Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Kettujemme Fredan ja Tessun historia

Kettujemme Fredan ja Tessun historia

Kettujemme Fredan ja Tessun historia

Ihmisen hoitoon joutuneesta villieläimestä ei aina ole luontoon palautettavaksi, joten eläinten kannalta parempi vaihtoehto on ottaa se ammattimaiseen hoitoon esimerkiksi eläinpuistoon. Naaraskettumme Freda, oli pentuna otettu luonnosta ihmiselle lemmikiksi. Se oli elänyt lapsuutensa kerrostalossa ilman oman emon hoivaa. Poliisit toimittivat Fredan Ähtärin eläinpuistoon vuonna 2009. Uroskettumme Tessu on myös luonnossa syntynyt, mutta ryhtyi pentuna pyörimään ihmisten pihoissa, eikä pärjännyt omillaan. Tessu toimitettiin Ähtärin eläinpuistoon vuonna 2015.

Liian varhainen emosta eroon joutuminen ei tee hyvää eläimelle, sillä emon säännöllinen läsnäolo on tärkeää nuoren eläimen kehitykselle. Emon rajoittunut hoito aiheuttaa jälkeläisille traumaperäisen stressihäiriön kaltaisia oireita, jotka vaikuttavat yksilön käyttäytymiseen läpi tämän elämän. Tämä on tunnettu asia monista tapauksissa, joista syystä tai toisesta emon hoito on estynyt. Siksi on todennäköistä, että Freda ei osaa hoitaa poikasiaan johtuen sen historiasta.

Flowpark vaijerirataa ei eläinpuistossa ole käytetty aikana, jolloin ketulla on ollut poikaset, joten rata ei liity kettujen poikasten menehtymiseen, kuten somessa on esitetty. Kettujen on kuitenkin parempi elää pareittain, jotta ne saavat toteuttaa niiden lajityypillistä käyttäytymistä. Ketut ovat muuttaneet uuteen tarhaan kesäkuussa, mutta niiden käytös vanhassakin tarhassa on ollut suurimmalta osin täysin normaalia. Muuten asiaan olisi puututtu jo aiemmin. Puistomme eläintenhoitajat tuntevat eläinten käyttäytymisen erittäin hyvin. Etiikka ja moraalimme on korkea, ja erityisen korkea se on eläintenhoitajillamme, joille eläimet ovat tärkeimpiä työkavereita.

Eläinpuiston tehtävät ovat ympäristökasvatus, tutkimus ja lajien suojelu. Jotta tämä olisi mahdollista eläinten elinolojen täytyy olla ensiluokkaiset. Eläinpuistot ovat pelastaneet monia eläinlajeja sukupuutolta. Lisäksi eläintarhat ja yleisöakvaariot ovat maailman kolmanneksi suurin luonnonsuojelun rahoittaja ja tämä luonnonsuojelutyö jatkuu vahvana myös tulevaisuudessa.  

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä