Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Leopold parhaille metsästysmaille

Leopold parhaille metsästysmaille

Leopold, yksi Ähtärin eläinpuiston susilauman jäsenistä, jouduttiin heikentyneen kunnon vuoksi lopettamaan. Leopold syntyi Ähtärissä 17.5.2008. Leopold oli siis sudeksi jo iäkäs yksilö. Alustavan tutkimuksen mukaan Leopoldin nopeaan kunnon heikkenemiseen johtivat kasvainmuutokset. Kuitenkin tarkemmat yksityiskohdat kunnon heikentymisen syistä paljastuvat myöhemmin Ruokaviraston suorittamassa ruumiinavauksessa. 

Luonteeltaan Leopold oli hyvin perinteinen susi. Usein se suhtautui varauksella uusiin asioihin, mutta toisaalta esimerkiksi eläinopastuksien aikaan Leopold oli ensimmäisten joukossa paikalla, kun opas ja puistovieraat saapuivat paikalle. Tämä saattoi tosin johtua siitä, että usein oppaalla oli herkkua mukana, kun hän tuli esittelemään susia. Usein Leopold oli ensimmäisenä paikalla, kun jaossa oli ruokaa.

Ähtäri eläinpuiston susilaumaan jäävät jäljelle Leopoldin sisarukset, jotka ovat niin ikään iäkkäitä. Koska sudet ovat sosiaalisia laumaeläimiä, joille päivittäinen kanssakäyminen on tärkeää, yhden yksilön poistuminen laumasta voi olla rankka ja surullinen kokemus muille lauman jäsenille. Leopoldin lauman jäsenet, Leonard, Lynette ja Lennart tuntuvat toistaiseksi suhtautuvan Leopoldin lähtöön rauhallisesti. 

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä