Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Lumileopardin hammaslääkärikäynti

Lumileopardin hammaslääkärikäynti

Ähtäri Zoon viikko alkoi tapahtumarikkaasti myös puiston puolella. Maanantaina eläintenhoitajat huomasivat, että 7-vuotiaan lumileopardi uroksemme Jamalin etuhammas oli katkennut ja ilmeisesti tulehtunut. Jamalille tuttujen hoitajien tilannearvio oli, että se tarvitsee nopeasti hammasoperaation, jotta tulehdus ei pääse leviämään. Intendentti Marko Haapakoski keskusteli Nurmossa sijaitsevan Takalan eläinklinikan kanssa, jossa järjesteltiin hoitoaika heti seuraavalle illalle. Jamal nukutettiin ennen matkaa omassa tarhassaan, josta se siirrettiin kuljetuslaatikossa Nurmoon. Matkaan lähti myös itse Haapakoski sekä eläintenhoitaja Jenna Heinonen.

Eläinklinikalla oli tiimi valmiina odottamassa ja Jamalille tehtiin hammasoperaatio, ihmisillekin tuttu juurihoito, molempiin yläkulmahampaisiin ja laitettiin paikat estämään tulehduksia. Lumileopardin hammasoperaatio ei ole kenellekään arkinen toimenpide, ja mukana olikin erinomainen tiimi auttamassa. Seinäjoen keskussairaalan suu ja leukasairauksien poliklinikalta osaston ylihammaslääkäri Eino Ignatius sekä sairaalahammaslääkäri Antti Korhonen toivat oman erikoisosaamisensa eläinlääkäri Sami Takalan sekä klinikan hoitajien ja avustajien lisäksi.

Koska puiston eläimiä joudutaan harvoin rauhoittamaan tai nukuttamaan, päätettiin samalla tehdä Jamalille terveystarkastus. Operaatio sujui hyvin, joten Jamalin vielä heräillessä lähti Ähtäri Zoon tiimi lumileopardin kanssa takaisin. Nyt Jamal toipuu reissusta omassa tarhassaan ja on jo palannut normaaleihin touhuihinsa.

Ähtäri Zoo ja Haapakoski kiittää vielä kerran ripeästä, ammattitaitoisesta ja erinomaisesta hoidosta kaikkia mukana olleita!

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä