Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Ähtäri Zoon Pandaleivontakilpailu käynnissä

Ähtäri Zoon Pandaleivontakilpailu käynnissä

Ähtäri Zoon Pandaleivontakilpailu käynnissä

Ähtäri Zoo on avannut Pandaleivontakilpailun, johon voivat osallistua kaiken ikäiset kotikokit ja -leipurit. Kilpailuaikaa on 15.2. saakka. Voittajaleivoksen valitsee TV:n ruokaohjelmista Kokkisota, Mitä tänään syötäisiin sekä Maalla, merellä ja lautasella, tuttu kokki Linnea Vihonen. -Pandaleivonnaiskilpailun tuomarointi yhdistää useammankin intohimoni - rakkauden ruokaan mutta myös rakkauteni luontoon ja eläimiin. Odotan kilpailutöiltä innovatiivisia ja hauskoja lopputuloksia enkä malta odottaa, että pääsen valitsemaan voittajan, kertoo Linnea. Voittajan Linnea julkaisee Ähtäri Zoon Pandatalossa 4.3.22 klo 13. Kilpailun voittaja saa palkinnoksi kunniakirjan, vuoden kausikortit kahdelle Ähtäri Zoohon ja 250 euron arvoisen lahjakortin Hotelli Mesikämmeneen. Kaksi seuraavaksi sijoittunutta saa kunniakirjan ja pääsyliput eläinpuistoon koko perheelle. Voittajaleivos pääsee vuoden ajaksi Ähtäri Zoon Pandaravintolaan tarjolle.  

Myyntituotto käytetään lajiensuojeluohjelman tukemiseksi
Kisan voittajaleivonnaisesta tulee uusi tuote Pandatalon Deli & Cafen valikoimaan. Tulevan leivonnaisen tuotto käytetään pandojen lajien suojeluohjelman jatkumisen turvaamiseksi Ähtäri Zoossa. Ähtärin isopandat ovat osa Kiinan ja Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n yhteistyössä laatimaa tarhasuojeluohjelmaa. Tarhoissa Kiinassa ja eri puolilla maailmaa elävät pandat ylläpitävät tärkeää tehtävää: ne kantavat kannan turvaavaa geenivarastoa, jonka avulla sukupuuton uhkaama isopanda voitaisiin pelastaa, jos luonnossa elävät pienet populaatiot syystä tai toisesta tuhoutuisivat. Yksi suojeluohjelman tavoite on, että jos Ähtärin pandapari saa pentuja, noiden pentujen jälkeläiset elävät joku päivä vapaana luonnossa Kiinassa.

Miten osallistua Pandaleivontakilpailuun?
Kilpailutyöstä lähetetään kuva ja resepti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai kirjeitse Ähtärin Eläinpuisto Oy, Leivoskisa, Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri. Myös paikanpäälle voi toimittaa valmiin leivoksen ja reseptin, yhteydenotto edeltä käsin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kilpailijan yhteystiedot ja ikä mainitaan leivonnaisehdotuksen yhteydessä.

Leivonnainen voi olla suolainen tai makea, tai näiden yhdistelmä. Leivonnaisen ulkonäön tulee jollain tavalla ilmentää pandaa.
Ähtäri Zoon raati valitsee 5 finalistia, joista Chef & Food Designer Linnea Vihonen valitsee voittajan ja kaksi seuraavaksi parasta. Kilpailun tulos julkaistaan Ähtäri Zoon Pandatalossa 4.3.22 klo 13.

Kilpailun sääntöihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä