Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Ähtäri Zoo tarjoaa ikimuistoisia kesätyöpaikkoja

Ähtäri Zoo tarjoaa ikimuistoisia kesätyöpaikkoja

Ähtärin Eläinpuisto Oy tarjoaa ikimuistoisia kesätyöpaikkoja, joihin kuuluvat mukavat työkaverit ja inspiroiva työympäristö

Ähtärin Eläinpuisto Oy on tarjonnut jo vuosikymmenien ajan elämysrikkaita kesätyöpaikkoja monelle nuorelle. Yhtiöön kuuluvat Ähtäri Zoo, kotieläintila Farmi, Zoo Camping, Hotelli Mesikämmen ja Pandatalon Deli&Cafe. Monipuolisuus onkin osuva termi, jolla Ähtärin Eläinpuisto Oy:n kesätyöpaikkoja voisi kuvailla.

Tässä artikkelissa omista työkokemuksistaan Ähtärin Eläinpuisto Oy:n alaisena kertovat Kiia Moisio ja Heikki Unnbom. Kiia on työskennellyt useana kesänä eri tehtävissä Ähtärin Eläinpuistossa sekä Hotelli Mesikämmenessä ja Heikki toimii myyntineuvottelijana myyntipalvelussa, jossa hän vastaa osana myyntitiimiä Ähtärin Eläinpuiston ja Hotelli Mesikämmenen myynnistä. Päästetään siis Kiia ja Heikki ääneen!

Kuinka kauan olet työskennellyt Ähtärin Eläinpuisto Oy:n alaisena ja missä työtehtävissä?

Heikki: “Työt olen aloittanut vuonna 2004 Hotelli Mesikämmenessä sesonkityöntekijänä ja vuodesta 2010 olen ollut kokopäiväisenä työntekijänä eri osastoja läpikäyneenä, kuten hotellin ravintola, hotellin vastaanotto sekä myyntipalvelu.

Kiia: “Olen ollut Hotelli Mesikämmenen puolella kolme kesää ja eläinpuiston puolella neljä kesää. Yhteensä seitsemän kesää siis. Kaikki alkoi Hotelli Mesikämmenen ravintolasta vuonna 2015. Enimmäkseen tein silloin aamupalavuoroja ja lounasta - siitä myöhemmin sitten siirryin tarjoilijan hommiin. Viimeisimmän kesän aikana, jonka olin ravintolan puolella, tein vuoroja myös jäätelökioskilla.” 

“Sitten vaihdoin tien toiselle puolelle eläinpuistoon. Siellä olen tehnyt muun muassa lipunmyyntiä lippupisteellä, matkamuistomyymälässä matkamuistomyyntiä, infopisteellä vuoroja, ja olen myös pitänyt muutamia pandaopastuksia, kun lipunmyyjillä kiersi opastusvuorot. Nykyäänhän ihan viralliset oppaat ja eläintenhoitajat hoitavat niitä opastuksia.” 

“Toki sitten kaikenlaista muutakin on tullut tehtyä, kuten videoita infotapahtumiin ja pandamaskottina olemista. Tosi monenlaisia työtehtäviä siis on ollut!” 

Minkälainen työpaikka Ähtärin Eläinpuisto Oy on? 

Heikki: “Työpaikkana Zoo ja Hotelli Mesikämmen ovat erittäin antoisia, koska pääsee tekemään paljon erilaisia töitä ja kehittämään palveluita asiakastarpeiden mukaan.

Kiia: “Siellä on tosi ihana työilmapiiri. Työkavereista tulee ihan oikeita ystäviä kesän mittaan. Tosi sellainen lämmin ja rento ilmapiiri siis. Eikä tarvitse mitenkään tosikkona mennä töihin, vaikka tottakai työt tehdään tosissaan, mutta se on kuitenkin semmoista hyvänmielen hommaa. 

Mikä työssä on ollut parasta?

Heikki: “Parasta on monipuolisuus eli se, että saa tehdä paljon erilaisia työtehtäviä ja olla eri työntekijöiden kanssa tekemisissä. Suurin osa työntekijöistä tuntee toisensa hyvin, vaikka matkailualueella on paljon eri toimipisteitä ja kuitenkin kaikilla on sama missio: tuottaa asiakkaille elämyksiä ja palvella asiakaslähtöisesti palvelusta riippumatta.” 

Kiia: “Yhteisöllisyys ja se, että kukaan ei jää yksin työporukasta. Siellä on paljon vakkareita ja näitä jotka ovat olleet monta kesää, mutta aina on myös uusia kesätyöntekijöitä – niin tavallaan sellainen avun pyytäminen on tosi matalalla kynnyksellä, kun on hyvä työilmapiiri ja kaikki tarjoo sitä apua tosi avokätisesti. Kaveria ei jätetä hätään, vaan yhdessä hoidetaan!” 

Mitä työ antaa – entä mitä ottaa? 

Heikki: “Työ antaa mukavat työkaverit, vaihtelevan ja mielenkiintoisen työympäristön, jossa on paljon erilaisia palveluita moneen eri tarkoitukseen. Työ vaatii paikoitellen hyvää stressin ja kiireen sietokykyä ja joustamista sesonkiaikoina. Kaikilla työntekijöillä on kuitenkin hyvä turvaverkko työyhteisössä, ja apua ongelmiin saa aina tarvittaessa.” 

“Työtä ei välttämättä tehdä kelloa katsomalla ja poistuta työpaikalta, kun kellon mukaan päivä olisi päätöksessä. Toimimme asiakkaan ehdoilla, joka vaatii kaikilta työntekijöiltä tietynlaista pelisilmää ja palveluasennetta.

Kiia: “Itse kun olen ollut siellä niin monta vuotta nuoresta lähtien, niin sinne on vähän kuin muodostunut toinen perhe. Se on ollut tosi kiva, että on päässyt monipuolisesti tekemään vähän kaikenlaista, kun se ei tosissaan ole pelkästään sitä lippukassan takana seisomista. Lisäksi työntekijän kielitaito kehittyy tosi paljon, kun sesongin aikaan on tosi paljon kansainvälisiä asiakkaita, ja sinne tulee vierailijoita ympäri maailmaa.” 

“Asiakaspalvelutyöhön valitettavasti aina välillä kuuluu ne ikävät asiakaspalvelukokemukset, mutta onneksi aina työyhteisössä on apua tarjolla työkavereiden puolelta. Ja aina tosi tarkkaan puututaan siihen, jos on kokenut jotain ikävää – niin sitten myös sieltä työnantajan puolestakin nostetaan asioita esille, että onko kaikki OK ja haluaako keskustella asiasta.” 

Minkälainen persoona mielestäsi sopii Ähtärin Eläinpuisto Oy:hyn kesätöihin? 

Heikki: Tällä alalla työskentelyä edesauttaa, että on ulospäinsuuntautunut, supliikki, työtä pelkäämätön, asiakaspalveluhenkinen, iloinen, reipas ja haasteista innostunut.

Kiia: “Ainakin tosi sosiaaliset ja semmoset iloset persoonat, että sulla on tavallaan hyvä fiilis, jonka saat välitettyä asiakkaalle - tämähän on tosi tärkeätä, että onnistuu siinä. Pitää olla lisäksi reipas, oma-aloitteinen ja myös hoitaa ne omat hommat, ettei tarvitse olla puskemassa eteenpäin. Kaikkea ei tarvitse tietenkään heti osata, mutta pitää aina muistaa ja osata pyytää apua, jos jotain ei osaa tai tiedä.”

Ehkä myös semmoinen heittäytyjä tyyppi sopii hyvin, koska siellä tulee paljon erilaisia mahdollisuuksia tarjolle. Mitä enemmän heittäydyt eri työtehtäviin, niin sitä enemmän itse saat siitä työkokemuksesta.

Tervetuloa meille töihin kesäksi 2022!

heikki kiia

 

Jos Kiian ja Heikin kertomukset herättivät uteliaisuutesi, ja haluat päästä osaksi monipuolisia ja varmasti ikimuistoisia työtehtäviä, joihin eläinystävät tuovat oman lisänsä – tutustu tarjoamiimme kesätyöpaikkoihin täältä: https://www.ahtarizoo.fi/avoimet-tyoepaikat

Autamme majoituksen järjestämisessä.

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä