Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Kuvan hirvi ei liity tapaukseen

Hirvi loikkasi eläinpuiston alueen sisälle

Mediatiedote

Julkaisuvapaa 23.7.2022

Perjantaina 22. heinäkuuta n. puoli neljältä iltapäivällä saimme viestin puiston asiakkaalta, että metsäkauriiden aitauksen vieressä puiston sisällä oli hirvi. Henkilökuntamme huomasi pian, että kyseessä ei ollut eläinpuistomme oma asukki. Hirvi liikkui kohti Kaakkolammen kahvilaa, josta se saatiin eläintenhoitajien avustuksella ajettua hirviaitauksen portista ulos ja pois puistosta n. klo 16.00. Nuori uros vaikutti tässä vaiheessa olevan hyvässä kunnossa.

Illalla noin klo 18.00 eläintenhoitajat huomasivat, että hirvi makasi puiston aidan ulkopuolella lähellä traktoriporttia mistä se muutamaa tuntia aiemmin oli mennyt ulos puistosta. Eläinpuiston intendentti Marko Haapakoski soitti silloin 112:seen ja poliisi hälytti suurriistavirka-avun paikalle. Eläintenhoitajat seurasivat tilannetta, mutta noin 20 minuutin kuluttua hirvi ei enää hengittänyt ja todettiin kuolleeksi. Virka-apu tuli juuri tällöin paikalle ja veivät hirven. Poliisikin pyörähti paikalla hetki tämän jälkeen.

Hirvi oli nuori uroshirvi, joka oli tuntemattomasta syystä hypännyt eläinpuiston aidan yli, mahdollisesti jonkun ajamana tai pelästyttämänä, koska vain äärimmäinen tilanne olisi voinut ajaa eläimen niin korkeaan hyppyyn. Hirven menehdyttyä lähempi tarkastus oli mahdollista, ja siinä huomattiin, että mitä luultavammin tämän harvinaisen korkean hypyn vuoksi se oli vahingoittanut sarviaan ja takalonkkansa seutua. Sarvet kasvavat tähän aikaan vuodesta kovaa vauhtia ja sarvissa olevan samettisen nahan alla virtaa paljon verta. Nahan rikkoutumisen aiheuttama verenhukka oli ilmeisesti heikentänyt hirveä niin, että se ei jaksanut jatkaa matkaansa ja lopulta menehtyi.   

”Eläintenhoitajat toimivat ensiluokkaisesti ja ohjasivat asiakkaat pois hirven tieltä ja hirven turvallisesti ulos puiston alueelta. Kiitämme asiasta ilmoittanutta asiakasta, ja etenkin eläintenhoitajiamme, jotka toimivat esimerkillisesti näin poikkeuksellisessa tilanteessa. Kyseessä on todella täysin poikkeuksellinen tapaus, jonka selvitystyötä jatkamme ja toteutamme mahdolliset tarpeelliset korjaustoimet niin, että vastaava ei voisi toistua tulevaisuudessa”, toteaa Haapakoski. 

 

Lisätietoja

Intendentti
Marko Haapakoski
Ähtäri Zoo
puh. 030 621 5334
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä