Zoo avoinna
klo 10-20

Uutiset

Mitä Ähtäri Zoossa tapahtuu

Tutustu sepän työhön Farmilla

Tutustu sepän työhön Farmilla

Kesä elävöittää Farmin, eli eläinpuiston kotieläinpihan, toimintaa monessa mielessä. Farmin tunnelmaa kunnioittaen, ovat esillä etenkin perinteiset suomalaiset käsityöt ja maatilojen entisen ajan tavat toimia. Farmin pajalla takoo seppä viitenä päivänä viikossa elokuun 14. päivään saakka. Paikalla on seppämestari Juhani Krappe tiistaista lauantaihin klo 11 – 16. Takomisen lomassa seppä kertoo työstä pajalla ennen ja nyt. Pajassa on myös pieni takotuotteiden myymälä.


Näe minkälaista sepän työ on ollut kautta aikojen
Farmille tehtiin vuonna 2016 perinteinen käsityöpaja eli kaikki työtä helpottavat koneet ja sähköiset käsityökalut, jotka löytyvät nykyaikaisesta pajasta puuttuvat. Kaikki pajan työnäytökset perustuvat nyt käsityökalujen käyttöön. Tärkeintä on valottaa vieraille taonnan perusteita eli teräksen plastista muokkaamista lämmön avulla.

Onnellisen Sepän pajasta
Juhani Krappe on seppien sukua, mutta ei suoraan alenevassa polvessa. Aikakirjat äidinäidin suvusta kertovat, että Ruotsinmaalta tulivat Ähtäriin Inhan ruukille veljekset Hammar, nimikin oli enne tai sitten ammatin kautta hankittu.

Krappe on muina aikoina töissä Raaseporissa, Karjaan veturitalleilla sijaitsevassa Onnellisen Sepän pajassa. Paja on monelle tuttu joulukuun Tuomaan markkinoilta Helsingistä, sillä siellä sepät ovat takoneet yli kymmenen vuotta. Farmin pajan myymälästä löytyy samoja tuttuja tuotteita kuin jouluna. Pajan toiminta perustuu pitkälti kahteen asiaan: tilaustöiden valmistukseen niin yksityisille kuin yrityksille ja kurssitukseen. 

Asiakaspalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
030 62150
info@ahtarizoo.fi

Myyntipalvelu

Karhunkierros 150, 63700 Ähtäri
Arkisin klo 9-16
030 621 5444
sales@ahtarizoo.fi

Seuraa meitä