Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Laulujoutsenen luontoonpalautus

Laulujoutsenen luontoonpalautus

Kuura-joutsen takaisin luontoon

Joulukuussa 2021 Ähtäriin saapui luonnonvarainen Kuura-laulujoutsen Lempäälästä. Sen oli pelastanut paikallinen pelastuslaitos ja PESU:n eli Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoiset. Joutsenella oli saapuessaan kaikki oikean siiven sulat rikki, minkä lisäksi saman siiven kärki oli rikki sekä tulehtunut. Yleiskunnoltaan joutsen oli siiven vammoista huolimatta kohtalainen. Siiven vammojen takia lintu jäi eläinpuistoon hoidettavaksi.

Kuura vietti ensimmäisen kuukauden karanteenissa saaden antibiootteja tulehdukseen. Karanteenin päätteeksi se pääsi vesilintujen talvehtimistiloihin muiden lintujen seuraan. Kesän Kuura vietti samassa tarhassa siipirikkoisen Tommy-joutsenen kanssa. Toiveena oli, että se toipuisi luontoonpalautuskuntoon.

Eläintenhoidon syyskuisen tarkastuksen päätteeksi Kuuran siipi todettiin parantuneeksi. Joutsen vapautettiin eläinpuiston sisällä olevaan Kaakkolampeen, jossa sitä tarkkaillaan ja tukiruokitaan. Kuura pystyy harjoittelemaan lentolihaksiaan lammella ja lopulta lähtemään itsenäisesti vapauteen. Mikäli Kuura ei Kaakkolammesta lentoon lähde, otetaan se takaisin eläinpuiston hoitoon. Ähtärin eläinpuiston väki toivoo Kuuralle hyvää loppuelämää!

 

DSC01575_.jpg

 

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä