Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Metsäpeura Korkeasaareen 

Metsäpeura Korkeasaareen 

Metsäpeurakoordinaattori Hanna-Maija Lahtinen suositteli meidän Pera-metsäpeuran siirtoa Korkeasaareen. Siellä oli tarvetta uudelle hirvaalle, ja koska Pera on luonteeltaan rauhallinen, se oletettiin sopivan hyvin Korkeasaaren metsäpeuralaumaan. Pera oli meidän toisen lisääntyvän metsäpeuralauman aikuinen hirvas ja se oli saanut meillä jo useita jälkeläisiä. Monipuolistaakseen metsäpeurojen eläintarhakantaa Peran oli hyvä siirtyä lisääntymään Korkeasaareen uusien vaatimien kanssa. Peran kantamat geenit ovat erityisen tärkeitä, sillä se on lähtöisin luonnosta Lappajärveltä ja se tuli Ähtäriin Lauhavuoren totutustarhasta.

Muu lauma otti Peran lähdön tyynesti vastaan. Tulevaisuudessa tämän lauman lisääntyväksi hirvaaksi tulee nuorempi hirvas Naava, joka on myös luonnosta ja totutustarhan kautta meille tullut metsäpeura. Näin saadaan taas tarhakannan geneettistä monimuotoisuutta kasvatettua. Naava asustelee tällä hetkellä Ähtärin eläinpuiston metsäpeurojen poikamiesporukassa, jossa on useita geneettisesti arvokkaita hirvaita. Usealle näistä on suunniteltu tarhapaikkaa Euroopan eri metsäpeuratarhoissa. 

Eläinten siirroissa on aina mukana eläinlääkäri, joka hoitaa nukutusaineiden annostelun ja valvoo nukutusta. Itse nukutusnuolen ampuminen on Ähtärissä yleensä eläintenhoitajien työtä. Eläintenhoitajat tuntevat eläimet parhaiten, ja eläimet myös luottavat eläintenhoitajiin. Tällöin itse nukutuskin sujuu helposti, kun eläimet eivät stressaa ennen nukutusta. Eläinten nukutusten yhteydessä eläinlääkäri tekee eläimelle terveystarkastuksen ja yleensä eläimiltä otetaan nukutuksessa myös verta talteen biopankkia ja muita analyyseja varten. Villieläinten kuljetus on luvanvaraista toimintaa, ja meidän metsäpeuramme kuljetuksista vastaa Wild life transport Seppäkoski jo yli sadan metsäpeurakuljetuksen kokemuksella. Kuljetus Korkeasaareen meni jälleen kaikin puolin mallikkaasti, ja Pera pääsikin perille erittäin hyvässä kunnossa!  

Marko Haapakoski  

Intendentti 

          

Peran matka Korkeasaareen sujui hienosti!

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä