisti rupikonnien sammaleet kuntoon, että talvehtiminen onnistuisi mukavasti.
 
 
 
koonti 5
 
 
5. Joulukalenterin luukku. "Syödä saat majall."
Metsäpeurojen laumalle tonttu tarjosi joulusesongin parasta rehua. Tonttua vähän pelotti isojen sarvipäiden joukosssa. Lauman johtaja Kalle-Juhani piti tarjotusta menusta ja tarjoilu sujui hyvin! Kaikkeen se tonttu joutuukin joulun alla!
 
 
 
koonti 6
 
6. Joulukalenterin luukku. "Kummastellen katsoi kissa."
Tonttu kävi viemässä lumileopardi Jamalille joulun tuoksua kanelin muodossa, Jamal päätti varmuuden vuoksi tönäistä tontun kanelikasaan tarkistamaan tilanteen ennen kuin tutki asiaa itse 😁 Muuten tontun ja Jamalin kohtaaminen sujui rauhallisesti, pienen pusun Jamal kävi antamassa tontun poskelle ja sitten istuskelivat vierekkäin.
 
 
 
koonti 7
 
7. Joulukalenterin luukku. "Jonkun muun lahja!"
Farmin navetasta löytyi nälkäistä suomenkarjaa. Tonttu tiesi ratkaisun tilanteeseen ja kärräsi kaukaloihin maistuvaa heinää! Farmin lehmät ihmettelivät tätä tallitontun tuuraajaa – mikä tämä tonttu olikaan tonttujaan? Tonttu kuin tonttu, tuumivat Taiga ja Muurain ja alkoivat maistella heinää.
 
 
 
koonti 8
 
8. Joulukalenterin luukku. Päivä puutarhatonttuna.
Tänään tontun tehtävälista on täynnä! Päivä menee puutarhurin apulaisena. Tehtäviin kuuluu mm. Pandatalon kasvien kastelua, lannoitusta ja kitkemistä. Hyvä työ näkyy ja kiinanruusu kukkii kauniisti. Pandojen katselu rentouttaa kahvitauon lomassa.
 
 
 
koonti 9
 
9. Joulukalenterin luukku. Pienten asialla.
Tonttu huolehtii myös eläinuiston pienimmistä. Vaivaishiiret halusivat koristella pesää ja pyysivät tonttua ideoimaan ja etsimään sopivia sisustustarpeita. Tonttu keräsi linnuilta pudonneita sulkia, jotka tuovat juuri oikean säväyksen sisustukseen. Tonttu toi vaivaishiirille myös ruokaa, mutta efektiseinän rakentamiseen ei ollut aikaa osallistua, sillä uudet tehtävät odottivat!
 
 
 
koonti 10
 
10. Joulukalenterin luukku. Kukkokiekuu punaheltta, kana maidon lämmittää.
Tonttu asteli Farmin kanalaan, sanko täynnä kanojen herkkua kauraa. Vaikka Vihtori-kukko katselikin tulijaa aluksi epäluuloisesti, kuten kunnon kukon kuuluukin, katosivat kaurat alta aikayksikön parempiin nokkiin!
 
 
 
koonti 11
 
11. Joulukalenterin luukku. Lipeäkalaa? Ei kiitos.
Saukoille tonttu halusi viedä kalaa, mutta yli-innokas Kaisla pakotti tontturaukan perääntymään ja kiipeämään puuhun. Moisesta käytöksestä taitaa tulla pitkä miinus joulupukin lahjakirjaan! Kaisla kuitenkin tietää osaavansa kietoa joulupukin pauloihinsa ja odottaa lahjoja toiveikkaana.
 
 
 
koonti 12
 
12. Joulukalenterin luukku. Voi hirveää kun hirvi portaita kiipeää.
Omena varmaankin maistuu hirville, tuumi tonttu ja vei hirvitarhalle täydellisesti leikattuja omenan paloja. -Kyllä maistuu - alkupaloina. Onneksi toit myös lehtikerppuja! Hirveä nälkä!
 
 
 
koonti 13
 
13. Joulukalenterin luukku. Ei itkeä saa, ei meluta saa. Tonttu voi tulla tarhaan milloin vaan.
Joulunaikaan kiltteys punnitaan. Pikkupanda River on ollut tänä vuonna erityisen kiltti, joten tonttu päätti viedä sille oman lahjapaketin. Paketissa oli Riverin lempiherkkua, viinirypäleitä. Paketti nosti hymyn Riverin huulille.
 
 
 
koonti 14
 
14. Joulukalenterin luukku. Tallitontun tuurausta.
-Ai, sinäkö olet se uusi tonttu? Lehmät jo kertoivatkin sinusta! Ennen ne heinät on kyllä annettu toiselta puolelta - onko tässä nyt uusi jouluperinne?
 
 
 
koonti 15
 
15. Joulukalenterin luukku. Neilikkaa, kanelia, inkivääriä, jauhoja ja siirappia, sekoitan. Pian pipari suussa sulaa.
Namms! Villisioille tonttu tarjosi pipareita. Vaikka tonttu yritti pitää hyvää turvaetäisyyttä, niin silti se sai kokea jännityksen hetkiä Nipsun päättäessä tehdä lähempää tuttavuutta. Onneksi Nipsu kuitenkin tietää, että tonttuja pitää kohdella hyvin!
 
 
 
koonti 16
 
16. Joulukalenterin luukku. Mikä on pöllön koti? Puu, puu, puu.
Hiiripöllöt ovat tonttuja suurempia ja harmaata tonttua vähän jännitti, että erottuuko pipolakki riittävän hyvin aamuhämärissä. Aamun tehtävänä kun oli hiiripöllöjen ruokkiminen. Onneksi Tiistai oli kohtelias, ja nouti ruokansa nätisti.
 
 
 koonti 17
 
17. Joulukalenterin luukku. Kiertää kuin kissa kuumaa puuroa.
Tänään tonttu kävi ruokkimassa ja leikittämässä farmin maatiaiskissoja Alpoa ja Toinia. Kissat olivat leikkisällä tuulella ja tontun hiippalakin alle alkoi kertyä hikipisaroita. Oli viisasta kiiruhtaa toisiin askareisiin muiden eläinten luokse 🙂
 
 
 
koonti 18
 
18. Joulukalenterin luukku. Jouluruokaa tarjoo kunnon väki!
Tonttu avusti eläintenhoitajia ja osallistui valkohäntäpeurojen tarhan joulusiivoukseen. Peurat olivat hyvin tyytyväisiä niin siivoukseen kuin monen sortin joulukattaukseenkin!
 
 
 
koonti 19
 
19. Joulukalenterin luukku. Älä tule paha torttu!
Tänään on kakkapäivä, sillä tonttu auttoi eläintenhoitajia tarhojen siivouksessa. Metsäkauriiden tuotosten kanssa tontulla ei ollut ongelmia. Hirvitarhan kakkarat tuottivat vähän haastetta, mutta visenttilä... !!!
 
 
 
koonti 20
 
20. Joulukalenterin luukku. Joulun tuoksua. Tontun juoksua.
Pandoille tonttu leipoi pandakakkutaikinasta pipareita 😁 Tontun näkeminen ei aiheuttanut pandoille turhia sydämentykytyksiä - tietävät varmaan olleensa niin kilttejä 🥰 Herkulliset piparit katosivat parempiin suihin alta aikayksikön, Pyry nautiskeli herkkunsa niin rennoin ottein että tonttu totesi joulurauhan jo saapuneen pandataloon.
 
 
 
koonti 21
 
21. Joulukalenterin luukku. Kuusen oksan kätkössä on punainen jouluomena.
Kuusipeuroille tonttu pääsi viemään niiden lempiherkkua, omenansiivuja. Aluksi kuusipeuroja vähän jännitti tarhaan saapunut tonttu, mutta lopulta omenat veivät voiton 🙂
 
 
 
koonti 22
 
22. Joulukalenterin luukku. Jouluinen tuoksupussi.
Ilvestytöille tonttu kantoi juuttisäkin, jonka sisällä on valkohäntäpeurojen pehkuja, jätöksiä, possun potkaa ja hyppysellinen kanelia. Ihana tuoksupussi! Se piti heti ottaa käyttöön. Säkki saikin Onervalta kynttä ja hammasta, kunnes pohja petti ja päästiin nauttimaan sisällöstä. Pamela kävi vielä kuiskaamassa lisälahjatoiveen tontun korvaan. Liekö toivonut hajuvettä?!
 
 
 
koonti 23
 
23. Joulukalenterin luukku. Nyt laulan suuren omenalaulun taasen - ja kaikki sata kertaa kuulla saa sen.
Tänään nautitaan jouluomenan mehukkaasta mausta takinitarhalla. Tonttu viipaloi omenan kauniiksi paloiksi, mutta ne katosivat yhdellä lipaisulla parempiin suihin. - Omena. Se maistuu hyvältä. Anteeksi, onko sinulla toista viipaletta antaa?
 
 
 
koonti 24
 
24. Joulukalenterin luukku. Joko nyt on aika avata lahja?
Jouluaatto on jännittävä päivä ja voi pienimmistä tuntua myös tooosi pitkältä! Tänään lopultakin saa avata paketin. Mutta myös lahjan tuojaa voi jännittää ihan yhtä paljon. Ainakin eläinpuiston tonttua jännitti viedä ahmalle joululahjaa. Onneksi ahma ilahtui lahjastaan! Pieni kuriiri pokkasi ja poistui paikalta. Hauskaa Joulua kaikille!
 
 

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä