Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Tessu -ketulle tuli kaveri 

Tessu -ketulle tuli kaveri 

Ähtärin eläinpuistoon on viranomaisten toimesta tuotu 30.5. n. vuoden ikäinen naaraskettu, jolle oli annettu kutsumanimi Keijo. Kettu siirrettiin eläinpuistoon Salosta, missä sitä oli pidetty lemmikkinä. Laki kieltää pitämästä villieläimiä lemmikkeinä.  Karanteenijakson jälkeen Keijo siirtyy Tessun kaveriksi eläinpuiston kettutarhaan.


Keijo on aluksi karanteenissa kuukauden ja siirtyy sitten Tessu -ketun kaveriksi.
”Viranomaiset ottivat yhteyttä ja tiedustelivat, onko meillä mahdollisuutta ottaa tätä kettua Ähtärin eläinpuistoon, sillä ihmiseen tottuneena se ei enää selviytyisi luonnossa. Meiltä löytyi tilaa ja Tessukin kaipaa kaveria, joten lupasimme ottaa Keijon meille isoon kettutarhaan, missä sille voidaan tarjota hyvä koti ja luonnollinen elinympäristö. Täällä Keijo on myös muiden mukana tekemässä kanssamme ympäristökasvatus- ja lajiensuojelutyötä”, kertoo eläinpuiston intendentti Marko Haapakoski.

Ähtärin eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Kesällä 2023 juhlitaan eläinpuiston 50 -vuotisjuhlaa. Puiston tärkeimpiä tehtäviä ovat lajiensuojelu ja ympäristökasvatus. Puiston kokonaispinta-ala on n. 60 hehtaaria, joten se on voinut aina perustamisestaan lähtien tarjota eläimille mahdollisimman luonnonmukaisen ympäristön. Ähtärin eläinpuisto on EAZA:n jäsen ja osallistuu myös kansainvälisiin lajiensuojeluprojekteihin, kuten pandahankkeeseen. Tästä lisää sivuillamme suojelutyö.

Toivotamme Keijon tervetulleeksi joukkoomme! 

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä