Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Perheenlisäystä Ähtäri Zoossa

Perheenlisäystä Ähtäri Zoossa

Yllä olevassa kuvassa metsäpeuran vasa tarkastelee ympäristöään

Ähtäri Zoossa useampi eri eläinlaji on saanut perheenlisäystä kuluvan kevään aikana. Etenkin eläinpuiston sorkkaeläimille on syntynyt jälkeläisiä, mutta myös muun muassa hiiripöllöt ovat saaneet jälkikasvua; hiiripöllöpariskunnalle syntyi kolme poikasta. Sorkkaeläimistämme hirvet ovat saaneet neljä vasaa. Myös porotarhaan syntyi kolme vasaa. Eläinpuiston metsäpeurat ovat saaneet kuusi vasaa, joista kolme on jo yleisön nähtävissä.

Myös visenttilään jälkikasvua

 Uutinen 2 muokattu koko

Hei maailma! Me vahvistamme visenttikantaa.

Iloinen asia ovat myös visenteille syntyneet kaksi poikasta. Tarhassa asuu kaksi naarasta, emo ja tytär. Molemmat synnyttivät vasikan - vieläpä samana yönä. Visentit ovat suurikokoisia eurooppalaisia nautaeläimiä, joista viimeinen luonnonvarainen yksilö kuoli vuonna 1927. Kuitenkin nykyään visenttejä elää luonnonvaraisena noin 7000 yksilön kokoinen kanta, sillä laji on saatu pelastettuja tarhattujen yksilöiden avulla. Vaikka laji on saatu pelastettua, se luokitellaan edelleen silmälläpidettäväksi. Lajilla on monia uhkatekijöitä, joiden takia se on edelleen vaarassa kuolla sukupuuttoon luonnossa. Visentti ja metsäpeura ovat osa EAZA:n eli Euroopan eläintarha- ja akvaarioyhdistyksen EEP-suojeluohjelmaa. Suojeluohjelmat ovat EAZA:n sisällä koordinoituja ohjelmia, joissa pyritään kantojen kestävään ylläpitoon useiden eläintarhojen välisen yhteistyön avulla.

Ähtärin eläinpuisto osallistuu lisäksi MetsäpeuraLIFE-kannanhoitohankkeeseen. Hankkeen keskeisimpänä tavoitteena on palauttaa metsäpeura sen alkuperäisille esiintymisalueille eteläiselle Suomenselälle. Palautuskohteiksi on valittu Lauhanvuoren ja Seitsemisen kansallispuistot, joihin metsäpeuroja vapautetaan totutustarhauksen jälkeen. Palautusistutusten lisäksi hankkeessa toteutetaan monipuolisesti metsäpeurakannan vahvistumista ja levittäytymistä tukevia toimenpiteitä sekä seurataan kannan kehitystä.

Kaikki uudet eläinyksilöt ovat omien halujensa mukaan nähtävillä eläinpuistossa, nimiä ne eivät vielä ole ehtineet saada.

Ninja-takini Tanskasta Ähtäriin
Vastasyntyneiden lisäksi Ähtäriin muutti keväällä 2-vuotias naarastakini Tanskasta Skaerup Zoosta. Ninja-nimen saanut naaras sopeutui nopeasti osaksi Ähtärin nykyisin kolmipäistä takinilaumaa. Takini on vaarantunut laji, arviolta niitä elää luonnonvaraisena 7000-12 000 yksilöä. EEP-suojeluohjelmaan kuuluvien takinien toivotaan lisääntyvän tulevaisuudessa Ähtärissä.

Lisätiedot:
Intendentti
Marko Haapakoski
+358 30 621 5334 (työaikana)
marko.haapakoski(at)ahtarizoo.fi

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä