Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Pandojen tapaaminen onnistui hyvin - pandat nähtävissä jälleen 19.4.

Pandojen tapaaminen onnistui hyvin - pandat nähtävissä jälleen 19.4.

Pandojen tapaaminen onnistui hyvin - pandat nähtävissä jälleen 19.4.

Ähtäri Zoon pandakaksikko Lumi ja Pyry viettivät laatuaikaa yhdessä Pääsiäisenä. Tämä vuosittainen tapaaminen oli järjestyksessä kolmas ja rakkautta oli ilmassa. Tunteet olivat molemmin puolisia, joten luonnolliset paritteluyritykset sujuivat hyvin. Pandat ovat uhanalainen eläinlaji, jota luonnossa uhkaa mm. geeniperimän kaventuminen. Kansainvälisen pandojen suojeluhankkeen yksi tavoite on vahvistaa geeniperimän monimuotoisuutta tarhattuina syntyneiden pandojen jälkeläisten avulla.  Ähtäri Zoo osallistuu tähän hankkeeseen.

Keinosiemennyksellä haluttiin varmistaa toivottu lopputulos

”Oman pandatiimimme vahvistuksena paikan päällä oli mukana asiantuntijoita Saksasta ja Belgiasta. Myös kiinalaiset asiantuntijat osallistuivat etäyhteyden välityksellä. Asiantuntijoiden päätöksestä tehtiin keinosiemennys kiima-ajan lopulla. Toimenpiteellä pyrittiin varmistamaan toivottuun lopputulokseen pääsy. Mahdollinen jälkeläinen olisi joka tapauksessa Lumin ja Pyryn pentu, sillä keinosiemennys tehtiin Pyryn siemennesteellä”, kertoo pandatoiminnan päällikkö Anna Palmroth.

Pandanaaras pystyy kontrolloimaan kantoaikaansa ja tarvittaessa keskeyttämään alkion kasvun odotellen sopivaa hetkeä.  Lumin tiineys voidaan todeta vasta muutamia viikkoja ennen pennun syntymää, joka arvioiden mukaan olisi loppukesästä tai alkusyksystä.

Pandatalo avataan yleisölle jälleen 19.4.

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä